Sa ni’se dea de la …

Ati putea crede ca postul asta este unul care face referire la generatia tinerilor frumosi si liberi, insa daca ati crede ca ei sunt prima generatie obisnuita doar sa li’se dea fara a face mare lucru in schimb, trebuie sa va spun ca va inselati profund! Cu exceptiile de rigoare, prima generatie care a invatat stilul asta de a li’se da a fost si este generatia care si’a trait tineretea prin comunismul de dupa anii ’60 cand in mare au fost invatati sa li’se dea …

Case …

Pentru ca s’au casatorit;

Loc de munca …

Pentru ca sunt oameni ai muncii;

Concedii platite si rasplatite …

Pentru ca asa trebuie;

De toate in rest ca d’aia e partidul!

Si uite asa, acei tineri comunisti, frumosi si mandrii, au ajuns astazi batraneii de care te lovesti peste tot si care iti mananca in mare parte zilele si tineretea, invatati fiind doar sa li’se dea mereu si mereu de cineva, cate ceva si oricum niciodata sa fie multumiti … uitand ca in tineretea lor i’a durut la balalaica cu toate neajunsurile aparente, pe ai batrani uitandu’i pe la tara dupa ce ei s’au ajuns pe la oras, ca de dus sa ii vada se duceau numai ca sa se intoarca cu masina plina de toate alea.

Am tot zis si o repet: aia 40 si ceva de ani de comunism au fost un cancer pentru societatea asta ce va mai dainui multa vreme de acum inainte! Tinerii frumosi si liberi de azi nu sunt nimic altceva decat reflexia bunicilor si parintilor lor. Cu exceptiile de rigoare si in cazul asta, tineri frumosi si liberi de azi vor devenit batranii de maine … cu aceleasi obiceiuri, aceleasi metehne acelasi nemultumiri ori de cate ori nu va mai fi cineva sa le dea ceva fara a fi vreodata multumiti de ceva ca oricum totul li’se cuvine … iar lucrul asta se vede cel mai bine pe aici, unde se da ora exacta.

2 comentarii la „Sa ni’se dea de la …”

  1. Bravo dom’le le-ai zis-o de la obraz, mama lor de comunisti!
    Cat despre ani, 40… 30, maine poimaine se face egal si sa vedem atunci, cine o mai trai desigur, bilant!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura