O casa micuta si un viitor mare!

O casa pilot. Are doar 100 de m2. Dispune de bucatarie-living, dormitor si baie si este destinata familiilor cu 2 membri cu venituri mici. O varianta mai mare ar fi una de 120m2 pentru familii de 3 personae.

Un proiect valorand 1,5 milioane de dolari a inceput la Detroit si reprezinta o plecare de la casele mari, de peste 300m2, proiect prin care Cass Community Social Services, o fundatie pentru persoane sarace, doreste sa combata lipsa locuintelor la preturi convenabile pentru familii cu venituri modeste. Proiectul este sprijinit si de producatorii auto, in special de Fundatia Ford.

Primele 7 case au fost deja construite si isi asteapta primii proprietari, care vor plati intr-un sistem rata-chirie pe 7 ani. Proiectul doreste , de asemenea, sa revitalizeze cartiere din Detroit, oras care a suferit enorm in urma crizei; mii de case au fost demolate si uriase suprafete de teren au redevenit teren agricol sau padure din cauza parasirii unor cartiere intregi de cei care nu si-au mai permis ratele la banci.

Primarul orasului Detriot spune ca de succesul unui asemena proiect poate depinde soarta pietei de locuinte la preturi acceptabile in America pentru urmatorii 20 de ani, avand in vedere ca tot mai putin americani isi permit case mari si scumpe.

Mie personal imi place casuta, nu sunt deloc adeptul unor locuinte imense.

Voi?

2 comentarii la „O casa micuta si un viitor mare!”

  1. Avand in vedere ca in Romania media spatiului util al unei locuinte de familie e undeva in jurul a 50m2 … astea ptr noi sunt deja vise dulci la care putini se gandesc.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura