Netbook Acer Aspire One AOD270-26Ckk – IceWorld Review

Netbook Acer Aspire One AOD270-26Ckk este unul dintre ultimele modele din gama Netbook produsa de catre Acer care a luat decizia de a renunta la producerea de Netbook’uri inca de la inceputul acestui an. Decizia lor pare justificata cumva de asaltul tabletelor care in mare parte pot inlocui un Netbook desi inca sunt utilizatori care ar fi preferat un device mai putin minimalist ca o tableta si pe care sa isi poata instala un sistem de operare mult mai bine pus la punct decat un banal Android. Pentru cei care inca mai cauta asa ceva pe ultima suta de metrii am testat si pentru ca isi dorea unul pentru mobilitate, l’am pricopsit pe fratele meu cu un Acer Aspire One AOD270-26Ckk, un Netbook elegant, bine dotat si cu un pret accesibil.

Netbook Acer Aspire One AOD270-26Ckk in imagini:

Date tehnice:

Processor: Intel Atom N2600 Dual-Core, 1,6GHz/1Mb cache
Standard RAM: 2 GB DDR3
HDD: 320 GB S-ATA
Video card: Intel GMA 3600 integrated
Display: LED 25.7 cm (10.1″) WSVGA Active Matrix TFT Colour LCD
Wi-Fi Standard: IEEE 802.11b/g/n
Ethernet Technology: Fast Ethernet
Bluetooth Standard: Bluetooth 2.1
Webcam
Microphone
HDMI
3xUSB 2.0
Autonomie baterie: pana la 8 ore

Descriere in cateva cuvinte:

Din punct de vedere constructiv, materialele folosite sunt de buna calitate si este bine inchegat. Ca dotari pentru gama din care face parte il putem considera ca a avea dotari „premium” prin prezenta portului HDMI, Bluetooth sau a celor 3 porturi USB. Instalarea sistemului de operare Windows 7/32 bit a decurs fara probleme, mai mult a durat pana cand am gasit driveri deoarece pe pagina oficial .com nu era de gasit. Procesorul Atom Dual-Core (ce face parte din seria Low-Power) se misca acceptabil iar cei 2Gb ram DDR3 ii sunt suficienti pentru rularea fara probleme a aplicatiilor caruia este destinat. Pretul de aproximativ 240EU este un pret nici mare … nici mic … dar daca este sa il compari cu o tableta ce o poti cumpara cu aceiasi bani, acest micut netbook poate fi considerat o alegere mai buna. Autonomia bateriei este impresionanta … lucru ce ii asigura atat portabilitate cat si mobilitate.

Concluzie:

In momentul de fata daca va doriti un asemenea netbook ar fi bine sa va grabiti deoarece mai gasiti doar ce este prin stocurile vanzatorilor. Cumva … este pacat ca s’a renuntat la productia acestor netbook’uri care au avut o viata foarte scurta daca este sa ne gandim ca au rezistat ca si concept pe piata doar 6 ani (2007-2013) apogeul vanzarilor fiind prin 2009 cand era un gaget cool. Ma bucur ca am avut sansa de a il testa pe ultimul din „specia lui” dupa ce in in 2007 am avut sansa sa il testez pe primul, un Asus EEPC cu un CPU Celeron@900MHz/512Mb/4Gb SSD. laugh Ehee … si de atunci nu au trecut decat 6 ani … yep, sunt putin nostalgic … laugh

Inca il mai puteti comanda de aici la pretul de aproximativ 1000 lei, transportul fiind gratuit.

2 comentarii la „Netbook Acer Aspire One AOD270-26Ckk – IceWorld Review”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura