Falsa idee ca doar romanii iubesc banii cash

Conform unui studiu efectuat de reputata firma de consultanta financiara Barkow Consulting, cei mai mari iubitori de bani cash si platii directe cu moneda dintre europeni sunt … nemtii, unde doar fiecare aproximativ a 20-a plata se achita cu cardul de debit sau credit, chiar si in cazul unor tranzactii ce implica sume mari de bani lichizi.

Tot in urma acestei analize a rezultat faptul ca doar 25% dintre consumatorii germani sunt convinsi de siguranta platilor virtuale in vremea in care in SUA, Marea Britanie si tarile scandinave, plata cu cardul este folosita chiar si pentru achitarea unor sume foarte mici. Tot pe la nemti s’a constatat ca sunt si cele mai multe magazine din UE de genul cash only.

In concluzie, cred ca e vremea sa spulberam si mitul asta! Nu doar romanii prefera plata cash, recent prin Insulele Canare am observat ca se practica acelasi lucru, rar, dar foarte rar am vazut pe cineva sa faca plati cu cardul prin magazine sau pentru servicii (mai ales dintre localnici), preferata fiind de departe moneda indiferent de suma si chiar si atunci cand ii intrebai cum prefera sa le platesti!

Mitul urmator va rog!

4 comentarii la „Falsa idee ca doar romanii iubesc banii cash”

  1. Tov. Vasile, da ti s’a pus rau de tot pe conationali vs treburile astea! Sa inteleg ca esti terorizat in ultima vreme?! Ca tot am adus aminte de nemti, eu de pe acolo am cam ramas cu cateva amintiri legate de miros: bere/transpiratie/carnati cu usturoi. A … si muieri paroase in marea lor parte. laugh No ca sa mai spulberam un mit. laugh

    P.S. Aoleeeu … si hartia igienica???? Ferita sfantul, traiesti si tu intr’o republica separata ca si Marius bag seama! help

    Răspunde
  2. Era un exemplu de mit, Stimabile! Asteptam sa-mi dai ceva linc de la cercetatori britanici pardon
    Aaa… si mai stiam una, romanii sunt pe locul 2 la numarul de emigranti, dupa Siria negative
    Despre nemti era ca au cea mai proasta bere!
    P.S. Mai stiam una veche de la bunicu, in timpul ocupatiei, a avut nemti cazati la tara, cea mai mare distractie era sa manace oua prajite si sa baseasca la greu, era hai mare.

    Răspunde
  3. Si cafea cu lapte … muuuuuuuuuuulta cafea cu lapte! Confirm! focus

    La faza cu berea … e discutabila treaba. Eu pana acum am fost si sunt dezamagit de aia belgiana si am incercat ceva sortimente, nimic de zis. Imi pare rau, nici in cazul dat nu am un citat legat de constatarea asta a ceva cercetatori britanici.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura