Fantomele comunismului “securoid”

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

8 Responses

 1. Sorin says:

  Alo, da… o clipită numai, să dau drumu la duş… nu, nu este apă caldă!!, no mai fo de’o săptămînă… e doar ca măsură de siguranţă, dacă cumva am microfoane… poftim ?… ce revoluţie ?!… unde ??… aici ?, aici la noi ?!… hai bre, te ţii de bancuri… păi cum de ce ?!… de ce CE ??… cum de ce nu scot nasu afară ?!!… pen’că mă prinde secu’ !… secu’, aia cu bastoane de cauciuc… ce ţi le măsoara pe spinare… hai măi, măi tu te auzi ce zici ??… ce ?, geamu ??… să deschid geamu ? o clipă… uaiiiii… aloo… Alooooo… auzi Fane !! e Revoluţieeeeeeeeee !!! …pai şi de ce nu zici aşa de la început ?!!… mă laşi aicea să fierb ca sarmalele !… păi se poate aşa ceva ?! Acuma măcar pot să spun şi eu ce am de spus, că doar e Libertate !!!
  ( Oare chiar să fie ? )

 2. ice4you® says:

  Genial!! [aplauze] ;-)

 3. Vasile says:

  Bun articol si da fantomele trecutului exista, la cei de peste 45 e ceva de genul a ce-ai descris tu, generatia de dupa are alte fantome ;) , oricum vor exista intodeauna, in orice societate exista un tabu fie izvorat din constangerile sistemului, fie din trendul momentului… o sa va povestesc eu mai tarziu de o fantoma ;)

 4. ice4you® says:

  Vasile, flagelul asta a cuprins generatii mult mai tinere decat spui tu. Oameni despre care vorbesc sunt in jurul a 30 de ani! Cumva mostenirea asta oribila s’a transmis, probabil ca din familie sau pur si simplu din societate pentru ca oricum traim intr’o paranoia continua.

 5. cola says:

  Absolut corect.. constat de ani de zile același lucru.. spre surpriza mea, mai curajoși sunt cei peste 40 ani.. asta e greu de înțeles.. tot ca o constatare personala, oamenii cu abilități profesionale probate, indiferent de profesie ,sunt mai curajoși.. femeile sunt , procentual vorbind, mai curajoase.. iar cei care sunt foarte activi pe facebook, sunt mai puțin curajoși. Nu e ceva ieșit din comun, e la fel în toată lumea civilizată.. ce este neașteptat la noi, este că oamenii ar trebui să fie vaccinați, noi știind mai bine, direct sau la o generație distanta, ce e ala totalitarism securist.. trebuie sa pricepem toți , inclusiv securiștii dintre noi, că un om liber e mai eficient , mai creativ, iar un om înspăimântat devine o fiară când ajunge la disperare.

 6. Vasile says:

  ICE, nu stiu ce sa zic, cei de 30 sunt generatia de dupa ’89, aveau 3 ani sa zicem atunci, posibil din familie sa fi ramas asa, dar totusi, anturajul, chestia generala precum copii sunt mai destepti ca parinti ;), ar fi trebuit sa estompeze la maxim mostenirea. Fantomele de acum sunt altele, tin de frustrari, de statut social, diferente economice, aia care au vs. aia care nu au, in scoli; copilul de bani gata vs. copilul de muncitor pe salariu minim, astea sunt noile fantome, a fi ceva ce nu esti. Generatia de acum e duala, una spune in public, afiseaza in social, se pozeaza cu mertanul vecinului ;) , pe Instagram, isi ascunde adevarata identitate, noile fantome au alte apucaturi!
  Aia care ies in strada o fac daca au acceptul, daca e convocare pe retea, merg cu turma, curajul e de fatada, opiniile sunt in functie de numarul de like-uri, totul tine de context si exista frica sa nu spui ceva sa pierzi rating-ul. Fantomele bantuie pe social acum, nu mai stau in dubite in parcare, legate la stalp ;) sau monitorizeaza traficul radioamatorilor, ca pe vremuri, fantomele clasice au disparut sau pensionat

 7. ice4you® says:

  In mare cred ca aia am scris si eu …ma rog, e un soi de amestec intre teama securoida mostenita care culmea sau nu, isi face inca treaba in constiinte si frica asta de a nu te expune mai ales social. Din punctul asta de vedere, cred ca feisbuc a avut o contributie importanta, pentru foarte multi o excludere dintr’o lista sau un grup anume fiind mai importanta decat propria constiinta sau principii, de unde deduc si un soi de frica de singuratate a multora. Nu sunt psihiolog, dar e clar ca temerile sunt foarte multe, iar cei care s’au prins ca frica e un bun instrument de manipulare colectiva, o folosesc fara nici un resentiment impotriva mintilor slabe care se cred puternice doar intr’un oarecare colectiv imaginar.

  • Vasile says:

   ;-) Fantomele alearga mai repede pe feisbuc, teama exista in constiinta fiecaruia, problema e sa nu ajungi paranoic sa-ti fie frica si de umbra ta, metaforic vorbind, si faptul ca ai niste obligatii, acum mai mari ca pe vremurile comuniste de care se plange toata lumea, sa te faca sa-ti reprimi dreptul la libertate de exprimare, de ideii, de asociere cu cine vrei si nu doar cu cine da bine la statutul FB, la libertati de orice fel de care ne plangem zilnic ca cineva n-i le ia tocmai pentru ca nu le folosim ;) , una dintre ele fiind si libertatea de a vota si a fi votat si ales, multi renuntand la ea si neintelegand ca e o libertate pentru care s-a luptat, sa votam liber!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.