Orice inceput are si un sfarsit|Ganduri pentru viitor

Azi e ultima zi libera a sarbatorilor de iarna si eu zic ca au fost suficiente, mai ales ca am stiut sa le dramuiesc in asa fel incat sa ma distrez cu prietenii dar sa ma si odihnesc pentru ca aveam nevoie de putina liniste dupa o perioada de agitatie cel putin nebuna. A fost mai mult decat bine, cumva am reusit sa ma detasez si in acelasi timp sa fac tot ce imi doream sa fac, fara compromisuri. Teoretic de maine, incep un nou an de munca cu ganduri si dorinte, cu sperante si obiective nu foarte mari dar care sa imi fie un soi de puncte de referinta dupa care sa ma ghidez.

Habar nu am cum va fi 2015 insa ce simt este ca va fi un an definitoriu pentru urmatoarea decada in care tara asta va alege sa mearga fie cum a mers pana acum (din inertie) fie isi va gasi un oarecare drum de care sa incerce sa se tina. Semenele ca avem idee incotro ne indreptam nu sunt deloc bune, din punct de vedere politic, Mesia cel luminat a inceput deja sa faca greseala dupa greseala, ignorand cu nesimtire si aroganta caracteristica orice reactie civila a unora care chiar au crezut ca daca staff’ul lui ii baga in seama si posteaza in numele lui pe faisbuc pana la alegeri, tot asa va fi si dupa. Daca de lucrul asta au inceput sa se prinda si lingincuristii declarati nu prea e bine, mai ales ca basismul nu a murit odata cu plecarea lui Basescu din functia de presedinte, care in tot optimismul meu il vad schimband’o doar cu cea de prim-ministru pana cel tarziu in toamna cand va fi suficent de consolidat ca lider al puterii in urma vidului lasat in Frankenstein’ul unei drepte bezmetice si a unei stangi ce este si va fi rupta in mai multe bucati fara directie si mai ales indentitate. Singurul semn de normalitate de pana acum a fost dat de faptul ca aparent s’a sfarsit epoca circului politicii la televizor, desi nu ma bucura nici faptul ca totul se intampla in spatele unor usi permanent inchise, ducandu’se dracului si promisiunile de transparenta. Oricum ar fi este clar ca ne asteapta un an interesant la care voi incerca sa fiu martor cat mai activ pentru ca m’am saturat sa tac in timpul in care altii care nu au ce spune, vorbesc. Despre darile la FNI ce trebuie platite anul asta nu mai zic nimic pentru ca va stric ziua de tot.

Ca sa inchei totusi intr’un ton optimist ma bucur ca ninge ca in povesti …iar in traditia populara o iarna cu multa zapada inseamna un an imbelsugat. Speram ca asa va fi si ca in urma acestei ierni sa nu mai vad plangandu’se pe la TV toti aia cu asa zisele solarii de legume, facute din folie sustinuta de trei lulele, trei surcele. Poate ca anul asta se vor invata cu lucrul bine facut si isi vor construi in sfarsit niste solarii profesionale, adaptate la clima noastra si nu improvizatii de doi bani de care se planga cu ocazia fiecarei zapezi mai sanatoase, pretul legumelor explodand chiar daca sunt din import si fara nici o legatura cu solariile lu’nea Vasile.

Spor la toata lumea in noul an de munca care incepe oficial de maine! 😉

2 comentarii la „Orice inceput are si un sfarsit|Ganduri pentru viitor”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura