MSI CR620 – Ice4You mini’review

Review laptop MSI CR620
Odata cu lansarea recenta a noii generatii de procesoare din familia Mobile Celeron Dual-Core ce au la baze tehnologia procesoarelor Core2DUO I3/5, Arrandale in 32nm, de catre Intel, unul dintre primi integratori de echipamente IT de calibru, MSI au pus la dispozitia publicului larg, o noua gama de notebook’uri destinate consumatorilor din categoria office/home use. Pentru testare am ales modelul MSI-CR620, powered by Intel Celeron Dual-Core P4600 …

… care din punct de vedere al configuratiei aleasa de catre producator, il consider a fi destul de decent in gama de pret in care se afla si cu destinatia pe care o are ca un laptop home/office use, facand fata cu succes celor mai noi aplicatii atat office, cat si web browsing sau multimedia pentru acasa.

In ce priveste noua linie de procesoare de la Intel, datorita controlerului de memorie DDR3 integrat si celor 2Mb cache L2, acestia se lauda ca ar ajunge usor sau chiar ar depasi pe ici pe colo, mai vechea generatie Core2DUO tactate la aceiasi frecventa, ce au la baza core Merom sau Penryn / Wolfdale, in 65 respectiv 45nm. Pentru a verifica acest lucru, am supus unor mici teste comparative, cele doua platforme, pentru a ne face o idee clara asupra acestui lucru.

Pentru test comparativ, ca si competitor am ales un mai vechi model Esprimo de la Fujitsu Siemens care in mare s’ar preta unui asemenea test.

Configuratie Esprimo:

CPU: Core2DUO T5750@2GHz/2Mb L2 cache FSB 667MHz
MB : FS Intel GL-45 ICH 9
RAM: 3Gb DDR2 800MHz 4.4.4.12
VGA: Intel GMA X4500HD shared

Exceptand cei 1Gb RAM in plus, configuratia este cat se poate de apropiata, ceia ce ar trebui sa ne serveasca ca un exemplu indeajuns de bun, pentru a da sau nu dreptate celor de la Intel!

Pentru testare, laptopul de la MSI, a rulat Windows 7 Ultimate 64Bit Edition ce a venit ca licenta pentru el, in timpul in care, laptopul de la Fujitsu-Siemens, a rulat Windows Vista Home Basic 32bit edition, licenta oferita la cumpararea lui. Ca si teste am ales doar 2, respectiv 3DMark 2006 si Maxton Cinebench, alegerea fiind explicata de faptul ca, primul ne ofera o idee asupra acestui procesor in ce privesc rularea jocurilor 3D, punctand separat atat cardul VGA cat si CPU, iar al doilea ne ofera o idee destul de buna asupra procesarii de imagine, punand in evidenta destul de bine capacitatea de procesare a CPU folosind ambele core’uri pentru randarea unei imagini 3D.

Iata ce a iesit:

MSI powered by Intel Celeron Dual-Core P4600 Arrandale core@2GHz

Windows 7 Performances Rating

3D Mark 2006

Maxton Cinebanch

Fujitsu Siemens Esprimo powered by Intel Core2DUO T5750, Merom core@2GHz

Windows Vista Performances Rating

3D Mark 2006

Maxton Cinebanch

Nu este greu de dedus, chiar si pentru un ochii neexperimentat ca Intel de aceasta data s’a intrecut pe sine cu aceasta noua generatie de procesoare, laudele parca fiind prea modeste pentru ce au reusit sa realizeze! Daca in 3DMark 2006, la CPU avansul este un procent de pana la 30% in ce priveste Maxton, acesta este aproape de 100%, timpul de randare fiind redus la jumatate! Un posibil salt de performanta poate sa fie datorat intr’o oarecare masura si sistemului de operare, care fiind in 64Bit, instalat fresh, fara nimic mai mult decat drivere si updateuri, pe cand celalalt fiind mult mai ocupat, ruland in background atat AV cat si alte aplicatii, dar cu toate acestea, diferenta este clara in favoarea configuratiei de la MSI si a acestui Celeron ce impresioneaza dincolo de asteptari!

Daca ar fi sa ne intoarcem de unde am plecat si sa vorbim de produsul in sine, atunci spun doar ca, din punct de vedere estetic, acest model de la MSI este mai mult decat decent, elegant si constuit cu multa grija din materiale de buna calitate!

Instalarea sistemului de operare s’a desfasurat fara nici cea mai mica dificultate, cd’ul cu drivere care insoteste acest laptop fiind complet si avand tot ce este necesar unei instalari complete, desi am preferat sa downloadez de pe siteul producatorului ultimi driveri pentru a avea parte de ultimele updateuri in acesta privinta.

Calitatea ecranului LED, este de foarte buna, contrastul si culorile fiind vii, rezolutia de 16,9 fiind mai mult decat suficienta, oferind un confort visual deosebit …

In ce priveste consumul de baterie, producatorul garanteaza 185 de minute in modul de folosire Balanced, lucru ce il putem confirma, ceia ce este destul de decent avand in vederea bateria cu 6 celule cu care este dotat acest laptop.

Note personale:

  • conectivitate: 9 – lipsa Bluetooth fiind resimtita de cei ce au nevoie de asta;
  • portabilitate: 9 – cele aproape 2,5Kg fiind totusi incadrate in limite decente;
  • calitatea constructiei: 10 – materiale de buna calitate, constructie ingrijita;
  • performante: 10 – luand in considerare ca este un laptop din sectorul buget, nu poti cere mai mult;
  • consum de baterie: 7 – desi la pretul la care se vinde, acumulatorul folosit este in limite decente;
  • raport pret/calitate: 10 – unul dintre cele mai bune pe care le’am vazut in ultima vreme;

Concluzie personala:

Din punctul meu de vedere, acest model de la MSI este unul mai mult decat decent si elegant, oferind performante foarte bune pentru orice utilizator de rand, care nu are nevoie de mai mult decat un laptop ce sa il poata folosi pentru orice aplicatie usuala! Rularea de filme in format HD se poate face fara nici cea mai mica problema, conectorul HDMI oferind posibilitatea de conectare la orice monitor sau LCD/LED TV! Pentru cei ce ma cunosc sau au citit si alte review’uri anterioare, ii voi dezamagi cand voi spune ca: NU AM GASIT NIMIC DE CRITICAT la acest laptop, pentru ca sunt obisnuiti cu felul meu foarte carcotas si care se leaga chiar si de cele mai mici detalii ce de multe ori trec neobservate de multi! laugh Aflandu’se intr’o gama de pret ce se ridica in jurul valorii de 350EU + TVA (in functie de unde este cumparat si daca il insoteste sau nu sistem de operare de la Microsoft, acesta fiind optional), nu cred ca se poate cere mai mult de la el! MSI a facut o treaba buna cu acest model si pot spune ca nu m’au dezamagit nici de aceasta data, cum se intampla de multe ori in alte cazuri! Alegerea chipsetului Intel G-45 dovedindu’se inspirata mai ales ca Intel in ce priveste Sandy Bridge a decis sa opreasca productia datorita unui bug de chipset!

Il recomand oricui are nevoie de un laptop, fara a vrea mai mult decat este acesta destinat sa faca! Ca sa intaresc vorbele mele, spun doar ca eu personal l’am recomandat si oferit ca si cadou cuiva drag, ce astazi este extrem de incantat sa il foloseasca, multumit fiind la toate capitolele! 😉

Si ca sa inchei acest articol, care sper ca va fi de folos cuiva, anunt in premiera faptul ca in curand va incepe un proiect de colaborare foarte serioas intre acest site si www.pcmhz.com, partener vechi, ce imi va pune la dispozitie pentru testare si review, multe jucarii noi , articolele ce le voi scrie, gasindu’le aici ca si rezumat iar ample acolo 😉

5 comentarii la „MSI CR620 – Ice4You mini’review”

  1. bine ai revenit, stiu ca suna gay dar mi-a fost dor de tine :))

    acum ca sa intru in subiectul articolului tau am si eu mare nelamurire. l-am intrebat si pe frati-miu care e mare expert in calculatoare si nici el n-a stiut sa-mi spuna. singura calitate a laptopurilor in fata PC-urilor standard este portabilitatea, nu? in rest sunt mult sub in ceea ce priveste raportul performanta/pret, cu aceiasi bani poti sa-ti cumperi un PC de doua ori mai performant decat un laptop. parerea mea este ca libertatea asta de miscare este un mare rahat de marketing iar nelamurirea mea e urmatoarea: cum poti sa spui ca un laptop iti ofera mobilitate in conditiile in care nu poti sa vezi macar un film cap-coada fara sa trebuiasca sa-i bagi cablul de alimentare in fund (exagerez putin aici dar nu mult)? cu un laptop esti la fel de mobil ca un caine prins in lesa. :))
    parerea mea e ca pana nu se rezolva problema bateriilor laptopurile sunt doar o fitza. se poate sa fiu eu mai invechit insa prefer o unitate centrala mare care sa se miste impecabil unui laptop cu care sa am mobilitatea de a da cu el de toti peretii din cauza ca functioneaza de doua ori mai lent.

    Răspunde
  2. Oricat de ghei ar suna … te cred! laugh Bine ai revenit si tu pe aici 😉

    Ok … pentru ca sa te scot din ceata pe tine si nu numai si sa descurc ce au incurcat producatorii pana la Dumnezeu si inapoi, voi incerca sa scriu un articol in care sa dezbat si sa argumentez clar acesta tema! 😉 Sper sa iti fie de folos!

    Bafta si … o sa discutam pe subiectul asta acolo! 😉

    Răspunde
  3. multumesc! astept articolul smile
    e foarte interesanta ideea asta a ta cu review-ul, nu mai am rabdare sa citesc Chip-ul sau alte reviste de specialitate asa ca datorita tie o sa fiu si eu la curent cu evolutia in domeniul IT. in plus, acum stiu la cine sa apelez cand vreau sa-mi cumpar ceva electronic laugh

    Răspunde
  4. Am acasa doua laptopuri si un desktop. Inca nu pot sa spun nici eu care ar fi diferenta clara intre ele, mai ales ca le folosesc cam in acelasi scop si merg foarte bine. Ar fi interesanta parerea ta in aceasta privinta, pentru ca din cate vad te pricepi destul de bine! laugh Succes, astept si eu articolul care sa faca acele diferente ca si cineva de mai sus. 😉

    Răspunde
  5. Multumesc pentru informatiile oferite! Cautam de ceva vreme sa imi cumpar un laptop nou, pentru ca batranul meu calculator abia mai face fata si pur si simplu nu stiam ce sa imi cumpar. Din ce am citit aici aproape ca m-ai convins sa caut acest model. Unde as putea sa il gasesc cu un pret bun?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura