LG Optimus L70 D320N – IceWorld Minireview

Dupa experienta foarte pozitiva cu doua terminale LG L7II P710, am mers tot pe mana celor de la LG pentru cadoul de Craciun al fiicei mele si am ales LG L70 D320N care este predecesorul telefonului care il am de aproape un an de zile in care nu m’a dezamagit inca.

Ca si LG L7II P710, noul L70 nu este un telefon pentru cei cu pretenii mari ci unul decent care isi face foarte bine treaba atat ca si telefon cat si ca smartphone fara a pune nici un fel de probleme.

Din punct de vedere constructiv si tehnic:

Dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon  Cortex-A7 [email protected] GHz ajutat de 1Gb RAM si 4Gb memorie interna acesta ruleaza fara nici un fel de probleme Android 4.4 KitKat, pentru viitor fiind anuntat upgrade’ul la Android 5 LolliPop.Din punct de vedere constructiv, desi nici L7II nu era de proasta calitate, L70 este un model ce pare mult mai robust, sasiul si rama de protectie par a fi metalice desi din cate am inteles este vorba totusi de un policarbonat ce imita destul de bine metalul.

Display:

Dimensiunea de 4,5″ (480 x 800 pixels) este una mai mult decat decenta din punctul meu de vedere. Ca si in cazul lui L7II, din punctul de vedere al calitatii imaginii, aceasta este foarte buna in ciuda faptului ca display’ul cu care este echipat nu face parte din cele full-HD, tehnologia IPS ofera culori foarte vii, fonturile clare, redand excelent orice tip de continut. Avantajul suplimentar este ca la L70 apare si tehnlogia Corning Gorilla Glass 2 care ii aduce un plus de protectie si rezistenta in timp.

Performante/utilizare zi de zi:

In utilizarea zi de zi performantele acestui telefon sunt unele mai mult decat decente ruland fara nici un fel de probleme toate aplicatiile usuale si multe altele in plus (a avut grija fiica’mea sa isi instaleze tot ce se putea instala) fara a da semne de lag. Spatiul de doar 4Gb memorie interna poate parea mic, insa dupa ce dai uninstal la toate porcariile de la Google care nu iti sunt de nici un folos oprind si update’urile ulterioare, iar altele le muti pe card, cei 4Gb devin suficienti.

Camera foto/video din spate este dotata cu led blitz si in ciuda celor 5Mbpx, este una destul de decenta pentru pretentiile ce le poti avea de la un smartphone, atata in mediul interior cat si exterior. Blitz’ul este unul destul de puternic, iar camera beneneficiaza de numeroase setari ale punctelor de focalizare si nu numai. De focalizat focalizeaza destul de rapid iar de filmat filmeaza cel putin decent pentru clasa sa.

Din punctul de vedere al autonomiei bateriei, aceasta se dovedeste destul de ok pentru a face fata fara probleme la doua zile de utilizare in conditii grele … si va garantez asta pentru ca este pe mana unei adolescente care il forjeaza fara mila mai ales cu WiFi activat. laugh

Concluzii:

In marja asta de pret avand de ales intre Samsung Galaxy Core 2 si LG L70 l’am ales fara nici un regret pe cel din urma. Dovada ca am ales bine stau atat opiniile cat si notele obtinute de cele doua modele pe GSM Arena, pentru Samsung le puteti vedea aici iar pentrul LG aici. Modelul de la LG se dovedeste net superior atat din punct de vedere al configuratiei ( expl.768Mb ram vs 1Gb ram; TFT vs IPS cu Gorilla Glass; etc) cat si al autonomiei sau durabilitatii in timp. Sunt pline forumurile si nu numai de probleme cu modelul de la Samsung cele mai des raportate probleme sunt legate de faptul ca se supraincalzeste, autonomia bateriei este foarte mica, se blocheaza foarte des si asa mai departe. Dupa experienta placuta cu L7II se pare ca am nimerit’o si cu L70, un telefon pe care il recomand tuturor celor care nu isi doresc sa cheltuiasca foarte multi bani dar isi doresc un smartphone decent din sectiunea middle-range.

Prezentare video:

7 comentarii la „LG Optimus L70 D320N – IceWorld Minireview”

  1. hard-ul este prea slab ca sa tina android fara probleme. sistemul nu merge bine fara 2 gb ram si quad. daca nu ma loveam de problemele astea nu vorbeam! diferenta de la lg-ul asta pina la un huawei cu 2 gb ram si quad este de 20 de euro. practic lg este f scump! samsung sint catastrofale! baga soft de-al lor prost facut si tot felul de prostii care fac sa para ca orice aplicatie pe care vrei s-o pornesti este lipita de ecran. smile de la samsung s1 advance am inchis 62 de aplicatii ca sa-l pot folosi cit de cit. ar mai fi inca 17 de inchis insa pt asta trebuie root si atunci nu mai ai garantie asa ca nu pot face nimic.
    uite honor 3c care este huawei:
    http://www.amazon.de/dp/B00PK9MTXC/ref=asc_df_B00PK9MTXC23457456?smid=A3JWKAKR8XB7XF&tag=geizhalspre03-21&linkCode=df0&creative=22502&creativeASIN=B00PK9MTXC&childASIN=B00PK9MTXC

    la vara va costa 99 euro si face din plin!
    moto e este mai bun decit lg si costa 99 acum plus ca dau updates 2 ani si androidul este la ei fara adaugiri spre deosebire de lg.

    http://www.amazon.de/Motorola-Smartphone-TFT-Display-Dual-Core-Prozessor-MicroSD-Slot-schwarz/dp/B00KBHS4KU/ref=sr_1_1?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1420365723&sr=1-1&keywords=moto+e

    http://www.gsmarena.com/archos_unveils_the_50_diamond_with_4g_lte-news-10014.php

    apare in feb la 199 iar la anul pe vremea asta o sa fie in jur de 150. la asta stiu sigur ca nu o sa stau sa caut cele mai mici aplicatii posibile si nici nu o sa apelez la restart pt ca altfel nu mai merge nimic.

    Răspunde
  2. Poti sa ai ce hardware vrei … daca habar nu ai sa il optimizezi, nu faci decat risipa inutila de resurse. Pe un telefon bine optimizat, un Qualcomm Dual-Core de generatie noua si 1Gb ram este mai mult decat suficient pentru a rula atat Android cat si aplicatiile usuale. Dovada sta telefonul meu care are un ARM Cortex A5 si doar 768Mb RAM, la care dupa ce m’am ocupat si i’am eliberat reusele de consumul inutil, optimizandu’i restul aplicatiilor, functioneaza impecabil. In rest vorbim vorbe.

    Moto nu este foarte popular la noi si oricum dupa ce a fost preluat de Google pentru mine a devenit total neinteresant.

    P.S. Motorola Moto E este o prastie de telefon din toate punctele de vedere si mai ales la autonomiei bateriei care nici macar nu se poate schimba. Ecran de rahat (TFT only), dotari pauza (nici macar camera frontala nu are, nu are nici flash si nici autofocus pentru cea principala, iar de NFC sau altele ce sa mai vorbim) se supraincalzeste destul de rau, dovada spuselor mele stau comentariile celor care l’au cumparat. Deci .. sa fim seriosi … nu vad cu ce este mai bun decat LG middle-range, pretul fiind intradevar cu putin mai mic … insa la ce dotari minimale are, mi’se pare chiar scump la cei 99EU care ii vor pentru el.
    Archos 50 este anuntat candva anul asta … mie imi trebuia un telefon ieri. De alalatu nu am auzit … nu stiu cate telefoane LG ai avut tu pe mana, insa iti pot spune eu din experienta a trei terminale ca sunt decente pentru banii la care sunt, update’urile fiind frecvente, suportul adecvat pentru minim 2 editii Android, acces garantat la LG SmartWorld care iti ofera foarte multe aplicatii proprietate. Nu sunt fan declarat, insa pot spune ca sunt telefoane decente, punct.

    Răspunde
  3. motorola a fost cumparat anul trecut de lenovo deci nu mai are de-a face cu google de ceva timp. de moto e nu se plinge nimeni prea tare insa sint destui pt ca este slab. de lg la fel destui tot asa ca si de samsung. sa lasam povestile cu optimizari. are nevoie de asa ceva cine are hardware slab pt ca androidul are nevoie de resurse lucru vizibil. optimizarile le poate face cel care produce softul si nu consumatorul care nu poate decit sa reduca numarul aplicatiilor iar cele pe care le foloseste sa fie cit mai mici cu putinta iar asta nu se numeste optimizare. am inchis 62 de aplicatii instalate aiurea de samsung insa asta nu este optimizare. nu stiu daca ai facut pina acum root la telefoane sau pe cite ai folosit cyanogen insa eu am facut acest lucru inclusiv pt prieteni. eu nu pot folosi acum fara urmari un antivir ca avast pe tel ci altul care cere 400 kb.cu root poti modifica mai mult insa se pierde garantia deci nu se poate decit dupa 2 ani. ca sa instalezi cyanogen este o aventura deoarece contine greseli destule si se poate sa fie necesara o reinstalare a sistemului original. lg-ul respectiv nu este mid range in nici un caz ci low end. mid range este considerat moto g desi pt mine si asta este un fel de low end insa unul decent. am probat la tel cu toptanul si tocmai d-aia spun ca fara 2 gb si quad nici un fel de android nu functioneaza fara probleme. cu 20 in plus dupa cum am scris se poate lua acum huavei exact cu 2 gb ram si quad. functioenaza bine asa dupa cum scrie lumea pe pag la amazon.la total producatorii rid de noi si ne livreaza tot felul de timpenii.

    Răspunde
  4. Nu stiu la ce iti foloseste antivirusul pe telefon dar … Uatever. Am incercat sa scriu una, tu ca de obicei ai dat’o in altele. Sa o lasam cum a cazut, eu nu sunt fanaticul unui brand anume, doar am facut un review si atat.

    Răspunde
  5. nu-i dat in altceva ci continuarea la ceea ce-ai scris! ce-o fi asa de greu de inteles?! la tel cu root ai nevoie nu numai de root dar si de firewall. la tel standard nu-i nevoie de antivir pt ca nu este windows. este necesar daca iti tragi programe mai stiu eu de unde. in rest imi mentin parerea: hard-ul slab este slab si nu merge orice ai face. te chnui cu el. lg-ul tau este scump fata de ce ofera. uite ca ti-am facut un rezumat. smile

    Răspunde
  6. Nu prea am inteles nici eu de ce au ales varianta asta … dar am observat ca mai toti producatorii au facut asta in ultima vreme ajungand probabil la concluzia ca sunt suficiente aceste camere si chiar sunt, pentru ca un senzor mare nu inseamna calitate mai mare atat vreme cat ce gasesti pe telefoane nu sunt camere foto ci niste glume.

    Pe L70 calitatea foto/video este mai mult decat acceptabila. mai important este ca are o camera cu stabilizator si autofocus in patru puncte de focalizare decat acei Mbpx care sunt doar marketing.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura