Apple recunoaste ca isi saboteaza telefoanele mai vechi

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

4 Responses

 1. Malin says:

  Asta nu inseamna ca le saboteaza in mod intentionat. Asa au fost programate sa functioneze in conditii de baterie degradata si mi se pare destul de normal sa am mai mult telefon si mai putin Facebook cand mi se cam termina bateria pentru ca telefonul e in primul rand pentru vorbit si abia mai apoi pentru hipstereala.
  N-am nici cel mai mic dubiu asupra faptului ca TOTI producatorii fac la fel pentru simplul motiv ca vor sa evite aspecte ce tin de garantie. Apple normal da 1 an de garantie pe telefoane, dar UE ii obliga sa dea doi ani de garantie, in timp ce bateriile vin de obicei cu 1 an de garantie cam peste tot, ori sa recunoasca faptul ca bateriile incep sa moara incet si sigur dupa primul an ar insemna ca ei sa inlocuiasca bateriile pe garantie ceea ce nu e prea corect business-wise.

 2. ice4you® says:

  Relativ corect ce spui tu si totul ar fi fost ok daca informau si cumparatorul din punctul asta de vedere ca sa isi faca si el niste socoteli daca merita sa cumpere un telefon cu bateria incorporata sau sa aleaga unul cu baterie detasabila! Nu e ok sa faci manevrele astea fara sa anunti in prealabil mai ales cand vinzi produse premium pe care nu dai tocmai maruntis!

  Scaderea performantelor se vede cam la orice telefon pe care il lasa bateria, diferenta e ca la unele poti sa o inlocuiesti cu una noua cu minim de efort si costuri minime, iar la altele, cum este cazul Apple e dureros si cu riscuri sa strici telefonul iremediabil.

 3. Malin says:

  Asa e, numai ca omiti o chestie foarte foarte importanta. Nimeni nu face nimic in acest sens atat timp cat nu e obligat prin lege sa o faca. Nici Apple, nici Samsung nici vreun no-name romanesc.

 4. ice4you® says:

  Corect! Oricum am da’o si oricum am suci’o, totul se intoarce sau reduce la legislatie care daca este permisiva, mereu va fi folosita in folosul lor de cei care nu vor juca niciodata corect, daca nu sunt constransi sa faca asta! smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: