Mesaj in sticla, Episodul 3: Cu Economia Balcanica in moarte clinica

Inainte de a incepe citirea acestui al treilea episod, am sa va rog sa cititi inainte:


La un an de cand Economia Balcanica primeste in plin o prima lovitura prin transferarea contributiilor de la angajator la angajati care a taiat teava de bani furati de catre companii din banii angajatilor (o masura eficienta care anul asta a adus incasari record la buget) bagand Economia Balcanica la aparate, finalul anului vine cu o lovitura si mai grea din partea aceluiasi Guvern (aflat tot anul sub stare de asediu) printr’un OUG denumit generic „Taxa pe lacomie”, care baga Economia Balcanica direct in moarte clinica, la capataiul ei strangandu’se zilele astea toate bocitoarele in frunte cu partizanatul politic antinational, diverse organizatii/asociatii parazitare cu nume pompoase, carteluri sindicale, ANAListi Gurani si experti economici de toata Cata, deontologi, #rezistenti si alti cubisti propovaduitori ai apocalipselor personale si mai putin nationale.

In acest episod voi incerca sa fiu cat se poate de scurt si la obiect, incercarea mea nefiind decat aceea de a demonta cateva manipulari si fake-news’uri pe care le vad propovaduite cam peste tot si in special in social-media unde lipsa dar mai ales dorinta de informare a multora face ravagii si voi porni de la acest exemplu elocvent de manipulare clasica des intalnit si promovat zilele astea:

G.F.

Profitul e doar o mica parte din ce plătește o firma statului, ai uitat sa menționezi : TVA, accize, CAS, CASS, impozitele pe salarii … Sume considerabile mai mari decât profitul de 16%.
Chiar daca majoritatea doar le colectează de la consumatorul final, totuși sunt destule firme, in special cele conduse de patroni români, unși cu toate alifiile, care aleg sa nu plătească aceste taxe, mai exact să facă evaziune fiscală cu complicitatea funcționarilor de la Stat, mai exact a pupiilor lui nea’ Dragnea.
Daca nu te pricepi , mai învață, mai citește și mai întreabă , că e păcat de timpul ăla irosit degeaba.

Si acum sa le luam pe rand:

Desi minimalizata pana la ridicol, acea taxa pe profit (16%) este cea mai importanta taxa pe care statul o incaseaza direct! A minimiza in felul asta acea taxa, inducand idea ca oricum e o taxa de cacat pe langa restul care sunt mult mai importante, enumerate aici fiind TVA, accize, CAS, CASS, impozitele pe salarii, nu se doreste decat inducerea ideei ca: 

Importante e ca dau ceva bani la stat si munca la oameni!

Absurd si abject de manipulativ! De ce?

  • TVA –  pe langa faptul ca apartine statului fiind o taxa pe valoare adaugata platita de consumatorul final, rolul companiilor fiind doar acela de colector, conform legislatiei in vigoare, TVA’ul datorat de firme statului se poate deduce la sfarsitul anului in baza cheltuielilor fixe din balanta contabila, in acest sens putandu’se solicita din partea statului rambursare de TVA, acesta putand fi partial sau total, in functie de cheltuielile fixe! Ce ii doare totusi aici probabil este ca de pe la finalul lui 2017, dupa teapa luata in 2016 de stat prin rambursari record de TVA (eh, uite ca daca pentru noi Ciolos a fost un Zero, pentru altii chiar mai multe zerouri wink ), legislatia s’a schimbat putin intervenind noi reguli pentru rambursarile de TVA! Cu toate astea, dupa cum bine se stie, marile companii (atat de stat cat si private) au grija sa se infrupte la greu, finalul anului prinzandu’le pregatite cu cheltuieli fixe fara numar, astfel incat rambursarile sa fie cat mai babane in detrimentul incasarilor la stat!
  • CAS/CASS/Impozite pe salarii – desi le plangem de mila angajatorilor, toate taxele astea in fapt sunt drepturile angajatilor, sclavii aia de pe care corporatiile astea trag si pielea, in mare parte acestia fiind platiti cu minimul/economie, sau putin peste, benefiicind la greu cel putin in ultimul an de masurile sociale guvernamentale de diminuare a somajului si stimulare a angajatorilor atat prin deduceri fiscale pentru anumite categorii sociale cat si stimularea angajatilor prin stimulare financiara, inclusiv plata a unei bune parti din chirie si cheltuielile lunare pentru cei care aleg sa munceasca la mai mult de 50km fata de domiciliu, lucruri despre care oricum s’a vorbit mult prea putin, propaganda neo-marxista si cea din UM’uri fiind platita sa demonizeze orice masura guvernamentala indiferent ca era buna, sau rea, iar din pacate multi au pus botul!
  • Accize: care accize? Acestea nu le platesc companiile producatoare ci doar le colecteaza de la cumparator in pretul final al produsului care este accizat!

Am tinut doar sa scriu lucrurile astea ca final al epopeei Economiei Balcanice al carui cantec de lebada a inceput odata cu anul si se pare ca se sfarseste tot odata cu el. Ce trebuie sa inteleaga cam toata lumea e ca daca Romania vrea sa se dezvolte cu adevarat, iar romanii sa nu mai stea cu mana intinsa pe munca lor din tara sau afara, asa nu mai merge! Au trecut aproape 30 de ani de cand Romania a fost intr’o vesnica tranzitie, de la milionarii de carton care au secatuit’o de resurse si pana la tradatorii de rit nou care i le’au dat de pomana la altii doar pentru ca acea clica din care faceau parte sa traiasca bine in vremea in care noi restul, pulimea, sa ne multumim cu „daca nu cade, atunci pica”Aici avem nevoie de o schimbare de mentalitate si paradigma, in care nu trebuie sa ne mai multumim cu atat si promisiuni doar, de oricare parte ar fi ele!

Razboiul cu multinationalele ce s’au adaptat rapid la genul asta de Economie Balcanica trebuia inceput, iar acum trebuie dus pana la capat, statul fiind cel care poate face asta doar daca vrea cu adevarat, know-how’ul putand fi importat de la altii, iar agentii precum ANAF’ul ca sa se transforme dintr’un mamuth ineficient, prost dotat si insuficient ca resursa umana eficienta care trage pielea doar de pe IMM’uri si pulime, trebuie sa treaca printr’un proces rapid de restructurare pe modelul IRS’ului american din 1952 cand Truman a fortat Congresul American sa creeze un nou cadrul legislativ in ce priveste stavilirea coruptiei din sanul IRS si in acelasi timp restructurarea lui din temelii pentru a deveni sperietoarea pe care o stim astazi! S’a dus si pe la noi vremea basmelor si povestilor razboinice in care unii politicieni isi adunau doar capital politic si bine ar fi ca de lucrul asta sa se fi prins si ei pentru ca doar populismul in declaratii, fara a fi sustinut de actiune concreta ar putea naste in curand si pe la noi miscari sociale fara precedent, ce sa arunce in derizoriu (unde le este dealtfel si locul) celebrele miscari #rezist!

Pareri?

4 comentarii la „Mesaj in sticla, Episodul 3: Cu Economia Balcanica in moarte clinica”

  1. Niște golani unii, și niște proști alții – mă refer la rezistenții tefelei .. povestea cu TVA-ul și taxele pe salarii le-am auzit de mi s-a acrit .. TVA-ul e platit în integralitate de consumatorii finali, și agenții economici sunt obligați să îl colecteze , ca pe toată planeta .. plus că exportatorii ( și sunt destui printre multinaționale, plătesc mielul ) .. taxele pe forța de muncă, sunt drepturi ale statului încasate din sumele datorate de firme angajaților .. de aia s-au și mutat contribuțiile, ca să fie clar pentru tot boul .. dacă idioții consideră că ăsta e un favor făcut statului , înseamnă că și salariile plătite lor, corporatiștilor, sunt de pomană, și de fapt angajații produc pagubă minunatelor corporații ( iar taxele pe salarii sunt că nu te-ai născut la maternitatea corporației, nu vii la servici cu metroul corporației, samd).. cretinisme marxiste de grădiniță .. astora le trebe un Bumbești-Livezeni, ca să-și merite cu adevărat felia de pâine .. singura taxă prin care capitalul cedează ceva din banii obținuți e impozitul pe profit … Nu ai profit, închide afacerea, sau plătește taxă pe afacere, ca să faci loc altora pe piață – ca la crescătoria de porci – animalele moarte sau bolnave, le scoți din incintă .. simplu ..

    Răspunde
    • Bueeei … capitalismul e bun doar cand e vorba de luat mai ales fara munca, pentru ca atunci cand e vorba de dat, e de cacat! Ups … la asta nu ii zicea candva socialism?! shock

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura