Tudor Sişu – „oaia neagra” a hip-hop’ului mioritic

Tudor Sişu Tudor Sişu s-a nascut in 1977, în Sălăjan, Bucuresti … cartierul meu adoptiv. Impreună cu Dragos „Puya“ Gardescu, a înfiintat trupa „La Familia“. A avut numeroase probleme cu legea, arestat de cateva ori pentru trafic si consum de droguri, a continuat sa scrie … a continuat sa cante.

Iata cum se descrie cu propriile cuvinte:

Sunt golan dinainte sa fie la moda sa afirimi ca esti golan. Cand mi-am dat seama? In ’90 la Universitate cand purtam o hartie in piept pe care scria `golan`. Au trecut multi ani de atunci. Am fost sus, jos, iar sus, iar jos… ca in viata. Dar am ramas golan! Golan in sensul frumos al cuvantului, adica liber. Nu ma simt parte din sistemul asta `ticalosit` si nici din altul. Pana acum tot ce am inteles eu, e ca unii oameni profita de putere in mod destructiv in loc sa se foloseasca de ea in mod constructiv. Distrugatori putem fi toti, creatori, foarte putini.

In toata perioada in care a avut probleme cu legea … ziarele au vuit, lumea l’a blamat … prietenia dintre el si Puya a continuat insa chiar si dincolo de gratii … chiar si cand drumurile lor in cariera muzicala s’au despartit … Puya mergand pe comercial iar Sisu traind o alta experienta de viata … a ramas fidel cumva stilului care i’a consacrat ca si trupa. M’a impresionat mereu cum prietenia lor a rezistat dincolo de tot si toate … cum Puya a reusit sa stea departe de belele in timpul in care l’a inteles si a fost langa Sisu cand a avut parte de ele.

Recente Sisu a dat un prim interviu celor de la adevarul.ro, merita sa il vizionati pentru a vedea ca dincolo de preconceptiile multora Tudor Sisu are vorbele la el …

Si ca vorbeam si de muzica, Sisu a continuat sa compuna si sa cante chiar daca stilul lui este unul mai greu de digerat de urechile fine … este un hip-hop destul de autentic … mesajul sau fiind realist si ancorat in realitatea ce multi o ignora.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura