De ce dau faliment 80% din afacerile in alimentatia publica in Romania

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

6 Responses

  1. Redoo says:

    1. Romanul nu mananca in oras…daca mananca, vrea ieftin, bun, ireprosabil…
    2. Daca ai mancare la baraca, te rup controalele si amenzile din cauza de flux, haccp, sanepid etc.
    3.patronii si personalul.
    4. Saracia

  2. ice4you® says:

    1. Incorect! Romanul in ultimi ani mananca tot mai mult prin oras, mai ales in orasele mari! Un banal exemplu este asta: daca acum cativa ani se mergea la munca cu pachetelui de acasa, azi multi mananca “in oras” a’la’card sau macar meniul zilei. Pe langa asta, daca ai fost atent, exemplele mele de mancare sunt absolut banale si pentru prostime, nu am discutat despre cine stie ce fonfleuri. Daca o shaorma decenta nu poti sa faci, un cacat de pizza, sau o ciorba de burta decenta ca gust si pret, eu zic sa te duci sa te apuci de olarit!
    2. Un mic adevar este si aici, insa, in ultimi ani lucurile merg inspre ceva mai bine! Daca respecti un minim de cerinte, nu isi mai bat capul cu tine.
    3. Aici e cea mai nevralgica problema!
    4. E un adevar si aici, dar ne cam bate la curul gol primul punct.

  3. Sorin says:

    Cauza este mult mai simplă (nu dau explicații):
    Două-zeci… două-zeci !… search

  4. ice4you® says:

    Pai frumos iti mai sade?! Lasi tovarasi in benza? laugh

  5. cola says:

    e greu de facut fata francizelor din zona asta – nu ii poti bate la costuri .. la fel e si in turism, daca nu esti francizat .. e valabil si la noi si in vest .. corporatiile halesc tot .. ironia este ca supravietuiesc doar firmele de catering, care asigura nutretul la corporatii .. daca platesti legal toate taxele, nu evazionezi nimic, respecti toate normele, e foarte greu sa iesi pe castig .. afacerile mici de tot, de familie, pot sta pe linia de plutire, dar cam atat .. dar nu stiu de ce ne plangem – daca avem burgeri, bulane de pui ,pizza , shaorma, e rezolvata problema mancatului in oras pentru tfl-isti laugh .. poate gresesc, dar ma uit si eu in jur, si asa pare .. cu bautura e alta poveste ..

  6. ice4you® says:

    Dap, bine semnalata inca una din probleme! Daca pe dincolo o covrigarie e o afacere de familie, la noi is doi patroni, care nu au nici o treaba cu aluatul dar de a doua zi de cand se aseaza la coada tefelistii se gandesc sa o extinda. La fel e si cu micile restaurante, pensiuni, cantine … si ce or mai fi, care ar trebui sa fie vazute ca niste afaceri de familie si asa sa ramana.

    Ziceai ca dupa ce platesti taxe nu te alegi cu mai nimic. Daca nu stii ce dracu faci, este posibil pentru ca fie si daca discutam doar de TVA acesta este redus in zona asta. De asemenea, poti aplicat adaosuri si de 300% si tot esti de bun simt or para preturile, daca te zbati un pic sa obti si tu unele la materie prima.

    Daca te pui cu francinzatele si intri pe zona lor de clienti, ti’o iei grav, foarte grav. Nise exista destule, chiar si pe la noi, amu tu planul trebuie sa il ai bine facut si sa stii de la bun inceput ce clienti incerci sa targetezi.

    Daca stau bine si ma gandesc, desi n’am avut de’a face cu domeniul asta, dar facand mai bine de 20 de ani diverse afaceri, cred ca as putea scrie un intreg ghid in domeniul asta. laugh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *