Proiect de lege: masinile vechi, interzise in Bucuresti

Ca idee este o treaba buna asta pentru a fi redus gradul pe poluare, ca aplicabilitate insa la ora actuala fara a fi luate in acest sens si ceva masuri compensatorii este o mare aberatie, pentru ca multe din masinile alea ii ajuta pe cei care locuiesc aici sa poata ajunge la munca in lipsa unor alternative civilizate cum exista in alte locuri de una a fost si preluata idea. Lucru tipic romanesc, pe idiotii astia interesandu’i doar sa aplice masurile pecuniare ca sa mai scoata niste banii prin amenzile aplicate, dar sa nu ofere nimic in schimb.

Ca tot ziceam ca exista aplicata masura asta pe la altii (si sunt deja orase destule ale lumii), s’au uitat macar o clipa idiotii astia cu ideile lor crete cum arata si ce ofera transportul in comun de pe unde dau exemple? S’au uitat cum arata si cate piste de bicicleta sau alt mijloc neconventional de transport ofera aia? S’au uitat ca exista inclusiv masuri compensatorii de stimulare pentru cei care renunta la masina in oras? Au venit cu ceva proiecte sustenabile si concrete in acest sens in afara de niste aberatii SF inainte de a le trece macar prin cap sa treaca la masura asta extrema?

S’au uitat si au facut pe dracu! Nu au nici cea mai mica idee in acest sens si nici vreun plan. Pistele de biciclete sunt niste glume penibile in orasul asta, doua dungi trasate cu vopsea pe trotuarele pietonale nu sunt piste de biciclete! De asemenea transportul in comun desi exista ca alternativa, in cea mai mare parte a lui este sufocat si insalubru, lucru ce il face total neatractiv de cei care isi permit ca alternativa masina si nu sunt deloc de condamnat! Ce au facut in acest sens in afara de muuuuuult promisa achizitie a unor autobuze noi (nu stim in care secol) pe care in loc sa le aleaga ca alternative nepoluante ca tot vorbim de poluare, idiotii tot diesel le’au ales?!

Eu inca tot sper sa vina ziua in care si in Romania o sa ne invatam sa punem boii inainte carului, dar teama imi e ca o sa mor cu speranta asta ca una neimplinita.

2 comentarii la „Proiect de lege: masinile vechi, interzise in Bucuresti”

  1. Vise dinastea verzi exista in fiecare capitala Europeana, iar rezultatul o sa fie un esec rasunator daca nu se ofera si solutii viabile. Nu oricine are zeci de mii sa dea pe o masina electrica, iar cei care conduc masini vechi si poluante sunt de regula oameni care nu-si permit altele, adica pe putin 75% din detinatorii de autoturisme.
    Asa ca sunt doua variante:
    1. Sa se faca viabile masinile electrice, ceea ce mie mi se pare aproape imposibil pentru ca sunt alte interese la mijloc;
    2. Sa se reformeze radical transportul in comun, ceea ce e posibil acolo unde vorbim de edili seriosi si bine intentionati. Pentru ca transportul in comun sa fie o alternativa el trebuie sa fie la fel de comod, accesibil si ieftin ca o masina proprie, iar cand o sa fie efectiv asa se poate face o campanie in care sa fie intrebati soferii cam cati bani dau anual pentru intretinerea masinii si a benzinei? 1000 de euro? Bun, cu banii astia puteti achizitiona un abonament anual de transport in comun prin care va punem la dispozitie solutii de transport curat, comod, confortabil la orice ora si in orice directie…

    Răspunde
  2. Cu atat mai mult va fi un esec rasunator intr’un oras ca Bucuresti, unde nu exista fizic posibilitatea unor investitii in infrastructura ca sa schimbe ceva radical.

    Masini electrice? O mizerie de idee, am dezbatut mult subiectul asta si l’am argumentat cat de bine am putut. Sa zicem ca ar avea oamenii banii aia, unde isi incarca masinile alea? In fata blocurilor? Cum? Cine investeste in statii de incarcare in fiecare parcare, pentru fiecare masina in parte? Cate zecii de mii de asemenea statii de incarcare trebuie sa faci ca primarie, pentru ca masinile alea sa aiba unde se incarca zi de zi, avand in vedere autonomia redusa? Si de unde atat de mult curent? Te apuci acum sa reinvestesti altii bani, in alte retele care sa suporte si asa ceva? Ma umfla rasul!

    In ce priveste aceea reforma a transportului public, sunt 100% de acord cu tine! Dar si aici deja vorbim de investitii fabuloase pe care NIMENI nu e dispus sa le faca pentru a putea suplimenta necesarul zilnic daca masinile personale sunt scoase din ecuatie!

    Una peste alta: lucrurile astea necesita timp, muuuuuuuuuuult timp si foooooarte multi bani! Probabil ca vor fi aplicabile in urmatoarea suta de ani, dar sa te apuci de tampenii de astea si sa le vrei, ieri, sa fim seriosi!

    Iar pentru aia verzi mai am ceva de zis: curentul ala se produce tot poluand chiar si de catre moristile sau panourile alea pentru care necesarul de metale rare si productia lor efectiva se distrug zone intregi ale globului plus un necesar urias de energie pentru a le face. Schimbam pe dracu cu taica’su … in vremea in care doar umplem niste buzunare si cam atat. Am scris si pe subiectul asta destul, nu ma mai intind aici.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura