Nu toata lumea e fericita la UNTOLD

Stirile titreaza doar maximul de fericire pe care il aduce acest festival, dar mai putin maximul de disperare al locuitorilor din zona care traiesc an de an pentru cateva zile un cosmar datorat atat nivelului infernal de zgomot cat si aglomeratiei din perioada festivalului …

”Au fost sesizări din partea unor persoane care locuiesc în zona stadionului Cluj Arena şi Parcului Central, unde se desfăşoară festivalul, sau în cartierul Grigorescu, situat în vecinătate, dar şi din cartierele Zorilor şi Gheorgheni, care se află la mare distanţă de locul de desfăşurare a festivalului”

Sursa.

An de an e aceiasi problema, pentru ca doar in Romania niste genii s’au putut gandi sa organizeze asemenea evenimente in mijlocul orasului incalcand flagrant legislatia in vigoare cu precadere …

 Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 96, din 7 februarie 2014.

Dar cui ii pasa? Cine sa ia masuri cand primaria este cea care incalca flagrant legea iar autoritatile responsabile cu linistea si ordinea publica stau cu mainile in san?

20 de comentarii la „Nu toata lumea e fericita la UNTOLD”

  1. Chiar ieri citeam un articolaș de presă al unui nene care justifica ‘minimele’ inconveniente enumerate și de tine prin faptul că se face profit, vin turiștii în valuri, samd.. Clujul are antecedente în domeniu – în fond caritasul a creat un boom turistic și imobiliar laugh.. mai există rețete de făcut bani dacă doamne ferește li se fâsâie marele eveniment – carnaval ca la Rio, un mardi gras ca la new orleans, sau ceva mai original – vreo orgie in aer liber organizată de Bivolaru, in asociere cu aia cu paradele gay și cu dealerii de iarba , pe muzica lui Chirilă.. tot cel puțin 100 mii de dilii se vor aduna..

    Răspunde
  2. Delia, de acord cu tine, insa vezi tu, asta nu justifica incalcarea legilor in vigoare si nici chinul localnicilor. Am vazut pareri conform carora .. no, pentru 4 zile nu moare nimeni … fals, nu vorbim de doar 4 zile ci de minim o saptamana in care orasul ala este sub asediu. Nu zice nimeni sa nu faci asemenea evenimente, chiar dimpotriva, dar pentru asta gaseste un loc adecvat in afara orasului ca sunt destule. Eu unul sa stau in zona aia, as inebuni sa nu am parte de liniste cel putin o saptamana in care trebuie sa ma duc dimineata la lucru.

    Răspunde
  3. Fiind locuitor al Clujului de mai multi ani si mergand la acest festival (exceptie anul acesta), sunt cateva aspecte care le-as mentiona, atat bune cat si rele, pentru o imagine mai clara asupra problemei:

    1). Intr-adevar nivelul de zgomot si aglomeratie este mult, chiar foarte mult peste normal, in special avand in vedere ca petrecerea tine cel putin pana la rasaritul soarelui. O prietena mi-a zis ca putea auzi foarte clar de la ~2km distanta cum se faceau teste de sunet cu cateva nopti inainte de eveniment. Eu locuiesc la aproximativ 5km distanta de stadion, asa ca nu am avut probleme la acest capitol.

    2). In mod surprinzator, acea zona nu este una foarte populata. Densitatea locuintelor este semnificativ mai mica comparativ cu restul orasului. Insa, avand in vedere nivelul ridicat de aglomeratie/zgomot, te afecteaza chiar daca locuiesti mai departe.

    3). In ceea ce priveste banii adusi in oras: asta e intr-adevar adevarat. Sunt zeci si zeci de mii de oameni (din care foarte multi straini) care vin si lasa multi bani restaurantelor, taximetristilor, proprietarilor de apartamente sub forma de chirii (extrem de piperate din cate am vazut), RATUC-ului (transport in comun) si multe multe altele. Daca acele sute de mii / milioane de euro in plus merita 1 saptamana cu o oarecare suferinta, asta depinde pe cine intrebi, e cam subiectiv.

    4). Nu ma prea pot gandi la multe locuri in afara orasului unde s-ar putea organiza asa ceva. Ai nevoie de un loc relativ departe dar pentru care sa si existe infrastructura/posibilitati de transport foarte bine puse la punct. Cam putine posibilitati as zice. Daca mai sunt clujeni pe aici, as fi curios ce sugestii au, ca eu sincer nu stiu…

    Nu stiu ce aspecte sa mai adaug aici. Intrebati-ma daca vreti sa aflati mai multe sau chestiuni foarte specifice.

    Răspunde
  4. SoboLAN, tind sa te contrazic cumva. Eu stau la aproximativ 4 kilometrii de iures si imi tremura seara ciorba in lingura de la untoldul satanei. O saptamana m’am dus la munca cu ochii injectati mai rau ca drogatilor de la untold, eu cu ce am gresit???? Sa ii arda jarul pe nemernicii care au dat aprobari ca voma asta sa aiba loc in oras, de ce pana mea nu il fac dupa floresti pe camp, ma doare in banana ca aia nu pot merge acolo cu autobuzul municipal, n-au decat sa mearga pe jos.
    Multumesc autorului acestui blog ca e in stare sa scrie si ce mizerie inghitim noi clujenii cu untoldul satanei.
    sd, tie de nu iti dadea ma-ta jumate de pensie te uitai la untold pe net. Asa ca mucles!!!

    Răspunde
  5. Nu numai UNTOLD-ul produce incoveniente si nu numai la Cluj. Fiecare sat, oras sau municipiu organizeaza anual zilele localitatii respective – de obicei minim 3 zile intr-o zona centrala – unde pe langa spectacole avem tarabele cu mici si bere, cu suveniruri (made in RPC) si multe altele. Daca spectacolele sun organizate in genere pana la ora 24, tarabele sunt aproape tot timpul. Partea proasta este ca nu prea se amenajeaza si destule locuri pentru „descarcat” produsele alimentare asa ca necazul cade pe scarile de bloc din apropiere. Si cand te gandesti ca la aceste manifestari o parte din cheltuieli sunt de la bugetele locale.

    Răspunde
  6. Am dat de o altă mizerie elogioasă în presă la adresa ‘fenomenului cultural’ (o doamne), evident debitată de un .. taximetrist.. eu zic sa fie întrebați doar șmecherii care fac bani pe seama disconfortului oamenilor normali și , evident , legumele intoxicate, gen putzifriciul analfabet care s-a trezit sa comenteze un pic mai sus.. păi deh, ăsta e viitorul, și sună precum muzica frecată (de) pe stick usb ..

    Răspunde
  7. pulifrici esti tu noi nu mai avem voie sa ne distram ca imediat ne saritzi in cap da voi cum ati fost bosorogilor atzi uitat????????????? mai bine taci ca vorbesti numai tampeni

    Răspunde
  8. Eu zic sa dam in frane! Pretine sd (LSD?) … pe blogul asta exista libertatea cuvantului pana la un punct, iar tu ai sarit parleazul! Ai dreptul sa te exprimi cum crezi (cam analfabet, ii drept) dar nu sa ataci anapoda orice opinie exprimata si mai ales persoana care o expima ca poate a mancat d’astia mici ca tine azi dimineata la micul dejun! Pe cale de consecinta, la inca o iesirea de asta iti tai macaroana ca pe aicii’sa se poarta in primul rand respectul fie si in contradictoriu … chiar daca asta suna perimat si bosorogesc!

    Am zis!

    Răspunde
  9. Frate Ice, chiar presupunând că leguma are doar 14 anișori, eu îmi aduc aminte că dacă la 7 ani ratam pluralul corect de doua ori în două fraze succesive, îmi trăgea maica-mea un untold de nu-l puteam duce..
    PS:
    Putzifriciul nu e totuna cu pulifriciul, indiferent cat van Buuren bagi in creier și iarbă pe nas.. Cu siguranță eu și cei ca mine nu le confundă laugh

    Răspunde
  10. fraiere am 24 de ani si ma descurc si fara lectile tale de viatza. m am saturat de voi astia bosorogi sa va credetzi jmecheri si sa ne credetzi doar pe noi niste pulifrici de parca voi atzi dat gaura la macaroane hai marsh!!!!!!

    Edited by Armin van Buuren: esti PA!/BAN cadou si un shut in cur de drum bun!

    Răspunde
  11. Din cauza drogatilor astora fara loc de munca si vreme de frecat menta in vremea in care altii freaca usb-ul, cum bine spunea un domn mai sus, a caror nesimtire nu o poti masura in limite cunoscute nu am dormit eu o saptamana! De l-as prinde pe undeva la inghesuiala as pune parul pe el pana invata macar sa scrie ca de vorbit ma indoiesc ca mai e vreo sansa!!
    Multumim lui Boc pentru bucurie si il anunt ca abia astept sa ne revedem pe la urne!

    Răspunde
  12. Băi frate, pe ăștia ii faci cu o mărgică, cum ii făcea Columb pe indieni laugh.. când am băgat aia cu 14 anișori, știam că ne va dezvălui și vârsta reala, nu de alta, dar să vadă poporul cititor pe aci ce ne paște in viitor.. aferim..

    Răspunde
  13. Frate Cola, nici nu stiu daca ii de ras sau de plans, da am copil din generatia lor care lucreaza de la 18 ani si tot de atunci se descurca singura, isi vede cat poate si de facultate, stie sa scrie, sa citeasca, iar asta imi da speranta. Din pacate, exista si palamidele astea, da eu tot zic ca vina lor e infinit mai mica decat a parintilor care nu i’au crescut sa fie cum sunt.. In rest da .. merge cu margica

    @All – misto pareri, interesante discutiile deschise. Promit sa revin maine cu un raspuns pe indelete, in seara asta sunt cam terminat ca am avut o zi teribila!

    Răspunde
  14. Ice, sfatul meu sincer este să o ajuți să își ia zborul din țara asta.. se va descurca bine dacă e harnică și fără gărgăuni in cap.. eu așa am făcut cu fii-miu, și deși nu sună nici patriotic, nici bine pentru cei de vârsta noastră rămasi pe aci, nu regret nicio secundă.. altminteri agresivii ăștia analfabeți le vor face viața de nesuportat.. noi ne descurcăm, că suntem deja înrăiți de comuniști, de securiști, de secături, dar nu merită să-și acrească viețile și alții..

    Răspunde
  15. Sa moara ala care a avut ideea asta cretina! 2 ore/zi in plus pana la munca si de la munca, magazine full ca la balamuc, mizerie, zgomot si dezmat! Asta-i UNTOLD ptr clujanul de rand ce mere la munca sa isi poata sa isi plateasca darile!

    Răspunde
  16. Ai mai Stimabile, sd era tare si dur, baiat strong poate-l bagam in organizatia UTC, cu putina munca de lamurire faceam om din el Baiatul avea dreptate, va plangeti pentru ca sunteti depasiti, ca sa ma exprim elegant laugh
    Daca vreti sa vedeti balamuc adevarat organizat trageti o tura pe la Oktoberfest in Munchen, acolo marketingul face minuni si toti sunt multumiti indiferent de cat disconfort pot creia o armata de betivi laugh

    Răspunde
  17. Mă bag și io în samă. Măi frați clujeni, da’ Electric Castle parcă e-n afara Clujului, nu? Nu s-ar putea organiza și chestia asta tot pe-acolo? Sau măcar anumite manifestări, după ora 10-11, cine vrea să continue chiolhanul, s-o facă într-un loc mai ferit? Să chinui niște oameni pentru distracția altora, doar pentru că ăia fericiți sunt mai mulți decât chinuiții e porcărie maximă. Dacă pot să-i înțeleg pe-ăia de urlă la Rammstein, treaba cu”mixatul” pe mine mă depășește.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura