Alegeri in America: Senatoarea Hillary Clinton va fi noul presedinte al SUA

De la ultima postare cu alegerile americane s-au petrecut tot felul de evenimente.

La republicani circul a continuat si s-a ajuns la lucruri atat de naspa, incat liderii sunt efectiv oripilati de candidatii ramasi in cursa. Cameleonul de Trump, care si-o cam furase in cateva state, a hotarat sa schimbe macazul. A concediat o parte din echipa, a adus noi consiglieri si a schimbat tactica, dovedindu-se ceva mai ponderat in declaratii .Efectul a fost magic: Trump a castigat ieri categoric alegerile in statul New York, adjudecandu-si 90 de delegate din 95 posibili. A  fost o palma data puternicei organizatii republican de aici, in frunte cu Rudy Giuliani, care se aliniasera in spatele lui Ted Cruz. Mai umilitor, restul de delegati merg la Kasich, care este vazut drept candidatul tantar sacaiitor, aruncat in lupta pentru fragmentarea alegatorilor.

Trump nu mai poate pierde alegerile, matematic vorbind, mai avand nevoie de doar 391 de delegate pentru a isi asigura nominalizarea. Daca va castiga in 7 iunie California si pana atunci alte cateva state mari, gen Indiana, Trump va lua poate mai multi delegate, zdrobindu-si adversarii fara drept de apel; el va fi mult ajutat de sistemul de vot al republicanilor numit”castigatorul ia tot”.

In partea democrata Bernie Sanders a inregistrat 7 victorii consecutive, dar in state mici; in plus, la democrati votul este proportional si Clinton a adunat si ea ceva oameni. Ieri insa Hilary Clinton a rasturnat orice predictie, zdrobindu-si adversarul in alegerile din New York.

Clinton a primit 139 de delegati si este la doar 460 de delegati de nominalizare. Daca Clinton castiga in statele mari, gen Indiana, Pennsylvania sau cruciala Californie, ea va avea chiar mai multi delegati decat ii trebuie.

Urmeaza peste o saptamana alegeri in 5 state simultan. Este posibil sa vedem o retragere din cursa si este perfect posibil ca madam Clinton, daca castiga tot, sa fie deja din 1 mai sigura de nominalizare.Ea a facut deja un apel catre toti democratii sa lase conflictele si sa se ralieze in spatele ei pentru a fi siguri de victorie in noiembrie.

Daca Trump castiga peste o saptamana tot, e jale la republicani: orice sansa de a il opri se va evapora; si este perfect posibil ca mister sa fie inainte de 7 iunie sigur de Victoria in alegerile primare republicane.

Hillary Clinton by Gage Skidmore 2.jpg

 

TOATE sondajele de opinie arata o finala Clinton-Trump si infrangerea categorica a lui Trump.

La anul vom avea o femeie la Casa Alba!

 

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

1 Response

  1. ice4you® says:

    Pai … n’am zis eu ca e vremea pentru un nou american dream?! Dupa un presedinte negru … nu era vremea pentru un presedinte femeie?! 😉 Dă bine, la ce colaps economic urmeaza … le da incredere la fraieri … teama imi e doar ca avand un Hitler cu fusta in USA si un Stalin fara mustata in new URSS … sa nu alegem dracului cu vreun razbel ce doar a fost pus in standby pana acum.