Cretinismul national este o urgie mai mare ca viscolul

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

4 Responses

 1. Sorin says:

  Well, păi aş zice că problema viscoalelor are doauă aspecte majore, şi înche chiteva încrengături de mai mică importanţă, aşa che o să mă direcţionez numai pe cele doauă aspecte principale, şi anume problema autorităţilor şi problema oaminilor.
  Deci ce-a dea doua este cît se poate de simplă, ti uiţ la şier şîţ’ dai cu părierea dacî sî ies sau nu pi o vrieme că nici cînele nu lai scoati’ afarî. Această metodă empirică presupune un minim de efort intelectual, avînd şi avantajul nu necesită conecsiune la enterneţi pentru a urmări prognozele probabile, acestea avînd un foarte mare grad de îndeplinire.
  Urmările acestei metode sînt cele prea bine ştiute şi de care se bucură fiecare reporter de televiziuni de şanţ care doresc să se afirme cu cele mai fierbinţi ştiri din mijoacele viscoalelor, ca să ieie interviuri de la vedetele troienite, ce mai, mai ceva ca proştii proştilor.
  Ziceam şi de prima problemă, respectiv cea a autorităţilor, o problemă care nice pînă în ziua de azi nu a fost rezolvată, pentru că aşa se întîmpla în fiecare an, fie iarnă, fie vară: din cauză că iarna nige şi viscoleşte deci maşinile de intervenţie sînt solicitate să facă un pic de mişcare, fapt care cauzează stricarea lor, se descoperă că nu au nici combustibil, nici cauciucuri de iarnă nu au, mai grav e ca tocmai atunci oamenii de la conducerea comitetelor centrale de acţiune sînt plecaţi în concedii.
  Situaţiunea este prea bine cunoscuta şi tot de atîtea ori prezentată la televiziuni. Apoi vine primăvara cu inevitabilele inundaţii, pentru care, la fel comitetele de intervenţie sînt luate pe nepregatite. Se dau telefoane, se transmite la centru, se aşteaptă să vină confirmarea de la centru şi numai dupe aia se poate interveni. Este o situaţie comică şi penibilă, prin gravitatea lucrurilor lăsate de intuială.
  Pur şi simplu nimenu nu-şi asumă nici o responsabilitate. Vreţi exemple ? …deschideţi televizorul. Sau la fel de bine nu-l mai deschideţi, ştirile sînt aceleaşi de fiecare dată.
  Dar ne place să ne considerăm ţară civilizată şi ne ofuscăm tare de tot cînd cineva ne trage de urechi să ne arate ca greşim. Sîntem lăudăroşi şi fuduli. Ca şi capra aia…

 2. SoboLAN says:

  Ma uitam si eu in ultimele 2 zile la stiri la tembelizor si pur si simplu nu-mi venea sa cred ce vad. Atat de stupid…

  Sa o luam pe rand:

  1). Cand se zice clar de 2 – 3 zile incoace ca o sa fie cod ROSU de ninsoare si viscol, stai dracului acasa. Nu e asa de complicat. Exceptie situatiile foarte foarte urgente (care ma indoiesc ca au fost). Si chiar si atunci, te pregatesti cum trebuie si incerci sa gasesti o modalitate de transport cu care totusi sa ai o sansa sa supravietuiesti si nu sa mori acolo inghetat in mijlocul drumului.

  2). Dupa cum zicea si @Sorin mai sus: problema nepregatirii autoritatilor in astfel de situatii este acum traditie nationala (la fel ca “Singur acasa” pe protv), desi trebuie sa recunosc, din cate s-a vazut, parca poate pe ici-colo a fost un pic mai bine ca in anii trecuti. A fost totusi OK faptul ca au adus utilaje din judetele invecinate, macar atat…

  3). Asta e un aspect pe care nu l-am auzit pomenit niciodata, nici in anii trecuti: de ce naiba nu e tras nimeni la raspundere pentru felul in care s-a construit acea “faimoasa” autostrada A2 ? Se stia foarte clar cum e situatia climatica in acea zona, se stia ca e campie si, atunci cand e viscol puternic, se poate ajunge in situatia multor decese pentru ca oamenii sunt in esenta cam idioti (vezi punctul 1). Exista multe solutii si tehnici de constructie special facute pentru autostrazi localizate in astfel de zone, implementate cu mare succes de alte tari, in special cele din nordul Europei. O parte din acele solutii se pot implementa si construi chiar si dupa ce autostrada e gata. Normal ca la noi nu se poate asa ceva….

  E chiar uimitor cat de frecvent se reia aceeasi poveste, in aceleasi locuri, cu aceeasi oameni. @ice sigur aveai un articol de genul asta anul trecut, sau macar de acum 2 ani. Puteai sa faci copy-paste, era mai rapid.

  Sincer mi-era mai mult mila de acei reporteri care au fost trimisi acolo si pusi sa astepte in ger pana vreun prezentator de stiri il baga in seama o data pe ora. Sper ca au cerut marire de salariu pentru chestii de genul asta…

 3. Radu says:

  Anul asta autoritatile chiar s-au mobilizat, cand s-a vazut ca e groasa au trimis utilaje din zonele neafectate, plus senilate si camioane de la armata; am vazut inclusive vehicule Vulcan ale armatei, probabil import de la british, alea sunt adevarate rau, folosite pe calotele polare.
  Fermitatea politiei a fost exemplara acum; frate, e inchis drumul, pa , dute in mata acasa!
  Azi deja Grindeanu a luat taurul de coarne si a demis la sefime in stanga si in dreapta, semn ca e loc de mai bine si oamenii ceva mai motivati sa se miste dracului mai repede.
  Preventiv doua zile s-au inchis scolile, asta e in lucru ok, nu se vor mai aglomera spitalele de copii bolnavi.
  Din nou insa cretinii care nu se pot abtine s-au aruncat cu capul inainte.
  Cel mai hilar era unul ca are nevasta gravida dusa la tara si nu e current acolo si vrea s-o ia el prin nameti sa o aduca in oras! Dincolo de cretina care a plecat iarna la tara, cretinul nu era dracu in stare sa ceara ajutorul vecinilor, a unuia care are o soba, ceva, parca era cucoana in Siberia pierduta!
  De mentionat eforturile celor de la SMURD si Salvare sa ajunga la urgente, de data asta chiar s-au intrecut pe ei.
  Bineinteles, exista boi care o baga p-aia ca de ce nu se duc elicoptere?…Mars in mata la coniac cu bere, ca zboara elicopterul in viscol si vant de 80-90 km/h.
  As zice ca de maine elicopterele vor zbura la urgente si va fi totul ok.
  Sunt placut surprins la mine in Slatina si in judet ca autoritatile s-au miscat bine si nu sunt probleme majore, desi avem acum 30 cm de zapada cazut in 24 h.
  Om trece noi si de beleaua asta…

 4. Vasile says:

  “Ne’am uitat asiara bre pi șier si nu parea sa vina ase urjiie!”

  Adevarat au grait! Schimbarea asta de vreme a fost absolut dubioasa, seara erau 2 grade la mine, nu pic de vant, vreme foarte buna, apoi fix la 2 si 10 noaptea a venit prima rafala direct cu 70…. dubios foarte, aveau dreptate moldoveni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *