Povestea unei nebunii pe care o sustin: ATLANTIC4

Multumita unei invitatii, astazi am fost onorat sa particip intr’un cadru restrans la lansarea in blogosfera romaneasca a Atlantic4, o nebunie absoluta in care patru … cinci laugh temerari de ai nostrii vor participa in premiera la tranversarea Atlanticului intr’o barca cu vasle. Niciuna din echipele participante nu va primi suport exterior in timpul cursei! Vor fi nevoiti sa se descurce singuri cu proviziile de apa potabila si hrana. Trebuie sa faca fata privarii de somn si canotajului in schimburi de doua ore non-stop timp de cateva saptamani, intr’o barca de doar 10 metri lungime şi 2 metri latime.

Ce este Atlantic4?

 

Talisker Whisky Atlantic Challenge a avut loc prima dată în 1997 şi adună echipe din toată lumea într-o cursă dramatică în care forţa omului se măsoară cu cea a naturii.

Competiţia constă în traversarea Oceanului Atlantic pe distanţa dintre La Gomera (Insulele Canare) şi Antigua cu o barcă cu vâsle.

De la startul din decembrie 2017, timp de aproximativ 60 de zile, cei patru membrii ai primei echipe româneşti participante la această competiţie îşi vor uni puterile pentru a vâsli cei 5000 de kilometri din Oceanul Atlantic.

Recordul de traversare până în prezent este de 37 de zile, media de traversare 60 de zile şi cea mai lungă cursă a durat 120 de zile. Acest lucru face din ea cu adevărat cea mai dură cursă de canotaj din lume.

Talisker Whisky Atlantic Challenge adună echipe din toată lumea într-o cursă de strângere de fonduri pentru mediu, sănătate, copii defavorizaţi sau dezastre naturale.

De ce Atlantic4?

 

Pe langa atingerea unor limite personale, cei 4/5 nebuni frumosi isi doresc sa participe la aceasta cursa din motive umanitare, fondurile stranse in urma donatiilor urmand sa fie directionate pentru construirea la Adunati-Copaceni a unui campus socio-medical destinat copiilor.

Copiii diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă sunt de multe ori neglijaţi de sistemul de sănătate din România, iar aceia care suferă o traumă ca rezultat al pierderii unui părinte sau a unui frate au de multe ori de suferit din punct de vedere social.

Încercând să răspundă  acestor nevoi, HOSPICE Casa Speranţei a început dezvoltarea unui campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, menit să ofere o alternativă unică de servicii medicale şi sociale, suport şi îngrijire complexă pentru pacienţi şi familiile lor.

Campusul va cuprinde: o unitate cu 12 paturi  pentru copii, spaţiu de cazare pentru taberele de vară, spaţiu de cazare pentru familii aflate in situatii-limită şi care au nevoie de adăpost temporar până când asistenţii HOSPICE găsesc o soluţie permanentă, centru de zi, centru educaţional, un spaţiu dotat ca sală de conferinţe unde se vor ţine traininguri atât pentru specialişti cât şi pentru familiile pacienţilor, pentru a le acorda o mai bună îngrijire copiilor afectați.

Valoarea totală a proiectului este de circa 1,5 milioane de euro.

Prima echipă românească ce va participa la Atlantic Challenge se alătură în susţinerea acestei cauze şi va traversa Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle pentru a strânge fondurile necesare implementării acestui proiect.

Împreună vâslim 5000 km pentru a le oferi copiilor şansa la o viaţă mai bună.

Cu ajutorul vostru ne dorim să asigurăm anual, la Copăceni

400 internari în zona cu paturi din unitatea centrală
2000 de vizite pentru evaluare şi/sau centrul de zi
tabere pentru 300 de copii
suport şi consiliere pentru 600 de membri ai familiilor pacienţilor
pregătirea a 250 de specialişti

Cine sunt Atlantic4 care vor reprezenta in premiera Romania in aceasta dura competitie?

 

Pe scurt Andrei  Rosu, Vasile Osean, Ionut Olteanu, Marius Alexe si Alexandru  Dumbrava  (mai multe date gasiti aici) cinci temerari al caror tel comun, pe langa cele personale, este acela de a ajuta niste copii greu incercati de soarta sa aiba parte de ajutor medical si o viata mai buna!

I’am cunoscut astazi personal pe fiecare in parte, i’am ascultat vorbind pe fiecare dintre ei, le’am pus multe intrebari si atat din privirile lor cat si din ce vorbeau se simtea dorinta comuna de a ajuta sincer in acest demers ce pentru multi dintre noi pare a fi nebunie curata ca minim 60 de zile sa iti petreci pe mare, intr’o barca cu vasle fara a avea voie sa apelezi la nicin un fel de suport extern ce le’ar aduce automat descalificarea. Am vorbit despre toate, ne’au povestit despre toate, am aflat multe lucruri despre aventura lor. Daca aveti intrebari sau curiozitatii puteti sa ma intrebati pe la comentarii si voi incerca sa va raspund eu in locul lor.

Care este targetul si unde pot sa donez?

 

Pentru a va motiva sa donati baietii va ofera si cateva premii:

Alătură-te aventurii noastre, donează pentru Centrul de la Copăceni si poţi să fii alături de echipa Atlantic4:

  • La o donaţie de 100 ron –  Vii cu noi în cursa Atlantic Challenge” – îţi scriem numele în cabina bărcii .
  • La o donaţie de 500 ron –  Te plimbăm cu barca.
  • La o donaţie de 1000 ron – Ai asigurată o noapte în barcă.
  • Pentru cea mai mare donaţie – Ne poţi aştepta la finish, în Antigua.

Unde pot face o donatie?

Aici este locul unde puteti urmarii atat un grafic in timp real al donatiilor cat si face o donatie cat de mica pentru aceasta cauza nobila!

Ramaneti pe aproape, aventura celor 4atlantici va fi relatata pas cu pas pe acest blog, prima lor provocare fiind in premiera o tentativa de tranversare a Marii Negre intr’o barca cu vasle pentru care care au pus la bataie si un concurs despre care puteti afla mai multe aici.

Succes baieti, ingerii si demonii sunt alaturi de voi! laugh

10 comentarii la „Povestea unei nebunii pe care o sustin: ATLANTIC4”

  1. Va rog pe toti sa promovati cat de mult puteti postarea asta! Radule, daca are sotia ta pagina de facebook sau prietenii tai, te rog indeamnai sa ii dea share cu butoanele dedicate pentru a promova cat mai mult posibil aceasta initiativa si scopul ei!

    Răspunde
  2. Cu panze mai e cum mai e, da sa vaslesti 5000km non-stop cu pauza de doar doua ore … parca e o provocare a dracului de grea! laugh

    Mult succes si ape linistite sa aiba si prietenul tau! 😉

    Răspunde
  3. Felicitari pentru intiativa!!!!!!!! Voi urmarii si ajuta cat pot sa promovez pe unde pot munca acestor baieti pentru o cauza nobila!!!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura