Lumea arde la propriu si nuuuu traim incalzirea globala…

Suntem in octombrie. Ar fi trebuit ca la inceputul lunii resursele mobilizate peste vara pentru lupta cu incendiile masive de vegetatie sa fie retrase.

Dar in mai multe tari asta nu se intampla, ci dimpotriva, lupta cu incendiile continua, iar situatia este tragica prin dimensiune si numarul de victime.

California se confrunta cu cele mai grave incendii din istoria sa, mai ales ca acestea afecteaza zona cea mai fertila a statului, asa numita tara a vinului adica Napa Valley.

California fires ESA385120.jpg Imagine satelitara a dezastrului.

Bilant: 41 de morti, peste 200 de raniti, 100.000 de personae evacuate, 5700 de cladiri scrum, peste 85.000 de hectare de vii, pasuni si paduri distruse.

Peste 10.000 de pompieri, cu mai mult de 1000 de mijloace terestre si aeriene se lupta in fapt si acum cu aceste incendii.

Pagubelor directe li se adauga perturbarea traficului aerian , probleme de sanatate pe o raza de peste 100 km, datorita fumului si cenusii, si afectarea activitatilor economice, in special viticultura.

Imagini pentru california fires 2017 wiki

\

Imagini pentru california fires 2017

In Spania si Portugalia pompieri, politisti, voluntari civili si soldati se lupta cu disperare cu incendii masive, situatia din Portugalia fiind deosebit de grava. Seceta deosebit de intensa si vanturile puternice aduse de furtuna Ophelia au intetit cele peste 500 de focare , fapt ce a dus la declansarea unor incendii imense complet scapate de sub control.

Bilantul este tragic: 32 de morti, zeci de mii de hectare de paduri protejate si culturi agricole distruse, sute de case si ferme arse, mii de animale ucise.

In special in Spania se banuieste ca mare parte din focare ar fi opera unor piromani.

Men gather cattle during a forest fire in Viera de Leiria, Marinha Grande, Portugal

A firefighter tries to extinguish a forest fire in the Serra de Bouro district of Leiria, north of Lisbon, Portugal.

Cum am spus , suntem in octombrie. Mai credeti ca traim ceva normal? Eu as zice sa va mai informati…

 

7 comentarii la „Lumea arde la propriu si nuuuu traim incalzirea globala…”

  1. De obicei 7 din 10 incendii de vegetatie sunt provocate de piromani sau idioti, iar in contextul asta zau ca nu prea are cum sa fie incalzirea globala vinovat direct de astfel de belele.

    Răspunde
  2. Maline, +1 … la care as mai adauga doar, ca genul asta de incendii de vegetatie sunt si reflexia clara a durincurismului autoritatilor locale pe care le doara la balalaica de igienizarea si programele de curatare a padurilor de exemplu, mai ales din proximitatea urbana unde riscul de incendii provocate de asemenea cretini creste exponential.

    Ca sa intaresc cumva aceste argumente, pun in discutie doar intrebarea: cum isi explica multi ca asemenea incendii sunt predominante in zonele in care incalzirea locuintelor nu se face cu masa lemnoasa si nici autoritatile nu se pot lauda cu un program de recuperare a deseurilor lemnoase? Cum de in Romania nu am avut si nu avem asa ceva (multumim lui Dumnezeu) desi masa lemnoasa exista in continuare si nici de seceta sau cretini neglijenti nu ne plangem?! Pai ce sa arda vere, cand e ras la curat tot ce este deseu, primul care ia foc in caz de incendiu?

    Răspunde
  3. Incalzirea globala a marit sezonul secetos de la 3 luni la 6-7 luni si a marit si intensitatea fenomenului.
    Daca in Spania sunt clar niste piromani, in California nu este asa.
    Iar disparitia a milioane de ha de vegetatie nu face decat sa accentueze fenomenul, desi emisiile poluante par a fi stagnat in ultimii trei ani.

    Răspunde
  4. Te’ai uitat putin si peste evolutia soarelui din perioada anilor de care vorbesti si mai ales intensitatea exploziilor solare fara precedent de anul asta? smile

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura