Trage linie

Postul asta nu se vrea unul de consiliere psihologica si nici de lectii despre cum sa iti traiesti viata, este doar un post pur personal in care probabil ca imi scriu mai mult mie decat voua alora de aterizati din cand in cand pe aici (si va multumesc), dar cine stie … poate va ajuta si pe voi intr’un fel sau altul, deci … sa purcedem …

Cred ca sindromul cu care ne confruntam toti „oamenii moderni” este lipsa de timp. Niciodata parca nu gasesti timp suficient sa faci ceia ce iti propui iar cand gasesti putin timp esti prea obosit sa mai faci ceva din ce ti’ai propus. Mergem in fuga, dormim in fuga, mancam in fuga, ne cacam in fuga … dracu stie, da parca oricat ai fugi … oricum nu ai timp de nimic, iar belele ce trebuie rezolvate nu contenesc.

Booon … ce am scris pana aici nu cred ca este ceva nou pentru nici unul dintre voi … iar cu lipsa asta de timp si stresul permanent ca ai multe de facut dar niciodata timp de ele, te ucid putin cate putin zi de zi.

No …. si ce’i de facut?

Raspunsul gasit de mine in toti ani astia cati am adunat este unul foarte simplu: TRAGE LINIE!

Si da’ti nu o pauza ci un STOP! din cand in cand la tot ce faci pentru a analiza pe scurt ce merita si ce nu merita sa iti manace timpul! Bineinteles ca primul lucru pe care o sa il gandesti o sa fie ceva de genul:

Nu imi permit, nu pot sa dau STOP! as vrea, dar nu pot pentru ca …

Si ai sa gasesti 1001 motive … tocmai alea de care poate ca trebuie sa scapi iar asta nu poti sa faci decat daca te reorganizezi si ai sa vezi ca ai putea in felul asta sa te scapi de stresul a cel putin 50% din ceia ce faci zi de zi! Daca ai rabdare sa iti reanalizezi putin agenda, ai sa gasesti in ea o gramada de lucruri mai mult sau mai putin utile pe care le pasezi de la o zi la alta si bine ar fi ori sa le abandonezi definitiv ori sa le termini; ai sa iti dai seama ca multe din belele ce crezi ca le ai, defapt … nu iti apartin , fiindu’ti puse in carca incapatoare de prost fie de familie, fie de prieteni, fie de colegii de la munca … asa ca da’le rapid la toti un pass si lasai in p0|@ ta sa isi rezolve si ei singuri ce au de rezolvat; despre pierdutul timpului pe retele sociale sau alte medii de genul asta ce pot fi nocive este alta discutie, dar bine ar fi sa iti analizezi si aici timpul pe care de cele mai multe ori il pierzi si nu il castigi!

Cum spuneam, eu chestia asta o fac periodic si mai ales cand simt ca sunt epuizat sau se trage prea mult de mine. Astazi este una din zilele alea in care ma simt epuizat si mai ales simt ca s’a tras cam (prea) mult de mine, de aia mi’am dat STOP! la tot ce fac in mod curent. Mi’am bagat picioarele si mi’am luat liber de la birou, mi’am bagat picioarele si mi’am inchis telefonul, mi’am bagat picioarele in tot … si am ales cu egoism maxim o zi in care pur si simplu sa stau acasa la caldura, sa trag linie si in rest sa fac tot ce vreau EU si nu ce vor altii.

  • Nu, nu era cea mai buna zi sa imi iau liber de la birou ca azi e zi de marfa si de obicei trebuie sa fiu prezent la receptia si punerea ei in ordine;
  • Nu, nu era cea mai buna zi sa imi inchid telefonul pentru ca ar fi cativa oameni care ar vrea sa dea de mine ca ar fi cate ceva de rezolvat, plus ca este posibil sa pierd niste bani;
  • Nu, nu era cea mai buna zi sa imi bag picioarele in tot ca as fi avut o zi destul de plina avand destule lucruri inutile in parte, cu care sa o umplu;
  • Nu, nu era cea mai buna zi sa imi bag picioarele in tot … si lista poate continua pana la cele 1001 motive despre care vorbeam mai sus.

Cu toate astea … iote ca mi’am bagat picioarele pentru ca oricat le’ar placea unora sa ma convinga ca sunt un  om indispensabil, le aduc mereu aminte ca locul unde sunt adunati cei mai multi asemenea oameni se numeste cimitir iar lumea nu a stat in loc dupa ce ei au ajuns acolo oricand de indispensabili au fost facuti de catre ei si mai ales altii. Nu e vremea sa ajung acolo … ma descurc foarte bine sa fiu dispensabil si aici, pe modelul Madame de Pompadour:

Dupa mine potopul!

In concluzie: lipsa asta de timp este doar in capul nostru, de multe ori gandim cu sufletul si mai putin cu ratiunea sau invers! Nu stim sa zicem NU uitand ca din cand in cand este necesar indiferent de situatia in care ar fi bine sa ne aducem aminte de el, iar de asta va profita mereu de noi atat EGO’ul nostru cat si altii care mereu ne vor gasi ca magari de povara pentru belele lor de la alea mici pana la alea mari!

Aici trag linie!


Am dreptate?

Voi cum stati cu agenda? Cand ati tras ultima oara linie si ati facut ceva strict pentru voi?

2 comentarii la „Trage linie”

  1. O bere scurtează viaţa cu 5 minute, o ţigare cu 8 minute, dar o zi de muncă scurtează viaţă cu 8 ore. Este demonstrat.
    Şi ai perfectă dreptate cînd spui „Aici trag linie !”. Ai perfecta dreptate.
    Vorba lu’ Mărgineanu: viaţa e ca părul din cur, scurtă şi plină de căcat !
    Se recomandă ca din cînd în cînd fiecare să mai tragă şi cîte o linie. Nu foarte des, ci aşa, din cînd în cînd. Nu de altceva, dar vine un moment dat cînd nu mai poţi trage nice o linie, pentru că nice nu ştii cum te-ai dus deja de pe lumea aiasta şi nice măcar nu ştii pentru ce-ai mai trăit. Mulţi nici nu realizează pentru ce trăiesc pe lumea aiasta. Şi atuncea nu mai are nice un sens să mai tragi linii, oricum ai toată veşnicia înainte.
    Aşa că trag şi eu o linie, chiar acum !…

    Răspunde
  2. A deci daca am lipsit azi de la munca imi permit lejer vreo 96 de beri si vreo 60 de tigari daca mi’au iesit calculelelleee. laugh laugh Bine, bineee … da se poate si mai bineeee …. cred ca imi bag picioarele si maine in ea munca … ca macar o saptamana sa fiu asigurat!

    Multumesc pentru ca esti in ton cu mine si ma bucur ca ai decis sa tragi si tu linie pe modelul: P0l@ mea … doar eu … restul sa imi suga … ciorapi …

    ATENTIE: 18+

    https://www.youtube.com/watch?v=rhtKk-hU-XA

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura