Mielul cu lana de aur


Sarbatoarea Pastilor crestine, este un prilej excelent ptr toti escrocii si speculantii mizerabili care respira aer pe aici pe la noi, sa se apuce de bagat mana cat mai adanc in buzunarul nostru, profitand la maxim de o sarbatoare care ar trebui sa aiba o alta incarcatura.

Pretul carnii de miel in acest an, va avea un pret de plecare de la o medie de 20 lei/kg la producator, ceea ce inseamna ca in galantare va ajunge cu un minim de 25 lei/kg ! Acest pret este unul naucitor ptr romanul de rand si uite asa am ajuns eu la concluzia ca trebuie sa fie vorba de o specie noua de miei care au probabil lana de aur, la fel ca si celebra lana de aur prezenta in mitologia greaca. Daca nu este vorba de aceasta noua specie si vorbim de banalul miel romanesc atunci nu stiu de ce presimt ca se va imputi carnea de miel si in acest an prin galantare, si romanul de rand va prefera carnea de pui sau porc care este ceva mai ieftina.

Daca asta nu va fost de ajuns, atunci pot sa va spun ca datorita secetei/inundatiilor de anul trecut (mor dupa explicatia asta) pretul din acest an al legumelor de sezon va fi unul destul de piperat. Ce nu mi-a explicat inca nimeni, este legatura dintre seceta/inundatiile de acum un an, si legumele din acest an cand de orice am dus lipsa numai de precipitatii nu! Oricum iubesc scuza asta si modul cum este invocata de fiecare data cand se pune de o scumpire fie ca vorbim de rosii, castraveti, sacul de ciment sau hartie igienica.

Si cu asta cred ca am punctat tot ceea ce era de punctat, ptr ca nu are rost sa ne gandim ca alimentele de baza (ulei, zahar, paine etc) vor scapa de aceste scumpiri, ptr ca nu e nici o treaba daca nu simtim ca am facut si noi un sacrificiu si am dat si pielea de pe noi ptr a avea ce pune pe masa in ziua de pasti !

Ne asteapta niste sarbatori pascale de criza, dar doar pentru omul de rand, ca jmecherii or sa isi umfle bine buzunarele pe spatele amaratilor.

2 comentarii la „Mielul cu lana de aur”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura