Egalarea, maestre ICE – Carnati oltenesti

Desi stiu ca gazda noastra nu-i prea arde, m-am gandit totusi sa ii dovedesc ca ne putem duela la… carnati, asadar daca el a venit cu carnati ardelenesti eu ii dau azi o replica de carnati oltenesti. smile

Reteta este simpla:

Intai se taie porcul(scene de horror romanesc). Se transeaza(vegetarienii fac atac de cord!). Depinzand de cum vreti sa va iasa produsul final, alegeti carne impanata sau muschi. Una bucata masina de tocat carne cu cutite ascutite. Tocati carnea prin masina, sa fie cam 4-5 kg. Apoi amestecati cu 2 kg carne tocata de vita. Usturoi pisat si sare, dupa gust. Cine vrea, poate adauga piper, boia si alte minunatii, personal nu sunt fan. Se ameteca bine de tot pentru omogenizare.

Cumparati 1 caserola mate subtiri, le puneti intr-un castron de apa cu 1 zi inainte pentru a se desara. Scoateti cutitele de la masina de tocat si puneti-i o palnie de facut carnati – popular se mai numeste tutelca. Suflati matele si unul cate unul le puneti pe palnie, e bine sa o ungeti cu un pic de ulei, apoi umpleti-le cu carne. E bine sa existe doua persoane una la umplut si una sa se asigure ca se umplu carnati uniform.

La final legati capetele cu sfoara si apoi la afumat dupa gust.

Rezultatul il vedeti in foto …

Doritorii sa puna mana pe munca!! smile

Voi …

[yop_poll id=”3″]

6 comentarii la „Egalarea, maestre ICE – Carnati oltenesti”

  1. Maestre arata superb si fac pariu ca sunt si foarte ok. Nici eu nu ma omor dupa alte arome decat sare piper si usturoi, dar un pic de boia pentru culoare si picanterie este ok. Oricum … te astept oricand la o lupta dreapta alaturi de ceva bere sau zaibar. laugh

    Răspunde
  2. Mister Marius la mine a durat fabricatia cam 72 de ore cu tot cu afumat. La tine… 5 minute! smile smile .
    Important zic eu este faptul ca ne straduim sa consumam loco sin nu tot felul de importuri pline cu toate rahaturile posibile.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura