Fake news’ul zilei: Vești proaste pentru români: ‘Urmează noi scumpiri, majorări de taxe şi impozite’.

Dupa clickbite‘ul din titlul de aici, acum sa vedem si stirea:

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a spus, joi, că potrivit prognozei Comisiei Europene, România nu se va încadra în ţinta de deficit bugetar din acest an şi din 2019, susţinând că Guvernul intenţionează să facă noi scumpiri, majorări de taxe şi impozite.

“Un alt subiect al zilei se referă la prognoza de primăvară a Comisiei Europene care a tras astăzi un avertisment dur la adresa politicilor bugetare şi fiscale din ţara noastră. Raportul Comisiei Europene spune negru pe alb că România nu se va încadra în ţinta de deficit bugetar din 2018 şi 2019, iar scumpirile vor continua. În traducere liberă, ceea ce spun oficialii europeni este că Guvernul României, în actuala structură, arhitectură bugetară şi fiscală nu va putea face faţă cu cheltuielile până la sfârşitul anului şi că urmează, şi avem informaţii la nivelul Partidului Naţional Liberal, avem informaţii că urmează noi scumpiri, majorări de taxe şi impozite”, a spus Ionel Dancă, potrivit Mediafax.

Dancă mai spune că, potrivit surselor PNL, se va introduce o cotă de impozit de 20% pentru veniturile de 4.000 de lei.

„Primele luate în discuţie se referă la nivelul accizelor care până la finalul acestui an trebuie să crească. De asemenea, se discută despre introducerea sistemului de impozitare progresivă începând cu anul următor. Vor introduce o cotă de impozit de 20 la sută pentru veniturile de peste 4.000 de lei. Vor renunţa la cota unică şi vor amăgi din nou populaţia cu un impozit regeresiv pentru veniturile de sub 2.000 de lei”, a mai spus liderul liberal.

Si acum sa demontam putin cacaturile indrugate cu titlul de clickbite adresate mai ales unui anumit segment al electoratului de sorginte tefelista in mare parte.

Adica, domnul asta de mare incredere zis  Ionel Dancă, fost membru al platformei Romania 100, unde dupa ce a vazut ca nu are ce linge pe langa Ciolos, s’a retras de acolo pentru a veni sa ii fie prim lingau al lui Sica Mandolina la PNL, in TRADUCERILE LUI LIBERE emite niste teorii inepte bazate pe „avem informatii” (mai credibil ar fi sunat eventual: „avem note operative”)ce au doar darul de alimenta cam toate temerile pe care le are orice om, dar mai ales romanii. In sprijinul acestor afirmatii, in afara de o referire vaga la o prognoza a Comisiei Europene, de unde uita insa sa dea si restul de date pozitive, nu vine cu absolut nimic concret care sa ii sustina aberatiile, ce mai mult seamana a un scheunat al neputintei dupa rapoartele pozitive ale ANAF si prognozele bune economice ale restului de instituitii importante interne si internationale!

Deci cam asta e tot ce a putut sa le beasa mintea idiotilor astora care se considera opozitie ca si contramasura si replica la comunicatul de ieri al ANAF!

Tromboane, fonfleuri, tiribombe, lozinci, daca si cu parca, am auzit eu, traduc eu, va spun eu, stim noi!

Fereasca’ne bunul Dumnezeu sa ajunga astia la putere vreodata in viata asta si tot el sa ne fereasca mai ales de aia ce ii urmeaza!

Amin!

11 comentarii la „Fake news’ul zilei: Vești proaste pentru români: ‘Urmează noi scumpiri, majorări de taxe şi impozite’.”

  1. În toată lumea cu apă caldă la robinet există cotă progresivă … Cu condiția sa fie corect aplicată – adică pe venit global.. dacă în loc să măresc salariile profesorilor cu 100% le măresc cu 50%, și estompez diferențele față de pensiile speciale , de exemplu, prin impozite progresive, echilibrez veniturile cu mai puțină presiune pe inflație.. pe sistemul economic european nu avem cum sa generăm venituri comparabile, cu un sistem de taxe diferit .. sincer, aș prefera sistemul de peste ocean, care tot progresiv este, dar la nivele mult mai rezonabile .. cât despre urechistii pnl, grija mea nu e că mă va conduce danca, ci cei care țin paiața în cauză prin sfori vizibile de departe, foarte de departe ..

    Răspunde
  2. Neavand pretentii de economist, recunosc ca treaba asta pe mine unul ma depaseste! Nu ma pot pronunta in acest sens, desi recunosc ca si in urechile si nepriceperea mea, o cota progresiva corect aplicata pe modelul „cine castiga mai mult, e logic sa si plateasca pe masura” suna ca singura solutie viabila si fairplay in care exista si acel argument al solidaritatii necesare intr’o societate sanatoasa la creieri democratiei, dar aplicarea unei asemena masuri (despre care stiu ca se discuta deocamdata teoretic) trebuie facuta doar si numai dupa ce ai creat un cadru legislativ clar, ce sa aduca si relaxari fiscale mai ales pentru aia cinstiti si alte masuri ce sa vina in ajutorul mai ales al micilor intreprinzatori, cum ar fi un prag anual impus pe cota de profit (nu cifra de afaceri) sub care daca stau cumintei (fiind aici vorba de afacerile de familie) fie sa plateasca taxe reduse, fie mai putine.

    Din pacate cam atat ma pricep, nu vreau sa emite alte teorii pe care sa nu le pot sustine si cu date concrete, desi parerea mea nu conteaza fiind una pur personala, exprimata de unul pe un blog al lui. Problema este ca nu la fel poate sa faca un idiot ca sluga de Danca asta, care vorbeste in numele unui partid ce s’a clasat pe locul doi in alegeri! Tampeniile debitate de cretinul asta nu aduc nici cel mai mic beneficiu nici macar celor care i’au ales si creditat sa fie acolo nu sa scheaune ci sa faca opozitie adevarata ce o pot oricand aplica atat in comisii unde au reprezentanti cat si printr’o alternativa clara la ce aberatii fac aia pe care ii critica in speranta ca idiotii ce se duc sa voteze or sa te crediteze la puterea unde sa fi doar o cretina marioneta.

    Vai de mama lor! Speranta mea ramane ca or mai fi destui oameni cu tigle pe casa care sa fi invatat sa ocoleasca asemenea aberatii pe care doar le semnalez pe aici.

    Răspunde
  3. Nici eu nu sunt vreun expert, dar citesc cât pot înțelege, și mai am și experiența directă a plății taxelor în diverse locuri.. să nu supralicităm calificarea celor cu diplomă în domeniu.. tot soiul de experți finanțiști au băgat planeta in faliment de multiple ori, și tot felul de experți în justiție de la noi, au făcut ce vedem cu toții.. dacă ești prost, ești prost indiferent de zona in care te manifești, ori aici putem lua ca referință zonele în care ne pricepem noi mai bine, și un postulat care tare l-aș dori infirmat – densitatea proștilor e constantă, indiferent de specialitate .. laugh

    Răspunde
  4. Tot in baza acelei experienta ca si tine adunata in zeci de ani prin hatusurile fiscale imi bazez si eu opinia. Trecand ca si contribuabil prin toate, cumva poate ca este avizata si parerea mea de profan in ale economiei cu diploma, vazand solutii in propria ograda care m’ar fi ajutat atat sa fiu cinstit platindu’mi taxele la timp cat si sa imi duc afacerea mai departe ce sa imi ofere mijloacele de a plati aceste taxe. E logic ca mi s’a parut si pare incorect ca mic investitor sa platesc din profitul meu mic acelasi 16% cum o face si ala cu profit mare si nu din gelozie sau motive prostesti ci din simpla logica care ne spune ca daca pentru mine ce castig 1000 lei/luna, 160 lei reprezinta o suma consistenta ce mi’ar putea asigura poate chiar supravietuirea, la unul care castiga 10.000 lei/luna, 1600 parca nu e asa jale, ca nu e tot una sa ramai cu 840 lei in mana sau 8400 lei in mana! Aici trebuie gasit echilibrul compensatiei si solidaritatii ce exista in orice democratie sanatoasa si care are sansa de a evolua social! Eu nu zic ca la ala cu 10.000 lei sa ii iei jumate din ce castiga pentru ca nu e corect (desi dupa cum stii, sunt mari democratii unde practica asta fara nici un resentiment), dar nici sa ii iei cat mie cu 1.000 lei care si asa abia imi asigura supravietuirea de la o zi la alta.

    Ma opresc aici, ca am divagat putin din subiect, dar am zis doar sa imi exprim si eu partea asta de opinie.

    Răspunde
  5. Din pacate stirea vehiculata e destul de adevarata pe ici pe colo, indiferent de cat se lauda ANAF ca a incasat pe plus vizavi de 2017 pentru ca treaba asta nu se vede si in realitate. Ca tot zicea d-l Cola de salariile profesorilor, bugetul invatamantului se termina prin august si vorbim de chestii concrete pe la scoli si licee care au avut alocat din prima la inceput de an bugete cu pana la 50% mai mici ca acum…!2 ani!, iar recomandarea expresa de la inspectorate si finante e sa se faca tot posibilul ca fiecare unitate de invatamant sa se incadreze indiferent de solutii, desfintari de clase, comasari, reduceri de personal, etc. pentru anul scolar 2018-2019. Desigur pe la oras nu se vor face chestii vizibile, da’ pe la tara va fi jale. Scumpiri sunt, majorari de taxe la fel, doar cine nu se loveste de probleme nu le vede, de ce ar fi un fake news, poate un semnal de alarma la haosul ce exista la ora actuala in finantele romanesti la nivel de management cand se vrea cu orice pret respectarea programului populist de guvernare, asta e… orice sac are fund!

    Răspunde
  6. Eu m’as uita si la sursa zvonurilor in locul tau si mai ales situatia de ansamblu in general nu doar propria oala …. dar ma rog, fiecare, cu ce il doare, ca tot romanul neaos! Pe de alta parte, ma acuzi pe mine ca umblu cu cioara vopsita pe aici de cate ori ai chef, ca justificat, ca nu … dar pe Danca asta, care nu aduce NIMIC concret in sprijinul afirmatiilor, zici ca ii ok?! Perfect.

    Ai o sansa la viitoarele alegeri, pentru un viitor mai bun, cu PNL inainte!

    P.S. Ca zici de invatamant: sa dea Dumnezeu ca macar jumatate din dobitocii ce o freaca prin sistem sa zboare ca oricum doar iau bani de’an pulea, sau macar sa fie platiti strict dupa criterii de performanta! Si ca bonus, daca au de marait ceva, poate isi aduce aminte vreodata ANAF si de meditatiile netaxate de nici o forma si culoare … probabil ca singurele activitati independente de care niciodata nu zice nimeni nimic, desi unul se lauda ca si’a luat case, dupa ce a folosit scolile doar ca pepiniere de adunat copii fraierilor la meditatii.

    Răspunde
  7. Nu acuz pe nimeni, poate ca nu ma exprim eu prea clar, era o completare si spuneam ca e nu prea e fake news stirea si nu e vorba doar de salarii cand vine vorba de un buget, profesori sunt acoperiti de contracte de munca avantajoase si amenintarea cu greve taman in perioada de evaluari sau bac, reducerile vor afecta tot bieti copii si va inseamna desfintari de scoli, de obicei prin mediul rural, reduceri la cheltuiala pe elev suportata de la buget, clase mai aglomerate, asta tot pe la tara ca’n oras se „vede”, conditii mizere, wc-uri in curte, scoli fara aviz sanitar sau psi, pentru asta e nevoie de modernizari, apa curenta, apa calda, deci bugete si aici sunt reducerile.
    De meditatiile fara numar am zis si eu pe aici pe la alte articole si profesori care santajeaza elevi si parinti, invatamantul nu inseamna doar salarii mai sunt si alte cheltuieli si din pacate pentru astea nu vor fi bani.
    Nu e oala mea, singura legatura cu invatamantul, e baiatul la liceu si sotia care sprijina un cerc de desen si pictura la un liceu de arta, promovand copii cu talent si fara resurse, absolut benevol.
    Eu de obicei citesc stirile la sursa si nu e nevoie sa-mi traduca Danca sau ceva site-uri de stiri informatiile singura mea problema e ca PSD-ul a pierdut startul si o freaca cu kkt-uri, promoveaza numai maimutoi peste tot si tot sistemul e la pamant in degringolada, lansand doar fumigene, gen stirea asta cu ANAF ca a rupt randurile la incasari, cam asta din urma ar fi un fake news!
    Daca vrei tu sa umbli cu cioara vopsita e problema ta, eu sunt un social-democrat convins in doctrina si actiune si o sa sprijin un partid care va promova asta, din pacate PSD a iesit din calcule si tot ce face e sa carpeasca erori ce ne vor afecta in cele din urma tot pe noi.

    Răspunde
  8. Am discutat mult ca fac multe cacaturi si nu imi retrag vorbele. In ce priveste stirea despre ANAF, cifrele sunt evidente, nu vroiam decat sa reiasa faptul ca romanul nu stie decat de bici si frica, pentru ca altfel nu isi plateste taxele ci fura de unde poate. Bucuria mea e ca in felul asta, oamenii aia care stiau ca le erau platite contributiile, de acum au sanse mult mai mari sa le si aiba si nu cand vine vorba de vreo pensie sa se trezeasca ca din 40 de ani munciti, minim 10 le’au fost furati de astia la contributii si deci nu se iau in calcul.

    Poate ca suntem prea obositi si poate ca am avut multe pe cap si de aia nu reusim nici unul nici altul sa ne exprimam ok ideile. Eu am avut o perioada crunta, cu enorm de multe pe cap, abia de acum o sa ma relaxez macar intr’o parte si poate o veni vremea cand o sa reusesc sa ma exprim ceva mai putin ambiguu.

    In rest, in invatamant sincer as vrea sa se duca dracului tot la vale, ca poate doar si numai asa sa mai existe vreo speranta de reconstructie, pentru ca ce avem azi nu e invatamant ci bataie de joc in ce priveste destinul unor intregi generatii si munca celor care s’au chinuit cu ei sa aiba o sansa de care sunt constienti ca e nula, dar asta nu i’a impiedicat sa spere.

    Toate cele bune si hai sa lasam dracului incrancenarea deoparte macar pe aici, ca destul suntem bombardati in rest, iar asta e un banal blog personal si independent in care opiniile nu au darul de a manipula pe nimeni ci sunt doar banale opinii pur personale, iar eu un alerg dupa vreun trafic ca pentru mine nu e nici o afacere.

    Răspunde
  9. Eh, nu e incrancenare, doar o mica polemica, ce sa-i faci la batranete omu’ mai are si idei fixe laugh , asa ca baga mare si fa trafic si fii in trend, politica e schimbatoare, iar noi trebuie sa traim in tara asta indiferent cine naiba e la putere, asta pana la proba contrarie buba

    Răspunde
  10. Fix pix, la cata vreme nu am avut sa ma ocup de el si la cat de pe nontrend am fost in ultima perioada, traficul e in picaj fata de vremurile de glorie daca e pana acolo, dar pe mine oricum subiectul asta ma interseaza prea putin inspre deloc, ca asa cum am zis, asta e doar si numai un blog personal tinut in viata de ideile mele, care sunt poate ca fixe ca ale tale, dar ma doare fix unde nu bate soarele, atata vreme cat e pe persoana fizica, platit din banii mei si intretinut cu ideile alea fixe. Cui ii place ii bine, cui nu, pierderea e fix cat castigul, adica nula! laugh

    Răspunde
  11. Stimabile, sa am pardon da nici prin cap nu-mi trece sa-ti spun ca ai idei fixe, alea sunt doar ale mele si nici nu-mi permit, politetea nu ma lasa si unde mai pui ca scrii pe aici de mai bine de 10 ani, toata stima! buba Dar asa cum m-a invatat Partidul critica sanatoasa e constructiva si e bine sa ne-o insusim punctual in rest fiind doar opinii si nimic mai mult ok

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura