Oamenii cu bani, dar fara dinti in gura

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

9 Responses

 1. Marius says:

  Eu m-am invatat minte cand am pierdut o masea din prostia mea. Nu nespalat, ci am rupt -o si lasat-o sa se carieze.(sau invers). Aveam 13-14 ani si credeam ca inca mai creste alta.
  De atunci am avut grija cat s-a putut de dantura. Fosta avea mari probleme cu dintii… cred ca luam un logan din cati bani s-au dus acolo.

  Dar pentru sanatate am invatat sa pun deoparte. Ii luam ca o investitie pe termen lung. smile

 2. ice4you® says:

  Problemele cu dintii pe la noi sunt datorate in mare parte igienei precare completata de faptul ca noi nu avem o filosofie a mersului la dentist. La noi de obicei se ajunge acolo numai cand nu mai poate omul de durere si atunci de obicei nu se mai poate face mai nimic in afara de o extractie.
  In rest dentistul nu este ieftin nicaieri, dar daca te duci periodic si iti rezolv rand pe rand problemele care apar inca din stadiu incipient nu trebuie sa iti vinzi rinichii cand vine vorba sa iti faci o lucrare asa cum se intampla de cele mai multe ori.

  Corect, sanatatea este cea mai buna investitie pe termen lung, iar dintii sunt foarte importanti in ecuatia asta.

 3. Delia says:

  Dintii pot arata nasol, patati atat de tare incat sa para ca au carii, si de la fumat.

 4. Vasile says:

  Stimabile eu am mers toata viata la dentist, igiena la greu, de mic copil, si…. nimic, gena proasta, dinti canci. Igiena e de baza dar nu e totul trebuie sa te ajute si gena , asa ca acum a doar implanturi, coroane si tot tacamul sad

 5. radu says:

  La noi in Slatina puteai sa te speli pe dinti cu ama lu Colgate, ca tot aveai carii, pana prin 1999 am avut poluare cu fluor, dinti , oase, tot ce era calciu era afectat, fracturile multora nu se sudau cum trebuie, cosmar nu alta!

 6. ice4you® says:

  Genetica are un rol deosebit de important! Eu am mostenit o dantura buna pe linie genetica, insa, asa cum spuneai tu Vasile, daca de dinti nu ai parte exista acele solutii alternative ce le’ai putea folosi si sa iti iei eventual un cinciar2016 iar de restul sa iti faci o lucrare! Zic!

  @Delia – si eu fumez, dar spalandu’te corespunzator, folosind apa de gura, mergand sa iti faci detartraj periodic, nu ai probleme de genul ala!

  @Radule – zonele poluate nu intra in discutie, acolo e alta treaba.

 7. Vasile says:

  Solutii alternative, cum zicea si Marius, in loc de Ibiza luam Toledo laugh

 8. SoboLAN says:

  Si eu am avut o perioada de cativa ani in care am neglijat destul de rau acest aspect. Prin urmare s-au strans foarte multe probleme.

  La sfarsitul lui 2015 am zis ca nu mai merge asa si am inceput sa fac multe vizite pe la dentist pentru a repara tot ce se poate repara. Dupa o endodontie + coroana, 13 carii plombate si 2 implanturi + 2 coroane aferente, s-a mai completat frumos cu un detartraj zdravan si o albire cu laser. Nota de plata totala a fost cam in jur de 2500 de euro, impartiti cam pe 6 luni.

  Dupa o astfel de usturare a buzunarului, m-am invatat minte si acum am mult mai mare grija de dinti. Plus vizite regulate la control, pentru a depista eventualele probleme in stadii incipiente si a le corecta rapid. Sincer, acum e o placere sa merg la dentist smile .

  PS: pe langa factorul genetic mentionat de @ice, un alt element important e binenteles calitatea alimentatiei. Daca reduci drastic zaharul de exemplu (in special cel procesat), o sa vezi o foarte mare imbunatatire la capitolul dantura. Si, ca bonus, capitolul masa corporala se va imbunatati si el.

 9. ice4you® says:

  Eu nu prea consum zahar de fel, rar mananc dulciuri procesate, prefer fructele care sunt si sanatoase.
  Mda … te’a usturat rau de tot buzunarul, eu multumesc lui Dumnezeu ca nu am avut mari belele, si astea mici incerc sa le tin sub control pe cat posibil.
  Intre timp am inceput si o cura cu ulei de cocos, 20 de minute plimbat prin gura in fiecare zi. Efectul este unul cel putin interesant doar dupa doua reprize, dintii sunt mult mai curati si din cate am inteles, dupa cele 30 de zile cat se recomanda o cura cu acest ulei, rezultatele se vad si din punct de vedere al aspectului si al gingiilor. Nu e scump, l’am luat de pe la Lidl din ala natural, presat la rece. Incearca si tu, ca rau nu are ce sa faca fiind vorba de un tratament natural 100%. smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.