Noi nu ne vindem tara … o dam degeaba!

Ultimele facturi la energia electrica cu siguranta ca i’au curentat pe destul de multi dintre noi la buzunar si asta intr’o situatie in care Romania teoretic ar avea capacitati de productie proprii ce ar putea oricand asigura necesarul de energie electrica, ba chiar sa si exporte. De cand cu liberalizarea pietei, preturile la energie au crescut incet si sigur, numai in ultimele trei luni inregistrand doua cresteri succesive ce realmente au mai pus un minim de 10% la fiecare factura platita de prostime fara a exista niste explicatii clare ale acestor scumpiri, pana azi cand incep sa iasa la iveala ceva explicatii care in mare parte confirma ceea ce banuiam toti: ca suntem furati pe fata de niste unii care sunt de capul lor dupa ce au luat tara asta de pomana …

Un producător de energie şi-a închis o parte din capacitatea de generare pentru a crea o criză de electricitate în piaţă şi pentru a creşte preţul, a declarat, joi, deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

În cadrul audierilor de joi, la care au fost prezenţi reprezentanţii Comitetului de reglementare al ANRE, Iancu a declarat că, din informaţiile sale, un producător de electricitate nu a pus la dispoziţie întreaga capacitate de producţie, apoi a depus oferte de cumpărare pe bursă la preţuri foarte mari, pentru a manipula preţul. El a refuzat să nominalizeze compania, însă, din discuţiile între membrii comisiei şi reprezentanţii ANRE, a reieşit că este vorba despre OMV Petrom

…..

„Din datele pe care le-am putut analizat la nivelul lunii ianuarie, am constatat că un producător şi-a redus capacitatea de producţie la 25-30% – ştim că a nu pune la dispoziţie 100% din capacitatea de producţie este infracţiune, deci automat se constituie într-un dosar penal de anchetă şi analiză asupra acestei situaţii. În consecinţă, a redus capacitatea de producţie şi a creat o criză de energie electrică în piaţă. A făcut oferte, în acelaşi timp, de cumpărare de energie electrică pentru toată luna ianuarie cu 2.000 de lei pe MWh, în mod direct influenţând creşterea din piaţă. (…) Analizând, am observat că au mai existat alţi producători care şi-au redus capacitatea de producţie. Surpriza este că acest fenomen s-a înregistrat începând din ianuarie până prin august. Pe fondul consumului mare de electricitate, această criză pe zona de producţie a menţinut preţurile la nivel ridicat”

Sursa.

Asadar din nou avem un exemplu clasic al hingherilor de energie zisi si baieti destepti care isi bat joc de buzunarele noastre si sunt convins ca nu se va face nici de aceasta data absolut nimic in acest sens, avand destule antecedente in care neregulile au fost bagate in toti anii trecuti sub pres, cum ar fi cazul celebrilor ENEL and CO., care nu au respectat nimic din angajamentele de investitii (exceptie facand faptul ca acum, tot pe banii nostri, lucreaza intens sa ne bage pe gat cacaturile alea inutile de contoare inteligente cu care sa ne fure ca si pana acum, dar fara a se mai chinui sa o faca) ca sa nu mai zic de anii aia in care ne’au incarcat facturile cu de vreo 3x valoarea certificatelor verzi fara ca nici macar in ziua de azi sa nu exista vreo intentie concretizata in ce priveste rambursare a banilor incasati atunci ilegal si abuziv si nici nu a raspuns nimeni penal pentru asta!

Concluzia cred ca este doar una singura: asa e cand iti dai tara de pomana oricui da mai mult, urmand ca mai apoi fiecare sa faca ce vrea in colonia ramasa fara caini de paza!  dash

3 comentarii la „Noi nu ne vindem tara … o dam degeaba!”

  1. Pai asta e treaba grava, de analizat, da cine dracu sa analizeze ca toti sunt cu DNA-ul in spate si cu Justitia in gura, cum se ridica vreunul hop are dosare si bube.
    Iote asa se provoaca crizele…. politice, economice de orice fel, de la curent si papica. Poti sa alegi tu ca popor pe cine vrei sa te conduca, daca corporatiile nu vor o regleaza de la robinet si gata te duci dracului ca tara cu economie cu tot, lumea iese in strada, mai avem si un Presedinte care nu are nici o treaba cu tara asta, suntem ai nimanui! Nationalizare pe domeniile strategice ca altfel murim de foame cu painea pe masa!

    Răspunde
  2. Intelept cuvant al tovarasului Vasile.. ma inclin .. distributia de energie, apa, canal, toate astea sa fie declarate activitati de utilitate publica non profit .. daca ma gandesc bine, la fel cu comunicatiile.. stiu, noroc cu corporatiile, ca pana au venit ele nu aveam nici contori, nici retele electrice, nici wc-uri si nici apa curenta .. sau aveam ? acum avem ? sigur ca da, tot pe alea vechi laugh .. atata ca platim mai mult pe marfa pe care le-am dat-o tot noi aproape pe degeaba ..

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura