BlackFly – viitorul transportului sau doar o alternativa exotica?

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

8 Responses

 1. cola says:

  Acu înțelegi tovarășe, de ce nu facem noi autostrăzi ? O investiție inutilă .. trecem direct la transportul cu drona, așa cum am trecut direct la broadband pentru net .. intre timp trebe să-i dezvățăm pe tefelei să spargă semințe ca nesimțiții, că o să trebuiască să purtăm umbrelă pe trotuar , indiferent de vreme .. deci toate sunt deja setate pe șmecheria futuristă – de la cnadr, la poliția locală ..

 2. ice4you® says:

  Mai in gluma, mai in serios mereu ziceam ca: “frate, cand o sa avem noi autostrazi, nu or sa mai faca astia masini sa mergem pe ele!” laugh Se pare ca am fost vizionar.

 3. vasile says:

  Fereasca D-zeu, cand “bivoli” de pe sol se vor muta in aer, merci da’ nu vreau sa apuc si asta no

 4. ice4you® says:

  Nu cred ca o sa ai de ales! laugh

 5. Liviu Ursulescu says:

  Sunt multe aspecte de dezbatut aici, zic eu. Avem partea ecologica, care “ia partea” motoarelor electrice, dat fiind ca energia electrica e regenerabila (teoretic). Dpdv economic, inca depindem de petrol, din multe puncte de vedere… Observatia ta cu legislatia este pertinenta, insa cred ca e cea mai mica dintre “probleme”. Apoi, pentru armata, un dispozitiv electronic este mult mai “sensibil” decat unul mecanic ;-) – va fi interesant de vazut ce tehnologii se vor dezvolta in directia asta. Pe termen lung, cred ca e destul de evident ca alternativa electrica este de preferat. Acum, depinde foarte mult de felul in care va fi implementata.

 6. ice4you says:

  Incearca sa intri pe link’urile cu trimitere din postare, am dezbatut destul pe aici partea cu rentabilitatea reala ca alternativa a automobilelor electrice, am vorbit multe si legat de dependenta noastra de petrol (foloseste “cautarea” ptr postari). Mai e mult pana departe, energia regenerabila fara poluare parand un vis indepartat cata vreme in joc intra fie si doar exploatarea extrem de poluanta de metale rare necesare ce din pacate sunt oricum foarte finite in acest moment. Sunt sigur, ca undeva prin niste sertare zac inca niste tehnologii si idei revolutionare, doar ca inca nu sunt profitabile ptr unii. Suna a teoria conspiratiei. Oare?

 7. Liviu Ursulescu says:

  Am dat un ochi peste ele – ce-i drept, dupa ce am comentat aici… Imi mentin parerea ca, pe termen lung, energia regenerabila este mult mai fiabila din multe puncte de vedere. Da, poate in momentul asta este mult mai costisitor, din toate punctele de vedere, sa te alimentezi cu energie regenerabila, insa este chiar imposibil ca la un moment dat energia regenerabila sa fie “la-indemana”? Sa se poata sustine singura, sa zic asa smile Poate este si teorie a conspiratiei cum spui tu, nu vom sti vreodata. Ce e sigur e partea cu profitabilitatea.
  Pe de alta parte, un vis de-al meu legat de toata adunatura asta numita oameni este legat de iesirea in spatiu… Poate (pana) atunci vom sti cum sa gestionam resursele, mutam o parte din “poluare” in spatiu – habar n-am insa ce efecte ar fi dpdv ecologic- si daca se vrea cu adevarat progres, vom ajunge sa mai si reparam acolo unde am “stricat”.
  P.S. Partea a doua este doar un vis. Insa daca o parte din industre ar fi mutata in spatiu, in timp, cine site…

 8. ice4you® says:

  Daca TESLA era cel care reusea ca un visator frumos ce credea in “free energy”, azi nu ne mai bateam capul cu nimic! smile Ei bine, mereu va exista un “Edison” care va vrea sa faca bani din orice, de unde nici “la indemana” nu va fi decat pentru aia care au energia in mana si vor tine cu dintii de ea, fie si regenerabila, va veni vremea cand se vor crede stapani atat pe soare cat si pe vant sau valuri cum sunt si azi in rest! smile Esti un visator frumos, cum a fost si Tesla … din pacate, visele raman niste vise iar oamenii oameni ce vor trai intr’o lume tot mai obsedata de control si restrangerea libertatilor, pana in ziua cand dam iara un reset si … o luam de la pesteri si (re)descoperirea focului. smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.