Epidemia de rujeola, Romania, 2017 – bilant dur!

Toata lumea a auzit de bolile copilariei. Parerea multora – gresita, zic eu – este a lasa copiii sa le faca, respingand vaccinarea cu Varilix pentru varicella si cu ROR pentru rujeola, rubeola si oreion.

 

Exista de ceva timp o adevarata isterie mondiala antivaccinuri. La noi antivaccinisti sunt o minoritate, dar…extreme de galagioasa si extrem de activa mai ales online, lucru deloc intamplator si extreme de lucrativ pentru conturile lor bancare, ca nu fac asta din pasiune ci pentru jecmani cat mai multi parinti creduli de cat mai multi bani. Portstindardul lor este o fiinta care i-as contesta calitatea de om: Olivia Steer, o individa cu aere de superioritate, in realitate o nulitate ahtiata dupa banii pe care ii face promovandu’si stilul sanatos de viata din viziunea ei, multi dand destui bani pentru a ii citi sau asculta elucubratiile.

Iata o mostra de gandirism de la sus numita:

„Hepatita este de mai multe feluri: cea virală (de tip A, B sau C cauzată de virusuri), toxică (din cauza medicamentelor) sau alcoolică.”

Olivia Steer afirmă că hepatita virală de tip B este cauzată de alimentația proastă și de obosirea ficatului. Uite, de aceea nu trebuie să promovăm la televizor vedete care nu sunt medici, pentru că fac astfel de confuzii jenante pentru ele și periculoase pentru alții. Dacă o mămică se hotărăște să refuze vaccinul pentru virusul hepatitei B și să-i dea copilului în schimb o alimentație considerată sănătoasă, face o alegere greșită. Hepatita virală de tip B este cauzată de un virus și nu de alimentație, medicamente sau alcool.”

Sursa.

Din pacate, lipsa de fermitate a Romaniei in politica de vaccinare, fata de ceea ce fac in acest domeniu alte state europene, a creat conditiile unei bombe cu ceas, care a explodat anul acesta: epidemia de rujeola, dublata de o si mai puternica epidemie de varicela. O cauza majora o reprezinta refuzul de vaccinare, o situatie care in alte state din jur a fost tratata fara menajamente, in sensul ca autoritatile au decis ca dreptul la viata si la ocrotirea sanatatii copiilor primeaza asupra dreptului parintelui de a accepta sau nu vaccinarea, astfel incat refuzul vaccinari este rarisim si insotit de masuri de coercitie si chiar punitive…

Statistica dura de mai sus e doar pana la inceputul acestei luni, de atunci cazurile au crescut in acelasi ritm alarmant ajungand ca pe data de 25.04.2017 sa fie raportate aproximativ 5000 cazuri, 99% fiind copiii NEVACCINATI CU ROR. Din pacate, s-au inregistrat 23 decese, nu se stie cati copii vor ramane cu sechele ca urmare a acestei boli!

Din capul locului trebuie spus ca aceste boli asa zise ale copilariei – o denumire gresita, poti face bolile astea in orice moment al vietii, cu consecinte deosebit de nefaste – nu sunt inofensive, iar imunitatea dobandita nu este, asa cum se credea, 100%.

De exemplu, in cazul varicelei, bolnavul vindecat devine purtator pe viata al virusului varicelo-zosterian, putand face oricand zona zoster, o boala destul de dura; exista si cazuri, rare dar exista, de recidive ale varicelei chiar la cei care au facut-o o data!

Rujeola si rubeola pot genera complicatii care pot conduce la deces.

Oreionul, mai ales facut la varste mai mari, poate avea urmari grave, in special asupra fertilitatii si auzului.

In al doilea rand, antivaccinistii elucubreaza spunand ca imunitatea scazuta , lipsa a nu stiu ce vitamine si minerale din corp si alimentatia gresita sunt cauza imbolnavirii si, daca se corecteza naturist, homeopat blablabla – contra cost, ofera ei ce va trebuie, pupa-i-as pe contul bancar –  copilul este ferit. Si unii sunt doctori!

In realitate, bolile gen hepatita sau rujeola sunt produse de infectare cu virusuri, ce balmajesc ei pot fi cel mult factori favorizanti, iar preventia e una singura: vaccinarea masiva, pana spre 95%, a populatiei.

In al treilea rand, cvasimajoritatea medicilor recomanda vaccinarea, studii medicale amanuntite au demontat toate asa zisele pseudostudii, mituri samd privind compozitiile vaccinurilor, efectele lor, inclusive in privinta declansarii autismului; in fapt, cativa medici au fost prinsi fraudand studii cum ca vaccinurile produc boli si au fost exclusi din profesie, nu la noi, din pacate!

Personal, acesti isterici aparenti – citit aici si va veti convinge care le sunt scopurile – ar trebui sa devina tinta urgenta a unei anchete penale pentru raspandirea de informatii false si punerea in primejdie a vietii unor minori.

Epidemia pare scapata de sub control, iar antivaccinistii aproape ca exulta, luati de aici sa vedeti cine sunt si ce debiteaza, te ia capul cu astia…

Vaccinurile nu au aparut de azi de ieri. Cititi statisticile de dinainte si de dupa vaccinare; veti fi socati cat de putini copii ajungeau la maturitate, dar si cati adulti mureau de ele, in special in timpul razboaielor; personal, eu trebuia sa am mai multe rude azi decat am, deoarece au murit de copii ucisi de tuse convulsive, difterie, tetanus, rujeola samd, adica boli azi perfect preventibile azi.

Si pe final o opinie avizata :

„Medicul de familie Valeria Herdea a declarat pentru „România liberă“ că epidemia este în continuă extindere şi trebuie avute în vedere atât aspectul preventiv, cât şi cel curativ: “Este corect să ştiţi că toate miturile legate de vaccinarea antirujeolică nu au bază ştiinţifică şi s-a demonstrat că acest vaccin este eficient şi protejează împotriva acestei boli, care este extrem de severă prin complicaţiile ce pot duce, din păcate, la invaliditate şi deces. Aparent rujeola face parte din bolile copilăriei, dar un copil care a dezvoltat boala, în decurs de 10-12 ani poate să facă ceea ce se numeşte panencefalită sclerozantă subacută, o boală extrem de gravă. Este păcat ca un copil să nu aibă şansa să rămână sănătos atunci când noi avem mijloace să prevenim îmbolnăvirea. De aceea este important să ne prezentăm la medicul de familie pentru vaccinare”.

In fapt, specialistii in demografie au demonstrat fara drept de apel ca medicina moderna, in special datorita imunizarii populatiei pe scara larga, a avut o contributie majora la explozia demografica care inca o traim.

Eu mi-am imunizat copilul si as face din nou, daca se va ivi ocazia. Delirul antivaccinare sa isi caute alti fraieri, baiatu’ a tras oblonul!

Pe final un sfat:

Nu vă lăsați sănătatea copiilor pe mâna vedetelor si  tot felul de vraci! Faptul că apar pe sticlă nu ii fac mai deștepte, nici mame mai bune, nici doctori, nici specialiști. Când veți avea copilul bolnav din cauza rujeolei nu va veni Olivia Steer să vă explice că ea a avut dreptate și medicii sunt niște inculți care nu știu nimic. Nu, nu vă mai gândiți că va veni, că nu va veni. Tot doctorii vă vor salva copilul, dacă vor putea și vă asigur că atunci nu veți mai avea niciun gând dacă aparatele la care sunt conectați cauzează cancer sau dacă tratamentele care li se dau conțin aluminiu și mercur.

Va fi ultima voastră grijă.

Sursa.

 

5 comentarii la „Epidemia de rujeola, Romania, 2017 – bilant dur!”

  1. Personal nu sunt de nici o parte a baricadei, insa, eu unul as propune sa se interzica inscrierea la scolile publice a copiilor celor care refuza schema nationala de vaccinare. Ar fi o masura dura, din care tot copii ar avea de suferit, insa, e una justa avand in vedere faptul ca discutam despre niste boli infectioase extrem de periculoase cu o raspandire foarte contagioasa. In felul asta, fiecare parinte nu are decat sa isi asume consecintele unor cretine decizii, despre care ar putea fi urmariti chiar si penal in cazul in care respectivul copil se imbolnaveste sau moare, iar cauza este dovedita lipsa unui vaccin care i’ar fi salvat viata!

    In ce ii priveste pe predicatorii astia ai internetului … voi scrie astazi ceva, ce aveam de mult in gand, ma bucur ca ti’ai facut tu timp Radule sa dezbati subiectul asta pe care eu il tot aman.

    Răspunde
  2. Fr\tie, eu personal as fi deosebit de medieval cu antivaccinistii astia, dar e interzis prin lege sa fii crud, asa ca nu ramane decat sa ne batem ca lumea sa se vaccineze!
    Vaccinati-va , idiotic ce sunteti, pe voi si pe copiii vostri, nu s-au chinuit doctorii degeaba sa lupte cu bolile astea! Pacat ca nu apar pe sticla parintii care au refuzat vaccinarea si acum copiii lor sunt bolnavi sau mai rau de atat, sa vedem ce parere mai au acum de „vaccinarea aia toxica”!!
    Scuze, ICE, dar chiar sunt pornita pe vracii si propagandistii astia pusi pe facut bani pe sicrie de copiii, mama lor de nenorociti!

    Răspunde
  3. E ca aia: „A murit din cauza fumatului, calcat de tren”
    Pe active news e un articol cu cazurile de decese 2016-2017, majoritatea au avut si rujeola…
    Avand in vedere epidemiile de aviara si porcina, care au lichidat oratarile de prin curtile taranilor, pe bani buni, ca doar gratis nu se poate… sa numai zicem de ciupercaria de farmacii de prin orase.
    O doamna doctor, cand i-am zis ca am indoieli datorita substantelor care se afla in vaccin si a efectelor adverse m-a intrebat daca am citit prospectul de la paracetamol – de atunci incerc pe cat posibil sa evit orice medicamente…
    Plus ca e aberant – statul le cumpara (ca pe ale noastre nu le mai facem), iar daca nu sunt bune tot statul ne despagubeste (statul in acest caz fiind contribuabilii), producatorii nu au nici o obligatie, in afara sa iti dea fiola si sa incaseze banul
    V-ati gandit ca de fapt canalizarea a dus la disparitia/diminuarea cazurilor unor boli?
    Parerea mea

    Răspunde
  4. Canalizarea si apa curenta au contibuit mult la reducerea cazuisticii insa vaccinul a fost, este si va ramane principala arma impotriva unor epidemii de anvergura!

    Nu contest si nu zic ca nu ma necajeste rau faptul ca nici in ziua de azi Institutul Cantacuzino nu are parte de sprijinul pe care il merita, insa … ne descurcam cu ce avem si sfatul meu este ca in cazul bolilor infectioase de mare risc ar fi bine sa nu ne jucam cu focul riscand viata unui copil in baza unor studii pseudostiintifice sau a unor teorii ale conspiratiei ce intr’un final ramane ca una!

    Răspunde
  5. Mai Radu-le sau Radu-leasca, ce le mai stii si tu cum sta treaba cu vaccinarea si cu specialistii in demografie si cresterea populatiei! Stii, statistica este o stiinta exactă, atât de exactă încât dacă bagi un cacat in analiza statistică scoti exact un cacat din toată analiza. Dacă tot iubești dogma celor 95% vaccinati, asa pentru tine, intereseaza-te sa vezi care este baza medicală a acestei povesti statistice evident.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura