Cu maestrul Dinescu la tigaie

Nu stiu cati dintre voi se uita la emisiunile TVR, dar eu sunt printre cei care o fac, iar una dintre aceste emisiuni e cea a maestrului Dinescu „Politica si delicateturi” unde de cate ori ma uit imi promit ca intr’o buna zi trebuie sa ajung si eu sa ma ghiftuiesc vreo cateva zile pana imi aduc aminte sa mai plec, cu mancare si cultura pe la Cetatea maestrului. laugh

Ei bine … pana reusesc sa ajung pe acolo (probabil ca anul asta) astazi ca e uichend si imi era pofta de niste placinta cu varza, si ca tot mai am din aia pusa de mine anul trecut la butoi, am zis sa incerc reteta maestrului.

Cu multa dragoste si „un” pahar de vin alaturi, am facut prima oara umplutura dupa recomandarile maestrului care sunau cam asa:

  • o varza acra medie;
  • 3 cartofi fierti;
  • 2 oua fierte 2 oua crude;
  • 2 cepe sau 1 mare;
  • foi de placinta;
  • ulei de floarea soarelui;
  • smantana;
  • condimente dupa gust (sare, cimbru, piper, busuioc);
  • ardei copt.

Toate cele de mai sus le puteti comanda online de aici.

Umplutura …

La care insa … in loc de banalul ulei de floarea soarelui, pentru pentru calit am folosit …

Untura de porc, pentru ca la varza e regula de aur „grasimea” si mai ales pentru a ii da si un „taci personal din ardeal”, tot cu ea …

Am uns si tava si foile de placinta …

Si de aici am trecut la impachetat …

Aducand si aici un „taci personal” in loc de ardeiul copt folosind …

Rondele din dulceata de … ardei iute facuta de mine anul trecut … o explozie de dulce/iute cum nu ma pot descrie in cuvinte …

De aici inainte, nu a trebuit decat sa asez „bebeii” rand pe rand in tava, inecandu’i in ou laugh

Dupa vreo 2o de minute de stat la cuptor …

Am scos „bebeii” care intre timp s’au ingemanat atat cat trebuie numai, deoarece la „despartire” se prezentau ca …

Niste miracole culinare pe modelul …

Iti urci copii in pod si le iei si scara …

Sau …

Dai cu caciula dupa caini …

Imi iertati lipsa de eleganta a plating’ului … dar era fierbinte, am reusit cu greu sa o tai, plus ca … imi curgeau balele ca la unul nemancat anul asta! laugh

Va recomand sa incercati reteta asta pe care o stiam din batrani, dar care din pacate o uitasem! Intreaga ei poveste o puteti vedea aici

Multumesc maestre Dinescu, incearca ce am adaugat eu si s’ar putea sa imi multumesti si tu! laugh Cu ocazia asta am inaugurat si o noua sectiune a blogului numit „Potol bun la matzul gol”. laugh

Voi ati mancat vreodata asa ceva? Daca nu, treceti la treaba si va astept cu pareri, daca nu aveti ce va trebuie prin casa da’ti o comanda aici si va vin la usa numai bine pana incingeti voi cuptorul! laugh

3 comentarii la „Cu maestrul Dinescu la tigaie”

  1. Nu stiu voi, dar eu cand vad poze cu mancare mi se face foame. Noroc ca fix placinta cu varza am si eu.

    Glumesc, eu am sarmale in vita de vie.

    Răspunde
  2. Si eu sunt pofticios maxim de aia cu greu reusesc sa ma uit la emisiuni culinare. laugh

    Radule, ce nazbatii aia facut de ramai fara net? Te’a pedepsit doamna?! laugh

    Cipriane … sa iti fie de bine, tot pe acolo esti. smile

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura