Firefox moare incet si sigur

Acum cativa ani, pe vremea cand eu preferam sa folosesc Opera, Firefox by Mozzila era in mare voga. Intr’un final, dupa ce Opera nu a mai fost ce era, ci mai degraba o clona (proasta) de Chrome, am migrat si eu ca un compromis pe Firefox, pentru ca nu sunt fan Google, iar Chrome ma scotea oricum din sarite, fiind plin de bug’uri si miscandu’se infect pe platforme mai putin potente.

In ultimi ani insa, Firefox a pierdut din ce in ce mai mult din suprematia de altadata refuzand sa se alinieze la noile tehnologii, lucru ce a dus intr’un final la un browser ce odata era recunoscut pentru viteza buna, la unul greoi care se misca cu viteza unui melc turbat mai ales pe site’urile care folosesc din plin noile tehnologii, asa cum am tot incercat sa imi aliniez si eu blog’ul meu. Si uite asa, incet si sigur voi incerca sa migrez si eu inspre … Vivaldi, care in fapt este Opera de altadata, fiind totusi un nou browser dezvoltat de aceiasi echipa care a plecat candva de acolo si care incetul cu incetul incepe sa se maturizeze. Zilele astea voi fi in teste mai serioase cu el in paralel cu Chrome, pentru ca daca la viteza sta foarte bine sper sa se fi rezolvat si problemele de stabilitate pe care le’am intampinat in variantele BETA si cele cateva variante finale de la inceput.

L’ati testat pana acum? Cum vi’se pare?

5 comentarii la „Firefox moare incet si sigur”

  1. Firefox trebuia sa moara de multa vreme, cam de cand a inceput sa consume jumatate din RAM indiferent de setup, doar ca lumea s-a incapatanat sa-l foloseasca pentru ca altfel le era frica sa nu-i spioneze Google. E si paranoia asta buna la ceva uneori.
    Apoi Vivaldi nu e fostul Opera pentru ca e in fond un hibrid intre Opera si Chrome. E un browser bun, dar nu e capabil sa deschida taburi in background si pentru asta il cam evit.

    Răspunde
  2. In spatele creeri Vivaldi este aceiasi echipa care a creat Opera, chiar ei se laudau ca este o continuitate dupa ce au parasit dezvoltarea Opera. Vivaldi este o continuare moderna, problema e din cate am sesizat deja ca inca mai e de lucru. In ce priveste spionatul … din secunda in care te’ai conectat, orice ai folosi tot aia e, iar in ce priveste strict Chrome nu te obliga absolut nimeni sa te conectezi si cu un cont anume, plus ca poti face niste setari care sa nu iti urmareasca traficul daca asta vrei neaparat. smile

    Răspunde
  3. Firefox este bun, Chrome este bun, Opera este bun, Vivaldi nu l-am folosit, IE şi Edge nici să nu aud de ele. Deocamdată atît.
    Cel mai uzual mi se pare a fi Chrome, nu pentru consumul „infim” de resurse, ci mai ales pentru interfaţa plăcută şi pentru viteza cu carese mişcă. Că este un gurmand nesătul, asta e cît se poate de bine ştiut. Chiar acuma, de exemplu, cu 2 tab-uri deschise, ocupă în total 1.057 MB. Nu mă deranjează consumul d ememorie atîta timp cît se mişcă rapid. Am deschis Chrome chiar şi cu 50 tab-uri simultan şi s-a descurcat onorabil. Folosesc Chrome 56.0.2924.59 beta (64-bit). Mai rar folosesc Firefox 50.1.0 pe 64 biţi şi Opera 42.0.2393.94, tot pe 64 biţi. Dar Chrome îmi place acum mai mult.
    A, folosesc sincronizarea de bookmark-uri prin contul de Gmail, pe care o consider esenţială pentru cei ce navighează mult.

    Răspunde
  4. Firefox nu a consumat niciodata jumatate din ram si a fost demonstrat de nenumarate ori in diferite teste comparative.
    Ice , daca ai folosi facebook ai fi putut afla usor motivul principal pentru care Firefox si nu numai ( toate celelalte browsere) a pierdut cota de piata in favoarea Chrome. Facebook are peste 1 miliard de utilizatori. O mare parte din ei folosesc si jocurile puse la dispozitie. La fiecare joc , daca nu folosesti Chrome vei vedea de cate ori il pornesti o reclama enervanta prin care esti invitat sa folosesti Chorme care este cel mai mare si mai tare din buricul targului si cum ca browserul pe care il folosesti acum oricare ar fi el e praf. oricum asta se intampla si in afara facebook , dar mai putin agresiv. Aceeasi reclama agresiva care este facuta si la mizeria aceea de soft de navigatie numit Waze. Pe unde intri te trezesti cu reclama ori pentru Chrome, ori pentru waze…

    Răspunde
  5. Toate aplicatiile „free” de pe net, aveau si au inclus in pachetul de instalare Chrome …. cunoastem Razvane … cunoastem … da nici ei nu sunt de laudat din momentul in care compatibilitatea cu noile cerinte este de la emulat inspre null.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura