Nunta vara la romani – ghid de supravietuire!!

 

Am asistat in week-end la o prea frumoasa(sic!) nunta (executie cu public, nenorocire pe viata samd). De aici am desprins mai multe sfaturi si constatari:

  1. Inarmati-va cu muuuulta rabdare, in special daca consoarta e ruda cu mireasa si trebuie sa participate toata ziua. Mostenire de familie: la cate nunti suntem datori!! bleah!
  2. Calcati-va hainele si luati cel putin o camasa de rezerva, sa nu aveti surprize!
  3. Beti multa apa, ca o sa transpirati ca in Sahara!
  4. Inevitabil, pregatiti-va pentru o indigestie si un gat intepenit de la aere conditionate!
  5. Daca nu sunteti fan muzica populara, manele si muzica usoara lalaite si falsate de o asa zisa formatie, va compatimesc sincer, eu am ignorant ambientul navigand pe telefon!
  6. Daca puteti suporta dedicatiile special de la nasu catre finu, de la ginerica catre toata lumea si de la pisi catre iubi ei, e clar, v-ati imbatatsmile
  7. Apropo de bautura, a suge o sticloanta de uischi cu cola nu ma impresioneaza, am vazut femei care au ras aproape doua si au plecat pe picioare.
  8. Se joaca. Mult. Prost. Hora si sarba cu variatii, meneito si penguin si brasoveanca. Luati-va adio de la degete, ca o sa fie calcate de zor!
  9. Se barfeste pe afara , se fumeaza si iar se barfeste. Despre tot. In special se trec in revista morti, nou nascuti, divorturile si tot asa pana la a 7 a spita a neamului. Cel mai distractiv e ca nu cunosti nici macar a zecea parte dintre cei de care se vorbeste!
  10. Toalete…feminine. Cat mai decoltate, cat mai scurte si deosebit de scumpe. Plus damful de parfum si fixative. Plus toacele de 12-14 cm. Cu banii cheltuiti pe asa ceva plateau deficitul vreunul stat African. Plus ca admiratul celulitelor si al suncilor din dotare ne lasa rece…cu mici exceptiismile
  11. S-a furat mireasa e de baza. Si negocierile intre furaciosi si nas. Ca asa e obiceiul. Mai distractiv , de la alte nunti auzire, e sa nu mai vina mireasa inapoi. De la nunta direct la tribunal. Nu a fost cazul aici unde am fost eu, dar amaratii de au furat-o cred ca sunt la doctor cu vreo hernie de disc…
  12. Highlightul serii e tortul, cu artificii. Toata lumea aplauda. De ce dracu or aplauda o indigestie cu artificii, beats me!

In concluzie…distractie placuta! (not!)

PS Sa nu uitat: trebuie sa dati si bani! E o cutie acolo, unde jertifiti niste sute bune de lei/euro, dupa buget, dupa tara sau diaspora. Cine a inventat treaba asta ar trebui impuscat. Ma ofer calau…Mai ales avand in vedere oboseala, indigestia si durerile de picioare de dupa…

14 comentarii la „Nunta vara la romani – ghid de supravietuire!!”

  1. Pai bine, nu se mai striga darul, e vot secret?
    Ce sa zic ultima nunta la care am fost e de anu’ trecut la Bistrita, placut, muzica buna nu pinguin si meneito, am fost de placere nu din obligatie singura problema a fost drumul dus intors cu masina, noroc ca am mai stat cateva zile dupa nunta.
    In rest Radu are perfecta dreptate, nuntile la noi sunt un traditional cosmar cu un scenariu apocaliptic de care sigur nu vrei sa-ti amintesti. Tare acum este chestia cu filmatul care costa cat o masina, plimbatul ala dupa nunta cu fotograful sa pozezi un simulacru de luna de miere sau nu stiu, Marius e cu de’stea, afacere mare si dupa aia foame si datorii laugh

    Răspunde
  2. Tov Vasile, am uitat de filamt.
    e cam asa: se tocmeste un fotograf/cameraman, care te urmareste si te pozeaza din toate unghiurile, zeci de milioane.
    Lautarii si aia umbla non stop cu boxele pe masina urland muzica populara, depinzand de zona!
    Si incepe cam asa: hai la ginerica sa il barbierim, hai la mireasa sa o gatim, hai la nasi cu ginerica, sa ii puna floarea, apoi se merge sa se ia mireasa, sa ii puna nasa voalul – asta la noi se chema pe timpuri invelit – api hai la biserica, poze in parc, fuga la local, vin invitatii, dai cu sampanie si poze.
    Apoi incepe supliciul petrecerii, unde unii si unele se dau in stamba fie vorbind tare sa se auda ca au venit, fie turnand in ei licori bahice fara numar.
    La toaleta e ciopor de femei, taman acolo se gasesc de barfa, iar peste tot lumea e pa whatsapp si faisbuci, se fac selfiuri, uite ba ce misto sunt, unde esti, fraiere, la nunta, porneste locatia, sa stim si noi, vita samd…
    Cand le-am spus unor imberbi ca pasarica nu se gaseste pe net si ca pasarelele sunt la doi pasi barfind au ras si si-au vazut de butonat, niste labagii…
    O da, nunta, mai ales sa fii ruda, e de cosmar!
    Cea mai distractiva faza a fost cand unchiul miresii, viitor socru, a dat cu mamaliga in lapte strigand in gura mare: las ca la fiemea la nunta o sa fie adevarata distractie, nu labageala d-aci!!

    Răspunde
  3. Frumos, aia ultima era de filmat.
    Ca tot discutam de nunti, am fost la una in Belgia in Liege, omu’ era un sef la firma unde lucram, de mare bun simt, a fost absolut socant de simplu, pe la ora 2 am mers la biserica, o catedrala catolica ce facea toti bani, au venit toti cum a putut, s-a facut cununia religioasa au plecat toti la fel cum au venit pe la 6 seara ne-am adunat la un restaurant cu terasa, elegant si de bun simt si pe la 1 noaptea s-a spart gasca, totul relaxat, desigur s-a baut, s-a dansat, da nu a fost nici pe departe un supliciu.

    Răspunde
  4. AnAF au fost invitati la nunta!!
    Tov Vasile, eu am fost la o nunta in Spania. La ora 11 biserica – cununia civila a fost miercurea – , la 12 restaurant , pe la 11 noaptea s-a incheiat programul si am plecat astia mai tineri la discoteca. Totul calm, linistit, fara mari belele, maxim 100 persoane.
    Eu am avut 208 invitati si lautari profi, 1200 euro, numai muzica populara, iar pentru muzica mai tinereasca am luat dj – cel mai bun prieten, azi in Canada – si s-a spart pe la 6 dimineata, cand am luat fructele si florile de pe mese si le-am impartit ultimilor meseni, iar a doua zi le-am zis pa si am plecat doua saptamani la Venetiasmile
    Da, era omul luat tzapan – uischi cu cola la greu, nu stiu cine dracu ii pune sa bea in nestire prosteala asta, dar se imbata tzava – si a dat-o taman cand se cam spargea nunta de le-a picat la miri fatza.
    O alta faza a fost trecutul miresii peste prag. Eu am fost si raman boier, nevasta e categoria pana 46 kg, dar ginerica de sambata il compatimesc sincer, daca punai miresica pe cantar dereglai bunatate de scula….

    Răspunde
  5. Radule pretine … dracu te’a pus sa ai 200 de persoane … dator pe viata frate, asa ca nu te mai plange nici ca trage muierita de tine si o sa mai traga doua vieti de acu inainte si mai ales nici ca treci pe la cutia milei, ca doar tare bucuros ai fost pe la Venetia din cate inteleg. Sa’ti fie de bine, acu baga din greu la factura!

    Ca va dati pe acia in stamba cu nunti de pe la altii, hai sa va zic ca se poate si pe la noi. Din tot siragul de nunti cretine la care am participat cu greata ce am tinut sa se vada, am avut ocazia ca particip si pe la noi la doua nunti foarte ok, ale unor buni prieteni. Una pe aici prin sat a unui prieten venit din Belgia sa isi faca nunta acasa si una la Cluj la alalat bun prieten. Fratilor amandoua a fost niste nunti super ok mai ales ca au fost pe zi, badabim-badabum, mare lucru asta, ca altfel iti intra si berile si sarmaua. Nici unul din astia doi nu este de rit ortodox, unul unitarian, alalatu catolic. De vis frate, la astia in 15 minute is gata unite, impachetate si livrate victimele, de acolo direct restaurant, dezmatul de rigoare unde nu s’a rupt nimeni in figuri, nu s’a baut ca de sfarsitul lumii (cu mici exceptii) iar de furat a fost furat mirele la ambele nunti, m’am ocupat eu. Pe la 11 seara eram deja in patut, unde am bagat un nanic linistit pana a doua zi dimineata … ca pe seara asa, sa mai tragem o chindie de noi intre noi astia apropiatii. Nu tu sila, nu tu dureri de cap a doua zi, nu tu taraf idiot „d’ala profi” de sa iti tiuie timpanele doua zile … nu tu poze pe coclauri/la sala/pe masa/sub masa si alte cretinisme.

    Deci da, se poate si pe la noi daca vrei sa se poata. Daca iti plac in schimb spectacolele alea macabre de rupt in basini si amestecul ala de prostie maxima cu „traditii” si alte balarii, reusesti sa iti iasa o nunta d’asta „clasica”, de sincer prefer sa ma duc mai bine la vreo inmormantare ca macar acolo e toata lumea linistita in frunte cu „vedeta” si mancarea ii de pomana.

    Răspunde
  6. Sincer, nu mai trebuie sa mai merg decat la doua nunti anul asta si e gata, iar in anii ce au trecut daca au fost 10 nunti, nu prea am fost dator dupa nunta.
    Inainte de nunta au fost ai mei si socrii pe la toate rudele, eu pe la prieteni, am avut de unde sa recrutez.
    Sincer, daca era dupa mine, faceam o nunta mica, dar a insistat mama, altfel eram maxim 30 de persoane la un restaurant mic si la 12 ii trimiteam la nani.
    Cat despre bani…sa zicem ca am platit din ei sejurul la Venetia si prima mea masina si sa o lasam asa!smile

    Răspunde
  7. Apropo de dat in stamba, am fost singurel la nunta unui coleg, plictis mare, dar bautura buna.
    eu am placat pe picioare, dar aia de la mine de la masa cred ca nu prea le-a fost bine, dar in vremea aia tineam la bautura laugh .
    Cert e ca ginerica era maxim suparat pe noi a doua zi, ce e coaie, da-o ba dracu, ati dansat pe mese, pe sub mese, de coaie, ai vrut distractie, aia ti-am dat

    Răspunde
  8. Stai linistit, pune deoparte de acuma ca vine paranghelia lui fiica’ta cand 100% o sa faci exact ca ai tai, dupa cum te cunosc si mai ales e pe la voi prin zona aia: … hai tati sa’ti faca tata nunta mare la fata lui tata, ca una are tata … si dupa cheltuiala de rigoare, te bagi iara 20 de ani la nunti in rate

    Eu din punctul asta de vedere is cu platile toate in avans, pur teoretic sunt destui care ar trebui ei sa vina fara ca eu sa mai fac nimic dupa, da cum e pe la noi, sunt aproape sigur ca atunci cand or fi sa vina, or sa se dea raniti. Da ma doare in bascheti, ca oricum la cum imi seamana copilul meu in viziune, probabil ca o sa fie o nunta altfel decat balegarul clasic de pe la noi, sau cel putin asa sper ca eu unul nu o sa ma bag in nimic in afara de sa o ajut cu ce oi putea.

    Răspunde
  9. Vad ca e club restrans la articolul asta, frica mare
    Treaba asta cu nunta e cu dus intors, e un test, multi cedeaza in perioada de dinaintea nunti sau isi dau arama pe fata, atat EL cat si EA. In perioada de care spuneam vezi cu cine ai de-a face, cati sunt dispusi sa ajute, cati vor sa te jupoaie de bani, incepi sa intelegi sensul vieti asta daca pana atunci ai fost un porumbel sau o porumbita indragostita care visa o nunta roz, SOC! Totul e foarte negru si nunta e o chestie urata la noi ce te poate marca pe viata laugh Multi se sparg in ideea ca vor scoate banii din dar si poate le ramane si lor ceva de vreo cateva zile la Busteni Radu a fost la Venetia, a avut stil dar asta e un caz fericit. Cunosc cazuri care la o luna dupa nunta au divortat din cauza dezastrului financiar ce a urmat.
    Asa ca e bine sa nu te intinzi, sa faci o nunta de cati bani ai, nu de cati bani preconizezi ca o sa scoti si sa nu te uiti in gura tuturor celor care promit ca vin si sigur nu vor veni…. asta pentru ca nu vor sa cotizeze. In rest traditiile sunt frumoase, la nunta se bea, se mananca, se danseaza brasoveanca si lumea se simte bine, ce e prin culise stiu doar amarati aia de la masa centrala

    Răspunde
  10. Da, da … club restrans ca multe discutii de pe blogul asta laugh

    Hehheeee … cati stiu eu cu datorii inca pe la CAR’uri si bancii … n’ai tu idee. laugh Vorba ta, unii au si divortat intre timp, da mai platesc la datoriile de la nunta de vis!

    Răspunde
  11. Asa se intampla cand discutam lucruri banale sau tabu laugh Oricum cluburile restranse sunt elitiste, se intra pe alese

    Răspunde
  12. Pe mine m-a ferit al de Sus ca am avut ceva bani pusi deoparte, nu am imprumutat nimic, iar bautura am avut de la ai batrani , mi-au ras invitatii vreo 100 litri de vin si o vadra de tuica, ficatei rezistentismile
    Da si eu am vazut destui care au facut nunta de vis si apoi s-a cam ales praful de visele lor si de mariajul lor, platind apoi la greu oalele sparte!
    Cat despre aia care dse dau raniti…eu cunosc un caz de prin anii 90 a invitat omul vreo 400 si au venit cam 150 , cumparase in draci mancare, bautura, alea alea, a doua zi a impartit mancarea la tot blocul, norocul a facut sa iasa cam tandi pe mandi, s-a imprumutat vreo 10 bete si s-a dus omul la mare linistit, apoi le-a dat cu tifla tuturor care l-au mai invitat la nunti, indiferent cat s-a tras de el, spunandu-le verde in fata am luat muie, va dau muie, hai pa, ca imi ocupati spatiul vital laugh .
    Ce mai chef am tras cu frati-sau si cateva june la Olt din vinul si mancarea de la nunta….

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura