Termeni si conditii

Acest blog este un pamflet si trebuie tratat ca atare!

Continutul sau este reprezentat de opinii liber exprimate.

Inainte de a il parcurge, citeste:

Continuarea utilizarii lui, find considerat un accept al acestor politici si conditii de utilizare din partea ta!

Acest site este un blog, conform definitiei international recunoscute:

“Un blog este practic un jurnal personal tinut pe un anumit server de web (public in cele mai multe cazuri).”

Acest Blog este protejat de dreptul la Libertatea de exprimare, stabilit in Constitutia Romaniei:

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.

Constitutia Romaniei, Art. 30 – Libertatea de exprimare

Acest blog este protejat de  Libertatea de exprimare și de informare, prevazuta in Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene

1) Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a transmite informații sau idei fără amestecul autorităților publice șifără a ține seama de frontiere.

(2) Libertatea și pluralismul mijloacelor de informare în masă sunt respectate.

Articolul 11 corespunde articolului 10 din CEDO, având următorul text:

(1) Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie şi libertatea de a primi sau de a comunica informaţii sau idei fără amestecul autorităţilor publice şi fără a ţine seama de frontiere. Prezentul articol nu împiedică statele să supună societăţile de radiodifuziune, de cinematografie sau de televiziune unui regim de autorizare.
(2) Exercitarea acestor libertăţi ce comportă îndatoriri şi responsabilităţi poate fi supusă unor formalităţi, condiţii, restrângeri sau sancţiuni prevăzute de lege, care constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, pentru securitatea naţională, integritatea teritorială sau siguranţa publică, apărarea ordinii şi prevenirea infracţiunilor, protecţia sănătăţii sau a moralei, protecţia reputaţiei sau a drepturilor altora, pentru a împiedica divulgarea de informaţii confidenţiale sau pentru a garanta autoritatea şi imparţialitatea puterii judecătoreşti.`
În conformitate cu articolul 52 alineatul (3) din cartă acest drept are acelaşi înţeles şi acelaşi domeniu de aplicare ca şi cel garantat prin CEDO. Restrângerile care pot fi aduse acestui drept nu le pot depăşi, prin urmare, pe cele stabilite la articolul 10 alineatul (2), fără a aduce atingere restrângerilor pe care dreptul concurenţei din Uniune le poate impune posibilităţii pe care o au statele membre de a introduce regimurile de autorizare menţionate la articolul 10 alineatul (1) a treia teză din CEDO.
2. La alineatul (2) din acest articol sunt explicate consecinţele alineatului (1) în ceea ce priveşte libertatea mijloacelor de informare în masă. Acesta se întemeiază în special pe jurisprudenţa Curţii de Justiţie în domeniul televiziunii, în special în cauza C-288/89 (hotărârea din 25 iulie 1991, Stichting Collectieve Antennevoorziening Gouda şi alţii, Rec. p. I-4007) şi pe Protocolul privind sistemul de radiodifuziune publică din statele membre, anexat la Tratatul CE şi de acum înainte la tratate, precum şi pe Directiva 89/552/CEE a Consiliului (a se vedea în special considerentul 17).

Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, Articolul 11 – Libertatea de exprimare și de informare

Aceste blog este  proprietate privata, protejata de Dreptul de proprietate, stabilit in Constitutia Romaniei:

(1) Dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate. Conţinutul şi limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege.
(2) Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini şi apatrizii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor numai în condiţiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană şi din alte tratate internaţionale la care România este parte, pe bază de reciprocitate, în condiţiile prevăzute prin lege organică, precum şi prin moştenire legală.
(3) Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire.

Constitutia Romaniei, Art. 44 – Dreptul de proprietate privată

  • Termeni si conditii generale:

Folosirea (vizitarea) acestui blog, implica acceptarea acestor termeni si conditii.

Pentru folosirea blog-ului, in cele mai bune conditii, se recomanda citirea cu atentie a acestei pagini.

  • Accesul la site:

Blogul ingerisidemoni.ro garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal pe acest blog si nu ii confera dreptul de a descarca text/fotografii/video sau de a modifica partial sau integral blog-ul, de a reproduce partial sau integral blog-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata blog-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor autorilor blogului.

  • Distribuirea articolelor:

„Dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau științifice, precum și asupra altor opere de creație intelectuală este recunoscut și garantat în condițiile prezentei legi. Acest drept este legat de persoana autorului și comportă atribute de ordin moral și patrimonial.”

Dreptul de autor | Lege 8/1996

Este permisa distribuirea articolelor prezente pe acest site prin butoanele de share/distribuire dedicate, sau in limita a unui text de maxim 300 de caractere (litere) si simboluri (semne de punctuatie) cu obligativitatea citarii sursei (blogului) la finalul textului cu link activ catre acest blog, continutul blogului fiind protejat de legile drepturilor de autor (copyright) nationale si internationale in vigoare, incalcarea acestor drepturi atragand dupa sine rigorile incalcarii legi. Pentru negocierea preluari unui articol integral cu acordul expres al autorului sau articole sponsorizate, va rugam sa folositi formularul sau datele de contact de la sectiunea Contact.

  • Raspunderea pentru comentarii

Site-ul cuprinde sectiuni in care cititorii isi pot posta/prezenta opiniile si comentariile – in mod liber, direct si nemijlocit –  la rubricile de comentarii, in virtutea dreptului la libera exprimare. Raspunderea asupra continutului opiniilor si comentariilor postate de cititori in site-ul ingerisidemoni.ro revine in intregime autorilor postarilor. Rubricile de comentarii au regim similar cu retelele de socializare si de posta electronica/mesagerie colective, raspunderea pentru folosirea rubricilor si pentru continutul comentariilor postate revenind exclusiv autorilor. ingerisidemoni.ro isi rezerva dreptul de a elimina acele opinii/comentarii pe care le considera daunatoare, sub orice forma, imaginii site-ului, inclusiv de a bara IP-urile celor care se exprima indecent.

Potrivit Hotararii din 2.02.2016 a Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg – “Magiar Tartalomszolgaltatok Egyesulete si Index.ho versus Ungaria” raspunderea proprietarilor de site-uri nu poate fi angajata daca exista un Disclaimer care avertizeaza asupra conditiilor de postare a comentariilorstatuandu-se ca in cazul unor comentarii care ating drepturile unei persoane este suficient un sistem care poate sterge comentariile la simpla cerere a persoanei interesate.

ingerisidemoni.ro va sterge orice comentariu la simpla cerere scrisa a persoanelor care se considera vatamate. Cererile in acest scop vor fi trimise pe adresele de mail de la rubrica Contact a site’ului.

In cazul unui comentariu considerat prejudiciant de un tert, ingerisidemoni.rova pune in caz de litigiu, doar si numai la dispozitia autoritatilor acreditate sa faca aceste cereri, IP-ul persoanei care a postat un asemenea comentariu, in scopul identificarii si angajarii raspunderii.

Raspunderea civila pentru orice aspect legal in legatura cu postarea opiniilor si comentariilor apartine exclusiv celor care posteaza si in niciun un caz ingerisidemoni.ro; Autorul unei postari nu va revendica vreun drept legal sau vreo raspundere din partea ingerisidemoni.ro asupra textului postat in paginile ingerisidemoni.ro.

  • Limitare de responsabilitate:

Companiile, serviciile mentionate in articolele publicate sunt marci inregistrate ale companiilor respective. Utilizarea oricarui nume de marca inregistrata este realizata doar in scopul analizei si nu constituie reclama pentru compania respectiva. Autorii blogului nu isi asuma responsabilitatea si nu pot fi facuti vinovati pentru pagubele aparute prin folosirea in orice fel a informatiilor acestui blog. Blog-ul si materialele aferente sunt folosite “asa cum sunt” si fara garantii de nici un fel. Autorii blogului nu ofera nici o garantie, nici in mod expres si nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la functionarea acestui blog, informatia, continutul, materialele de pe site, precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui blog se face pe propriul risc. Autorii blogului nu garanteaza ca acest blog, serverele sale sau e-mail-urile trimise in numele blog-ului sunt lipsite de virusi sau alte componente daunatoare.

Toata informatia prezentata pe blog este furnizata fara nici un fel de garantie, expresa sau sugerata, incluzand fara a se limita, potrivite pentru un scop anume sau non-ilegale. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui blog va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere. In cazul in care vreunul din articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta legii dreptului de autor, va rugam sa ne contactati pentru a putea lua masurile care se impun. Nu garantam ca informatiile sunt exacte, complete sau obiective, de aceea nimeni nu trebuie sa se bazeze pe ele pentru nici un scop. Autorii blogului nu vor fi responsabili in fata nici unei persoane sau companii care foloseste sau se bazeaza pe informatii sau opinii neconforme continute de acest blog.

Autorii articolelor de pe blog nu vor fi raspunzatori pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe blog si nici pentru orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel pierderi.

  • Reguli suplimentare:

Potrivit Declaratiei drepturilor omului ce poate fi citita integral aici

„Articolul 19 – Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii; acest drept include libertatea de a avea opinii fara imixtiune din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primi si de a raspandi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat.”

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu ramanerea pe blog spre a-l vizita, vizitatorul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare cat si politica de confidentialitate si cea de cookies.

Echipa noastra isi rezerva dreptul de a face modificari ale acestor prevederi, cat si a intregului continut al site-ului, ori de cate ori este nevoie, fara nicio notificare prealabila. Cea mai recenta versiune a Termenilor si Conditiilor poate fi citita oricand folosind legatura “Termeni si conditii” din meniul blog-ului.