Pastele intre fariseii lingatori de icoane si istetii „anticrestini”

Dupa linistea de anul trecut cand am avut sansa sa fug de lume pe undeva pe un munte, anul asta am ramas in lume (desi imi planificasem sa ma duc tot acolo, a trebuit din X motive sa ma sara randul) vazand defapt mai clar poate ca niciodata in ce mizerie traim ca societate si culmea e ca ne si place sa ne scaldam in mocirla asta, impartindu’ne (cum e e felul) in doua tabere, unii mai isteti ca ailalti. Daca de o parte sunt lingatorii de icoane care se inghesuie pe unde e vreun loc sa poata face asta cu o piosenie ce parca o au la buton, de partea ailalta sunt aia care dau cu pietre de pe margine, folosindu’se in general de glume rasuflate de autobaza cu invierea ca subiect principal, ce le repeta ca niste papagali, an de an, si se cred isteti nevoie mare.

Din pacate sunt tot mai rari moderatii, fie ca au o credinta sau nu, dar macar isi vad fiecare de treaba lor, au bun simt si respecta optiunile celor de pe langa ei, traindu’si linistiti viata lor si nu pe a altora ca niste tristi.

Cam asta e concluzia de anul asta. Probabil ca aceiasi va fi si anul viitor, desi presimt eu ca nu imi voi mai bate capul nici macar sa mai trag vreo concluzie. Mie imi  e bine, anul asta am mai invatat ceva de la viata.

https://www.youtube.com/watch?v=t3Wr0GK_dbU

5 comentarii la „Pastele intre fariseii lingatori de icoane si istetii „anticrestini””

  1. cultura de stadion – cultura lui ‘anti’ orice .. e cool sa fii impotriva ceva .. injuram ungurii pe stadion, dar nu miscam nimic sa fim macar mai harnici decat ei .. injuram zeii , injuram partidele, injuram corporatiile (ce oroare laugh ), injuram comunismul, injuram homosexualii dar si pe ‘limitatii’ care sustin familia ‘traditionala’ .. cultura de bulevard si de galerie de stadion .. activism social redus la oferirea unui like sau retragerea acestuia.. si mult mult zgomot ..

    Răspunde
  2. Vineri am prestat la stupi, sambata pe acasa, dumica prin parc cu plozii, luni pe la tara…plm, un weekend prelungit in care am fost de doua ori la tara.Paste, Craciun…sarbatori ce ma lasa rece si nu ca as fi ateu ci, pur si simplu ca ipocrizie din toate punctele de vedere si din partea tuturor celor implicati.

    Răspunde
  3. Cum ziceam, din punctul meu de vedere fiecare are dreptul la credintele lui, parerile lui, viata lui. Ca unii inteleg sarbatorile care ceva spiritual si le tin ca atare, e foarte bine, ca altii le inteleg ca un weekend prelungit in care isi pot rezolva multe din hanganalele ce le au, dar niciodata timp de ele, e cel putin la fel de bine. Ca altii vad un motiv de distractie in asta, bine si asa. Pana la urma, nimeni nu detine un adevar absolut si nici drept sa il impuna altora pe ala al lui, nu il are.

    Eu cam asa vad lucrurile si daca ar disparea de tot atat fariseii lingatori de icoane cat si „anticrestinii” astia ce fac umbra degeaba pamantului crezandu’se isteti nevoie mare doar ca ei sunt „anti” orice, cred ca lumea asta ar fi un loc mai bun, pentru ca toleranta si bunul simt pana la urma, fac parte din iubirea aia de aproape mult clamata de toti, dar neinteleasa de nimeni ci interpertata in X si Y forme convenabile dar departe de esenta.

    Cam asta am vrut eu sa scriu si habar nu aveti cat de bucuros sunt ca macar voi ati reusit sa intelegeti venind in completare cu opinia voastra. smile

    Răspunde
  4. Sa inteleg ca nu a-ti fost la Inviere intr-o Biserica inghetata, ca nu a-ti dat taxa pe Pasca minim 50 lei, pui de diavoli ce sunteti! diablo

    Răspunde
  5. Am zis ca la Polul Nord mergem la anul, d’aia nu am fost anul asta nici aici desi 18 grade afara, ca primavara. In rest, de pe la biserica am mers a doua zi si in loc de pasti am primit o mana de pita uscata, din cate am inteles de la bastinasi, pe aici e numa cu trupul treaba, cu sangele te descurci. Am fost ca furios ca tinusem post si conform traditiei as fi bagat ceva paste traditional, ala cu pita si vin … da se pare ca pe aci nu e bani si de una si de alta. Deh … oras sarac ce sa’i faci. In rest … eu nu’s ala cu cotizatiile, ghinion .. sau pui de diavol cum zici tu. hi

    P.S. A … sa nu uit, imi pare rau, zice popa de fratele meu ca nici anul asta nu merge cu cortul, patura si tot tribul pe Athos. Mai indura tovarase, in ritmul asta in cativa ani o sa fie bine si acolo!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura