Cine dracu e Soros asta si cum a ajuns el inamic public nr.1?

Am ajuns sa ne culcam cu Soros si sa ne trezim tot cu el. Pentru multi este un nimeni, pentru unii este doar un batranel multimiliardar american care aparent este si filantrop, in vremea in care pentru altii sursa raului din tara asta si multe tari de pe globul asta.

Nu voi incerca eu sa va spun cine este cu adevarat si care sunt interesele lui in tarisoara asta aparent saraca si banala, ci mai degraba am sa il las pe batranul vulpoi de presa Ion Cristoiu sa va descrie mai pe larg si foarte bine documentat, cum e treaba defapt …

În 2016, organizația jurnalistică ICIJ, finanțată prin Open Society Foundations, îl identifica pe omul de afaceri Beny Steinmetz (descris, în general, ca adversar tenace al lui George Soros), ca proprietar (printr-un subsidiar) la cea mai mare mină de diamante din Sierra Leone, Koidu (Africa). Ulterior, EITI (o organizație pentru „transparență în Industriile Extractive” cu aproape 50 de state-membru, lansată prin George Soros în 2003) și o Agenție Națională pentru Minerale (NMA) din Sierra Leone (stat african care este membru EITI) au început referirile critice la “transparența” și “integritatea” pe care proprietari de diamante- precum boss-ul de la Koidu ar trebui să le aibă în afaceri. La un meci atât de simplu, Soros mai câștigase un punct împotriva lui Steinmetz. Este de remarcat, însă, ce a avut pe-atunci Soros la dispoziție: un ONG jurnalistic (finanțat prin fundațiile sale finanțate), o “investigație jurnalistică” (finanțată prin finanțările sale), o organizație economică internațională (creată prin fundațiile sale) și o Agenție de stat din Sierra Leone (care dacă n-ar fi existat, ar fi inventat-o însuși Soros și guvernul din Sierra, ca entitate non-guvernamentală). Alfabetul politic de urgență al lui George Soros se reduce la trei litere: ONG. Balcanii sunt azi sub ocupația a trei litere și n-au nici măcar un semn al întrebării cu care să se împotrivească.

Soros, acest om

Despre George Soros, fost György Schwartz, unii spun că e un tip normal și bogat- are propriul lui strat de ozon, nu depinde ca alții de Acordul pe încălzire globală de la Paris, alții spun că e atât de uriaș că NASA îl va declara curând planetă. Dreapta i-a procurat averea, iar stânga îi dă ideologia. Potrivit blogului personal, este un susținător al rolului NATO și un spectator trist al decadenței Națiunilor Unite. Jurnaliștii îi știu cu toții numele, sunt mulți care cunosc doar două litere din alfabet- NU, dar care scriu fraze lungi, elogioase, despre Soros: că e băiat de treabă, devreme acasă, filantropist, speculator financiar iscusit- aliat de nădejde al UE contra pound-ului britanic în contextul Brexit. Soros e punctual, nu ar întârzia nici măcar la înmormântarea PSD-ului din România.

Soros, la categoria “Speranțe” pentru Bruxelles

În 1992, Soros a provocat în patru ore de speculații financiare, o depreciere-record de 15% a monedei britanice, în raport cu marca germană și dolarul american- în ceea ce britanicii au numit “Miercurea neagră”- și a aruncat Regatul în criză. În 2016, în contextul Brexit, Soros a revenit cu avertismentul că ruptura Regatului Unit de UE va deprecia poundul mult mai drastic decât lovitura din ’92. Afirmație dovedită eventual neîntemeiată, fiindcă azi, nici deprecierile nu mai sunt ce-au fost cândva. Aliat de conjunctură al “elitelor” neo-liberale de la Bruxelles, Soros a prins rădăcini adânci în Europa Centrală și de Est așa că, după fiecare cină înfige stegulețe pe o hartă zonală, însemnând bazele și activiștii sutelor de grupuri și fundații pe care le finanțează. O armată tăcută, cu pixurile-ntre dinți și flipchart-uri “la purtător”, care folosește democrația ca pretext de salariu și care avansează tăcut din anii 80, pe toate continentele. Articolele apărute la București, pe site-ul RISE PROJECT- un offshoot al unei organizații jurnalistice OCCRP finanțată prin Soros și care investighează presupuse fapte de corupție ale despotului luminat și condamnat penal din PSD, Liviu Dragnea, ne-au reamintit că George Soros este sosit și în Europa de Est.

Unde se termină „libertatea de expresie”

Noțiunea de ONG pentru drepturile omului și-a pierdut întrucâtva semnificația cu care debutase demult în societate: ONG-uri pentru drepturile omului sunt fundațiile din emiratul Qatar care finanțează jihadismul din Siria sau Europa, dar și acele ONGuri din Italia, care fac trafic cu migranți economici în Marea Mediterană- dinspre Africa spre Europa, în parteneriat cu traficanții de carne vie. Privite de undeva de la înălțime, toate aceste fundații roiesc haotic. Aparte, ONG-urile lui Soros pentru “drepturile omului” au o aparență mult mai disciplinată- lumea e aliniată precum soldățeii de plumb, lozincile sunt precise, ideile sunt fixe, picioarele-n mișcare, ca indicele Rasdaq la Bursă. În lumea lor, a ONG-urilor, totul depinde de finanțări. Așadar, va fi întotdeauna greu de spus unde se termină “libertatea de expresie” a jurnaliștilor de la ONG-ul OCCRP, cu al său RISE PROJECT și unde începe dependența lor de finanțările lui Soros.

….

România, atât de guvernată

Începând din anii ’90, de când George Soros și-a înregistrat primele ONG-uri în România (Fundația pentru o Societate Deschisă ș.a.), o mică armată de bursieri a ocupat posturi-cheie în politica și administrația României post-decembriste: politicieni, scriitori, jurnaliști, istorici, economiști, oratori. Tânăra Gardă a lui Soros nu a ridicat țara, iar azi, dacă România ar fi încuiată într-o covrigărie, ar muri probabil de foame: din 1989 până în prezent, politica, jurnalismul, istoria recentă, Justiția, cultura, economia se zbat în același marasm, iar România se află pe același ultim loc în clasamentul UE. Cu sau fără fundațiile lui Soros, oratoria a mers bine- cu industria sa auxiliară care este fabrica de palavre de la televizor. Sorosismul mioritic a însemnat oleacă de practică și foarte multe vorbe- cu pampoane și seminarii pretențioase. Cronica dezastrului financiar și de imagine de la Televiziunea publică unde s-au perindat figuri-emblemă ale Societății Deschise- precum Al. Lăzescu, Mungiu sau Stelian Tănase, ar fi doar un exemplu. Entitățile lui Soros au dat cel puțin 6 consilieri pentru președinți de țară sau miniștri, un prim-ministru (Dacian Cioloș), iar Istoria este mai rotundă azi, cu Sandra Pralong, consiliera ex-președintelui Emil Constantinescu, ajunsă consilier al președintelui în funcție, Klaus Iohannis.

Intreg materialul il puteti citi aici.

In concluzie, desi minunatii sai discipoli ce se dau si formatori de opinie prin tara asta incearca sa ne convinga ca Soros este doar un batranel filantrop care isi vede de treaba si nici macar nu stie unde este Romania pe harta, realitatea nu este deloc asa, ba chiar dimpotriva, tara asta a fost, este, si va fi pentru el o vaca de muls si am fi niste cretini daca am crede altfel. Uitandu’ne in istoria recenta, lucurile se leaga chiar si pentru cel mai ingust la minte individ si nu pentru ca Dragnea a avut tupeul sa il numeasca ca dusman al natiei asteia, ci pentru ca scursoarea asta (infractor international cum bine il cataloga Roger Stone) impreuna cu toate armatele lui de lepre onaniste ONGiste, au pus tara asta la foc mic inca din anii ’90 cand toata lumea da vina doar pe mineri pentru mineriade, dar nici dracu nu s-a intreabat nici pana azi, cine erau mizeriile alea care infestasera si ocupasera cu forta Piata Universitatii scandand si atunci, aceleasi lozinci ca si cele de azi!

Nu si’a pus inca nimeni din tara asta problema cine ii finanta si sustinea din umbra si cine i’a tot sustinut si finantat in toti ani de atunci incoace, permitandu’le sa se inflitreze treptat ca niste viermi prin toate structurile puterii, pana au ajuns ca azi sa aiba la mana lor atat institutiile de forta ale tarii asteia cat si cele care teoretic ar trebui sa ne protejeze drepturile.

Tot el si fundatiile lui pentru societate deschisa (cat de ironic) militeaza azi sa rastoarne tot ce inseamna piloni care au sustinut paternul pe care s’a construit o societate sanatoasa de milenii, incepand de la insasi familie si ajungand pana la biserici si indentitate nationala cu fundament democratic, pentru a ne dezumaniza ca indivizi si a ne rupe toate legaturile ce ne’au adus apartenenta la ceva ce am fi fost dispusi sa aparam, vanzandu’le multora iluzia unor drepturi si libertati ce intr’un final ar duce la un haos anarhic.

Pe final, am sa il citez tot pe Roger Stone …

 Dacă ai impresia că este rău comunismul, îți poti imagina o lume dominată de George Soroș?

Sincer eu unul m’am saturat sa vad asa ceva si sper ca nu e prea tarziu sa mai putem face ceva, desi de la miserupismul si indolenta poporului astuia nu prea mai am mari sperante.

Un comentariu la „Cine dracu e Soros asta si cum a ajuns el inamic public nr.1?”

  1. „…..Cand e cald judec la rece
    Berile din 10 ‘n 10
    Vezi tu timpu’ trece
    Mi se rupe, stii ca mi se rupe…..”

    Si patru ziceri la final:
    – Divide si stapaneste! (asta e pentru EI)
    – La pomul laudat nu te duci cu sacul!
    – Cand te-ai fript odata sufli si’n iaurt! (astea trei pentru TINE)
    – Nu tot ce zboara se mananca!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura