Ziua portilor deschise – Sarmizegetusa Regia

Sursa: traseeromania.ro

Am profitat la maxim de ultima zi de vara, una dintre destinatii fiind Sarmizegetusa Regia, unde pe 31.08.2013 a fost organizata o zi a portilor deschise de catre Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (MNIT) in parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, Universitatea Babes-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, Muzeul Civilizatiei Dacice și Romane Deva. Inca de la intrarea in cetate am fost intampinati de studenti de la Facultatea de Istorie si Filosofie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, care pe langa pliantele distribuite ne’au asigurat si un ghidaj complet al monumentelor vizitabile. La acest tur de exceptie au mai participat arheologii care efectueaza noi sapaturi in cadrul site’ului arheologic precum si muzeografi de la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, carora pe aceasta cale le multumesc inca odata atat pentru amabilitatea de a ma ajuta sa realizeaz filmuletul de mai jos cat si pentru frumoasa lectie de istorie tinuta intr’un loc sacru pentru poporul roman, intr’o ultima zi superba de vara.

In continuare voi lasa imaginile sa vorbeasca alaturi de cei care au stiut cel mai bine sa le comenteze, n’Joy …

Eu ma numar printre norocosii care au ajuns la Sarmizegetusa Regia de vreo 5-6 ori fie singur fie insotind prieteni din alte parti ale tarii si de fiecare data am facut’o cu o bucurie nespusa. Ma bucura faptul ca treptat aceasta zona de o frumusete naturala iesita din comun si incarcata de istorie, este pus in prim planul punctelor de vizitare chiar daca poate ca nu la valoarea la care ar merita sa fie, dar este un inceput.

Pentru cei care nu au ajuns inca, va recomand din toata inima ca macar odata sa incercati sa ajungeti in aceste locuri, ca indicatii de traseu, de la Orastie aveti de parcurs 48 de kilometrii dintre care ultimi 18 sunt neasfaltati, drumul fiind unul forestier destul de accesibil si pentru turisme. Drumul este superb … exista numeroase locuri de popas unde puteti zabovi putin pentru a face fotografii sau pur si simplu sa respirati aerul curat de munte. Mai multe indicatii de traseu gasiti cu ajutorul hartii de mai jos!

Plimbare placuta! 😉


View Larger Map

2 comentarii la „Ziua portilor deschise – Sarmizegetusa Regia”

  1. Sa speram ca vom avea parte de o toamna blanda. Nu cred ca o sa se strice vremea foarte rau pana atunci … oricum … va recomand sa aveti niste haine la voi pentru ca sus s’ar putea sa fie destul de rece! 😉

    Calatorie placuta … vei vedea ca merita! smile

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura