10 comentarii la „Cum ar arata Europa daca de maine s’ar acorda independenta regiunilor care cer asta”

  1. Un singur aspect vreau sa semnalez apropo de harta asta pentru ca-l cunosc mai bine. Datorita unei istorii inventate (la propriu, de un partid extremist de stanga care are in agenda dupa independenta Cataluniei sa anexeze Valencia si arhipelagul Balear), Catalunia, Valencia si arhipelagul Balear sunt prezentate ca Paisos Catalanes (tarile catalane), insa un conglomerat care sa le cuprinda n-a existat niciodata. Paisos Catalanes e o inventie pura si nici Valencia, nici arhipelagul Balear nu vor (in marea lor majoritate) sa faca parte dintr-un astfel de conglomerat. Asa ca zona de harta ce cuprinde Valencia si Catalunia sub denumirea de Paisos Catalanes e gresita. Valencienii n-or sa fie veci de acord sa intre sub tutela Cataluniei la fel cum si pe aici exista un procent mic, de-a dreptul neglijabil de oameni care si-ar dori asa ceva. De fapt sunt mai multi care-si doresc independenta decat cei care-si doresc sa fie supusi Cataluniei mai ales pentru ca istoric vorbind o buna parte din Catalunia, impreuna cu Sardinia si o parte din Franta (zona Perpignan) au facut parte din regatul Mallorcai (info: https://zpoz.net/CIWEm).

    Răspunde
  2. Ah! Si inca o chestie, Crimeea, Donbass si Kosovo sunt deja rezultatul unor secesiuni fortate, pe astea nu cred c-ar mai trebui sa le luam in calcul.

    Răspunde
  3. Intodeauna mi-a placut chestia asta cu independenta, am inteles cand esti colonie, sclav pe mosie sau ceva vasal e normal, dar asta era prin secolul 14, bine recunosc a fost si in secolul 19, dar acum ? In Europa e dilaila, nu vize, circulatie libera, nu taxe vamale, toata lumea cu toata lumea, fericire si prosperitate, credeti ca e o gluma ?! Eu cred ca treaba asta cu independenta acum in secolul 21, in Europa e o porcarie si multi confunda termeni, iar unii mai parsivi, politicienii, astia de periferie, care au visat sa ajunga toata viata la centru si nu au reusit, incerca sa scoata in evidenta doar avantajele, cele economice si vin cu chestia aia care pe mine ma omoara: sa fim independenti sa nu mai ducem pe toti in spate, noi face X procente din PIB, daca plecam sunt morti, intrebarea mea e, unde sa plece, din Europa, ca evrei cand au parasit Egiptul si i-au lasat pe aia cu piramidele neterminate?!

    Uite ca sa nu barfim de alti ca nu e frumos, sa luam din poza cazul nostru, Tara Secuilor, suna mai frumos asa. De maine sunt independenti, felicitari, dansuri, manifestatie de bucurie pe strazi, apoi….Romania isi reface frontiera, granite, control vamal, viza daca vrei sa te plimbi, pasaport, taxe vamale, ia fa tu guvern, banca, moneda, sistem birocratic propriu…. naspa, negociaza tu independent contracte comerciale, politice, etc. naspa, desigur in cazul nostru unii o sa ne faca in ciuda, Ungaria o sa le dea clauza natiunii celei mai favorizate, o sa fie primiti imediat in UE si in Schengen, sic!

    Răspunde
  4. @Malin – multam de informatiile care completeaza foarte bine postarea! smile

    @Cola – nimic nu e nou … nici macar prostii! laugh

    @Vasile – exact aia ziceam eu odata: ba frate, hai sa le dam independenta si dupa aia sa le’o scoatem pe nas! Nu iti vine sa crezi cat de prosti sunt oamenii si usor de manipulat! Pai frate, o zona de aia „independenta” in mijlocul unei tari e ca o insula izolata in mijocul oceanului! De unde mama dracului te descurci de lucuri banale cum ar fi pana si curentul de la priza? Oameni sunt prosti, iar gunoaiele astea care isi urmaresc interesele ii manipuleaza cu povesti ale unei istorii mai mult sau mai putin inventate, scotand sau bagand lucruri in context dupa cum le da lor bine! Populisme ieftine, rupte de realitatea lumii in care traim in 2017 …

    Răspunde
  5. Stimabile, independenta sa fie, da toate sa ramana la fel laugh
    Apoi unii sunt perversi vor independenta ca apoi sa se unesca cu vecinu’ bine la noi nu e cazul la cum arata schita, da mai stii

    Răspunde
  6. Hai sa o zic extrem de scurt si la obiect: in ziua de azi granitele trebuie daramate, nu create. Aia e lumea in care vreau sa traiesc.

    Răspunde
  7. @Vasile – daaaaaaa … stiu! Taxele toate doar si numai la ei, sa isi faca de cap cum vor … iar in rest tot ce au acum bun sa si ramana! Yaaa, yaaaaa!

    @SoboLAN – cam asta e modelul inspre care ne indreptam … desi dupa cum vezi, unii idioti isi doresc altceva.

    Răspunde
  8. eu cred ca problema lipsei gardurilor este ca nimeni nu mai trebuie sa sara gardul, ci iti intra in curte de-a dreptul .. de exemplu merkel ii invita pe unii in hol la ea acasa , si ma trezesc eu cu musafirii ei in baie la mine .. cam nasol, acolo vreau sa am acces doar eu si cel mult microfoanele sri .. laugh

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura