LCK si lectia de engleza|Fake news UPDATE!

Ieri s’a dus pe la Bruxelles mult stimata doamna Laura Codruta Kovesi, aka Lulutza cum este cunoscuta prin vie si oarece sufragerii, unde ceea ce trebuia sa fie un alt discurs triumfalist al DNA, s’a transformat intr’un fiasco dupa ce Lulutza s’a trezit fata in fata cu oameni incomozi, pe care ii ocoleste de ani de zile intr’o confruntare directa.

Dincolo de alte momente ridicole si stanjenitoare in care LCK fie a ocolit raspusuri obiective, fie a ales pur si simplu sa taca, v’as invita sa o ascultati vorbind in aceiasi engleza patentata de Lia Olguta Vasilescu, dupa ce discursul sau in romana a fost intrerupt de un reprezentant al Parlamentului European din cauza a ceva probleme tehnice ale sistemului de traducere.

So, 10 years ago, coruapsan was…

Update: 

Si iote cum se fabrica o stire in Romania de catre principala unitate militara de presa a Romaniei, UM24, citata ulterior rapid de toata partea presei de profil:

Titlu mare, bolduit:

Organizatorii dezbaterii anticorupție de la Bruxelles, către Pleșoianu și Savaliuc: Sunteți fake news/Nu ne plac minciunile

Stirea:

…..

La finalul dezbaterii, înainte de poza de grup făcută de Kovesi alături de organizatori, în imaginile prezentate de Antena3 se vede cum  europarlamentarii Petras Austrevicius și Rebecca Harms taxează imediat o intervenție a lui Răzvan Savaliuc:

Petras Austrevicius: Toată lumea a avut aceleași drepturi aici.
Răzvan Savaliuc: E opinia mea.
Petras Austrevicius: Nu. E fake news. O să zic ca Trump: „You are fake news”. (Sunteți fake news)
Rebecca Harms: Nu ne plac minciunile.

Sursa.

Dupa bombastica stire, fara nici un alta dovada a acestei conversatii, decat bag seama ca trasul cu urechea (daca ei nu se pricep, atunci cine? laugh ) la ce se vede la Antena3 (??) laugh, ce uita UM24 sa spuna insa, este cine sunt acesti doi organizatori. Pai hai sa o luam pe rand:

  1. Nu au fost organizatori, ci doar participanti la dezbatere;
  2. La cea mai scurta cautare pe internet, aflam ca avem de a face cu doi activisti cu stranse legaturi prin binecunoscutele ONG’uri care activeaza si pe la noi! Astfel ca Petras Austrevicius conform wikipedia este  „a Lithuanian politician, diplomat, civil society activist”, in vremea in care Rebecca Harms e nemtoaica ce e drept, dar se scalda cam in aceleasi ape activiste.

In concluzie, inainte de a musca din orice cacat va servesc astia de prin presa de pe la noi, ca acoperita sau nu, inainte de a da crezare fara echivoc spuselor lor, verificati putin stirea, la indemana avand suficiente instrumente sa faceti asta!

4 comentarii la „LCK si lectia de engleza|Fake news UPDATE!”

  1. „Don’t be so jealous” (Nu fi așa invidioasă)
    De la gelos la invidios e drum mare, da daca asa zic Gigi laugh
    Fake translate, Fake Digi24!

    Răspunde
  2. Io le doresc toate fake-urile din lume, în viața asta și viața de apoi.. avem fake procurori, fake ong-isti, fake patrioți, fake justiție, fake președinte.. știrile despre toate ororile astea nu pot fi decât fake news..

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura