Moise Guran trage obloanele

Gigi24 e un soi de televiziune cavou unde aterizeaza proiectele aflate in moarte clinica prin alte parti cum a fost si cazul Biziday by Moise Guran care aseara isi anunta retragerea proiectului de televiziune. Evident ca speculatii se pot face foarte multe in frunte cu conflictul nu foarte academic si in direct ce l’a avut Guran cu deputatul Eugen Nicolicea, unde a preferat sa se balacareasca in loc sa isi vada de treaba …

Imediat a doua zi aparusera speculatii conform carora Guran nu va mai avea viata lunga pe la Gigi24, speculatii ce par confirmate acum intr’o oarecare masura. Pe langa asta, as specula si eu cand spun ca Guran pentru Gigi24 nu a prea fost ce se asteptau, cu siguranta ca cifrele de audienta a fost in cadere libera de cand s’a mutat la acest post care este si va ramane unul de nisa oricat s’ar stradui ei sa iasa din aceasta zona. In plus de asta, emisiunile lui Guran dupa plecarea de la TVR au fost din ce in ce mai generaliste si lipsite de continutul care l’a facut cunoscut in special analizele economice destul de bine realizate, faptul ca Gigi24 avea deja o emisiune in genul celei lui Guran bine realizata si emisa inaintea produsului lui, a canibalizat si mai mult din audienta pe care si’o propusese.

Marius speculeaza ca in spatele acestei miscari a lui Guran e faptul ca televiziunea traditionala isi traieste zilele de pe urma. Partial ii dau dreptate, insa nu in totalitate! Televiziunea este si va ramane o lunga bucata de vreme un reper in media, daca te uiti la continutul online, ~70% din el reprezinta stiri sau imagini preluate de la televiziunii. Practic,  continut unic online din surse independente avem o foarte mica parte, pana si multe din videourile amatorilor devin celebre doar si numai dupa ce ajung pe la vreo televiziune clasica ce pentru multi este inca reperul a ceva ce merita vazut/distribuit, asadar televiziunea traditionala este un reper al influentarii multora, oricat ar parea ca nu este deloc asa, iar eu unul cred ca motivele reale ale retrageri lui Moise de la Bisiday dincolo de ce declara el, fiind mai degraba legate de faptul ca produsul lui nu mai avea nici cautare si nici valoarea de piata pe care a avut’o atunci cand a plecat la Gigi24. Pe langa asta, sincer, aspiratiile lui cum ca din reper media de informare, de maine ar ajunge un soi de reper social-media de educare si cultivare, sunt de’a dreptul hilare, mai ales ca publicul lui target este exact ala de care „fuge”, tinerii frumosi si liberi nu sunt deloc intersati nici de munca fara numar si cat posibil fara bani pe care o predica el si nici de vreun reper pe termen mediu si lung.

Tare imi este ca in aceiasi situatie va ajunge destul de repede si Patraru, produsul lui fiind unul care are nevoie de o televiziune cu larga acoperire si impact, nu de nisa.

Ce va fi, vom vedea, pentru mine oricum Bisiday a murit imediat dupa plecarea de la TVR, deci … nici o pierdere.

7 comentarii la „Moise Guran trage obloanele”

  1. se umflasera taratzele in gigel asta .. de la o chestie gen ‘economia pe limba lui gaga’ a trecut la macroeconomie – se credea un stephen hawking al teoriei economice universale.. i-am urmarit doua trei reprezentatii acum multi multi ani, si de atunci niciuna integral – era o compilare nereusita a stirilor economice in ordinea afisarii pe google la o cautare pe ‘economy & shit’ .. un mandrutza altoit cu turcescu, adica turcit .. si-a atins nivelul de competenta real – am inteles ca va fi asistenta de platou al altei maimutze securistoide – prelipceanu .. dau securistii rateuri cu personajele pe care ni le baga sub bot legendate ca tinere sperante – ceva de speriat laugh

    Răspunde
  2. Cola sa stii ca mi’ai lipsit de pe aici din peisaj! laugh Ca de obicei, ai sitetizat si pus punctul pe I. laugh Asta se intampla cand te crezi atat de bun incat esti peste toata lumea, iar in realitate ajungi sa contezi nici cat vocea a 7 dintr’un cor de fete. Parerea mea e ca avem de a face si cu un soi de criza a varstei mijlocii, macar Badea se apucase de cantat, jalnic ce e drept, dar am putut sa il ignoram. laugh

    Răspunde
  3. Pisiday a murit de cand a plecat de la Antene unde MG avea o atitudine de „stie tot” si era antipatizat de colegi sai, omu’ s-a visat chiar viceguvernator BNR la un moment dat, din cate se barfea!!
    Cat despre Digi24, acesta trebuie sa devina un post de stiri cu audienta, cu adevarat nationala apoi sa aibe pretentii, cat e lipita doar de RCS & RDS va fi o nisa cum bine subliniati, plus ca trebuie sa creasca natural, sa intre in constiinta publicului, sa de vina un obicei, iar asta e de durata nu se face de azi pe maine, e cu rabdare si cultivare, iar chestii de astea au realizat ProTV si Antenele, care din nimic au ridicat vedete si emisiuni de toate tipurile. Astia care aduna de pe la toti creiaza chestii neomogene si nicaieri in lumea asta publicul nu fuge repede de la o televiziune la alta doar de dragul realizatorului sau prezentatorului , ceea ce s-a vazut si in cazul asta si in alte cazuri unde un realizator s-a crezut buricul postului TV si a avut impresia ca-l duce in spate si ca o sa plece el la alti si o sa le arate ce valoare are indiferent unde e, aiurea!

    Răspunde
  4. Televiziunea acoperitilor, groapa de gunoi tv si rebuturi resapate. Cam asta e gigitv.Singura emisiune care imi place e culmea tot aia economica! Nicio paguba cu Guran, probabil se va retrage in …politica!

    Răspunde
  5. Culmea e ca se da in balansoar ca am audienta, eram pe val, renunt pentru ca am prea multe proiecte, am semnat cu Europa fm pe 5 ani….HOPA!, pai asta era! In loc sa semneze cu Gigi fm, el semneaza cu concurenta!smile Cred ca si-a luat singur viteza ca sa nu i se dea viteza, iar gigitv au pus cearsaful pe tambal: va fi invitat la Prelipceanu laugh .
    Ba Gurane, nu m-ai manca rahan cu perje, ai plecat dupa ban, nu ca ai vrut tu, ca oricum cred ca ti se facea vant. Cat despre platforma ta online de stiri…ti-a luat fata dcnews, n-ai tu fata de d-alde astea, stai jos, ca faci curent!
    Plina gradina Domnului de idioti si e coada la poarta…aviz amatorilor care se uita si asculta la d-astia si se devoaleaza la un moment dat gaunosenia lor…

    Răspunde
  6. Pana la urma imi placea de Guran ca avea asa un stil: „Ba ia fiti atenti aici la mine sa va explic eu cum sta treaba pe bune ca voi sunteti prosti”. Sa renunte el la Pisiday, pai frate faceam Pisiday TV, un canal pe Youtube macar si bagam acolo pastile, da el gata a pus buza ca bebei si-a luat jucariile si pleaca , la radio, aaa daa…. acolo poate sa vorbeasca fara sa-l vada nimeni, o voce in eter, un far calauzitor. Si cum se scoate dom’le „De câteva luni am cooptat nişte soft-işti care au început să lucreze la un fel de site….”

    Răspunde
  7. Pai nu „zisai” eu ca Neica Guran sufera de un soi de criza a varstei mijlocii la care probabil ca se adauga si niste ganduri insuflate de epoletii peste care a dat pe la gigi24?! laugh Avioanele alea cu ne face aplicatii, angajam „aitisti” , educam autisti … sunt niste basme rupte din filmele proaste. E pacat ca a ajuns sluga la datul cu parerea, capacitate ar fi avut, intr’o vreme il apreciam ca era cumva echidistant si le zicea directe … dar bag seama ca independenta de la TVR de care s’a bucurat nu e tot una cu aia unde dicteaza baietii cu ochii albastri plus ca vorba lui Radu, sunt convins ca are si ganduri de politica. Pe mine oricum m’a convins de toate si orice cand si’a marturisit simpatia pentru Spaima Sticlelor de Jidvei … vorba ta Vasile, cu farul calauzitor tot inainte! laugh

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura