Realitatea dureroasa a invatamantului romanesc isi arata coltii

Aproape 30 de ani de batjocura a unui sistem de invatamant ce avea nevoie doar de ajustarile raportate la prezent, incep sa isi arate coltii si fata tot mai hada …

Mai puţin de 50% din elevii clasei a VIII-a care au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională au obţinut media generală peste 5, potivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei.

Până la acest moment au fost corectate 99% dintre lucrări, iar rezultatele parţiale arată că 46,97 la sută dintre elevi au obţinut media generală peste 5.

La matematică, 33,1 % dintre elevi au reuşit să obţină o notă peste 5, iar la română 63,2% au luat note peste 5. La limba maternă, 82,5% dintre elevi au obţinut note peste 5.

Rezultatele finale ale simulării examenului de Evaluare Naţională ar urma să fie transmise de Ministerul Educaţiei până la finalul acestei zile.

Aproximativ 180.000 de elevi de clasa a VIII-a care au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională în perioada 5 – 7 martie. Examenul propriu-zis va avea loc în luna iunie.

Sursa.

Scaderea asta a performantelor in invatamantul haotic de pe la noi nu e vizibila de ieri-de azi, ci de la an la an a fost din ce in ce mai rau. Dincolo de motivatiile financiare ale profesorilor, care din punctul meu de vedere in mare parte oricum iau bani de pomana la ce performante au, pana cand nu vom lua o masura radicala cum a luat Franta de curand, sanse nu mai avem si ne vom alege cu din ce in ce mai multi analfabeti functionali in cel mai bun caz.

Trist, dar cui ii pasa?

10 comentarii la „Realitatea dureroasa a invatamantului romanesc isi arata coltii”

  1. Stimabile, nu’s din ce an e poza din articol, da pune si o poza de genul aleia din 2017 si o sa ai si solutia la problema good

    Răspunde
  2. Învățămîntul e Varză.
    Educația e Varză.
    Cultura e… varză.
    În acest ultim caz vorbim de cultura de „Brassica oleracea” ! Sau spus mai de-a dreptul: varză. Cunoscută și sub numele de „curechi”. Agricultură adică. Cultura actuală este… Varză !
    Și pentru că Educația se bazează pe Învățămînt,
    Fiindcă la rîndul ei, Cultura se bazează pe Educație,
    La nivelul superior, Respectul se bazează pe… Cultură !
    Și cum actualmente învățămîntul este varză, de ce vă mirați că și respectul este așișderea, cultura fiind practic alcătuită din inepțiile dejectate de o adunătură de ratați cu pretenții de artiști, educația este doar fake, învățămîntul sfidînd nihilismul.
    La ce să te aștepți atunci de la „viitorul luminos” al țării ?!

    Răspunde
  3. @Vasile: Poza aia evident e dinainte de ’89, de azi n’am, da uite, iti pun una din 2004 (prima zi de scoala cand uniformele si rigorile comuniste erau amintire) si 2016 (ulltima zi de liceu, cand era parca mai azi, si bac luat cu BRIO …) merge? search

    Răspunde
  4. Mai pune vreo 40 de pe langa aia 30 pentru ca cu propaganda comunista si istoria falsificata sin epoca trecuta nu prea sunt exemple de educatie exemplara. Nici kilogramele de prosti la hectar pe care profesorii n-aveau voie sa-i lase de caruta.

    Răspunde
  5. Pretine, pe vremea aia comunista cand am facut eu scoala, RAMANEAI DE CARUTA, se numea repetenta si d’aia in clasa I imi aduc si acum aminte ca aveam un tigan cu mustata care a ramas din fericire si de noi si s’a dus probabil la caruta, iar daca la inceput atunci am fost 30 in clasa, imi aduc perfect aminte ca ne’am rarit binisor pana pe la vreo 24 in clasa a 8-a! Astea cu nelasatul de caruta le’am aflat dupa ce am preluat modelul ala bun, occidental, liberal … ala in care toti iau premii, invatam bio, eco … uniformele sunt cahhhhh, profesori de asemenea … toti iau premii ca sunt cretini sau nu … deh, gata cu competitia ca nu e buna, nu e cusher, exemplul concludent fiind iara nominalizatul Badita, fruncea protestelor, personalitatea anului … euronews …. alea, alea.

    Sincer, e cam trist sa vorbesti ce nu stii … doar ai auzit, ca d’aia … ca #ciumarosie…

    Răspunde
  6. La vârsta respectivă, jumătate din abilitățile copiilor e influențată decisiv de ce au învățat acasă .. pe scurtătură, ăsta e nivelul de cultură, educație și implicare al familiilor .. copiii ăștia de fapt nu au familie, sunt orfani adoptați de feisbuci, ca și părinții lor biologici, de altfel ..

    Răspunde
  7. Ca sa rezumam ar fi vorba cumva de aia „7 ani de acasa”? Esentiali, elementari si mai importanti decat orice, in esenta fiind fundamentul pe care se construieste viitorul OM si personalitatea lui care in aceea perioada cunoaste cea mai importanta baza a dezvoltarii lui ulterioare?! Aia „7 ani de acasa” de care acum „se ocupa” canalele de desene animate si internetul? Aia in care un copil isi cunoaste in parinte modelul si stabileste cu el o conexiune ce mai tarziu va deveni cea mai importanta linie de ghidare a lui? Aia in care trebuie sa vorbesti cel mai mult cu copilul tau, sa il corijezi sau incurajezi la nevoie si dupa caz? Aia sa fie oare? Intreb si eu … ca poate am ramas cu batranesti idei cretine in cap si n’as vrea sa fiu inpolitically correctt!

    Răspunde
  8. Devenim patetici Ice .. așteptăm meteoritul care sa ne anihileze ca specie, precum pe dinozauri.. ar fi păcat să ne prindă prea inteligenți momentul ăla .. universul are căile lui de a ne da de știre laugh

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura