Lectiile istoriei: Batalia de la Tali-Ihantala 1944

You may also like...

11 Responses

 1. Dan says:

  Buna seara!
  Am văzut că ai comentat la articolul de pe blogul lui Marius Cucu legat de Referendum. Am comentat și eu acolo( destul de civilizat) cu o opinie diferita de a lui Marius. Am observat că judeca fara să gândească prea mult, are multe concepții preconcepute in legătură cu Biserica, cu arhitectura bisericilor ortodoxe și cu oamenii “prosti” ai lui Hristos.
  Din cate am văzut, comentariul pe care l-am scris nu a fost aprobat, deși am văzut că a mai avut activitate pe blog.

  Post pentru țară, rugăciune pentru luminarea celor mai slabi și mărturisire prin faptă pentru România.

 2. ice4you® says:

  @Dan:

  Buna dimineata! smile
  O sa incerc sa fiu eu avocatul diavolului laugh si zic: Marius nu are obiceiul de a cenzura discutiile, e posibil sa fi ramas agatat prin spam comentariul tau, o sa il publice daca si cand da de el, nu cred ca e rea vointa. In rest, nu e un baiat rau, ba dimpotriva, dar deh, e si el inca tanar si necopt si din cand in cand il mai mananca in cur sa trolleze pe diverse subiecte, mai da si el cu bata in balta cand e cate unul de asta mai sensibil. smile Mergand pe logica invataturii crestine pe care ma bucur sa vad ca o apreciezi, te indeman doar sa treci peste si sa il intelegi ca nu le face din rautate, ci ca asa il mai mananca pe el in cur cateodata cand il prinde corentul tefelist pe la urechi. laugh
  Toate cele bune si pace multa! smile

 3. Dan says:

  Daca Marius vrea să aprobe sau sa cenzureze comentariul este alegerea lui, este blogul lui, insa atunci când postezi un articol, chiar și pe un blog, trebuie sa ai grija cum îți alegi cuvintele sau ideile.
  Biserica nu o judeci din exterior, Unii sunt ortodocși doar cu numele, ortodoxia nu este altceva decât punerea în practică a invataturii Bisericii. Mărturisirea credinței o realizam prin faptele noastre, prin modul nostru de viață de zi cu zi.
  Sunt unii, care merg la biserică (formal, că așa e bine, dar de ce?, nici ei nu știu), se comporta în viața de zi cu zi, mai rău decât păgânii. Este scris “ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit.”
  Dumnezeu nu forțează pe nimeni sa intre in Rai, deși își dorește că nici unul sa nu se piara, insa a lăsat omului libertatea de a alege.
  Așa cum ai spus este dreptul celor peste 3 mil. sa se exprime.
  Pentru unii este este importanta definitia căsătoriei, este importanta familia, încearcă să se gândească viitorul copiilor copiilor lor, așa cum au făcut-o și strămoșii noștrii pentru noi.
  Pentru unii, necesitatea redefinirii articolului din constituție, referitor la căsătorie, nu este ceva important și necesar.
  Bine nu este necesar, nu este important, atunci de ce se agita atât? Că sunt cheltuiți banii? Pai banii(și nu putini) au fost alocați și pentru paradele gay, fara că mie să îmi convină, și multe altele.
  Că ne-am ne lipsește, dragostea unuia fata de altul, demnitatea, onestitatea, responsabilitatea, corectitudinea.
  Hristos ne învață să iertam celor ce ne greșesc, asta incerc și eu în fiecare zi, este greu să ierți dar tot greu este să accepți și iertarea atunci când cineva ți-o cere.
  Mulțumesc pentru răspuns și numai bine.

 4. ice4you® says:

  Nu imi permit prea mult sa comentez in ce priveste opinia lui Marius aici, am incercat acolo sa imi spun parerea, cat m’am priceput. Aici imi pot asuma aceste doua postari legate de subiect:

  Referendum pentru familie si valorile europene
  Referendum in Octombrie – Varianta lui Radu

  Prima imi apartine pe persoana fizica, iar cea de a doua este a cooautorului acestui blog. Ne’am expus acolo atat optiunile cat si viziunea, motivand fiecare dupa pricepere alegerea, desi nu era neaparat necesar. Putem discuta pe marginea a celor scrise pe acolo de noi daca vrei si oricand orice alt subiect se mai dezbate pe aici. Cum ziceam, incearca sa il privesti pe Marius cu indulgenta si dreptul lui la opinie chiar daca uneori poate trolleaza pe subiecte sensibile. smile
  Toate cele bune si bafta!

 5. Dan, crede-ma ca nu cenzurez absolut deloc comentariile. Ah, că nu permit înjurături sau atacuri directe la persoană e altceva. Dar și pe alea le aprob și avertizez cititorul să nu mai continue.

  Altfel, am lăsat discuția liberă de fiecare dată. Ieri am văzut că ai comentat și chiar ți-am răspuns la comentariu.

  Deh, nu ești obligat să îmi citești părerile. La fel, nu ești obligat să fii de acord cu ceea ce zic. Dacă era așa, închideam secțiunea de comentarii și trollam singur, pe câmp. Fiecare are anumite experiențe în viață cu anumite instituții care fac parte din societatea noastră. Asta ca să nu mă mai acuzi că îi fac popi și nu preoți.
  Dar așa cum îți respect opinia ta în legătură cu un subiect, așa am și eu opinia mea. Si dacă țin bine minte, n-am zis să nu mergem la vot, ci doar că unii lucrează mai bine referendumul. Unii pe-o parte, alții pe alta. Chiar am precizat că nu e în regulă ca unii să zică acum că nu e ok să nu te duci la vot, iar în anii trecuți… te împingeau de la spate.

  Dar fiecare traduce mesajul după cum dorește.

  In fine, ca sa fim la subiect. Eu nu sunt deranjat decat de faptul că băieții ăștia o ard identic ca cei care manipulează pe grupurile de Facebook. Aceleași metode, aplicate diferit. smile

 6. vasile says:

  Ati facut praf lectia de istorie a d-lui Radu, nu e politicos si frumos! no negative

 7. ice4you says:

  E, lasa mai Vasile, s’au lamurit poate niste lucruri bune, tot ptr istorie! yes

 8. vasile says:

  Tu esti Sefu’ hi , da totusi!

 9. ice4you says:

  Lasa mai Vasile, sa fie bine la toti! buba

 10. radu says:

  Marius Cucu, si inca ce se manipuleaza si troleaza si injura. Am fost injurat tzapan pe net, in specialde #rezist. O, da, ce m-au mai injurat, amenintat!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.