Revin telefoanele clasice?

Potrivit unui studiu facut anul trecut in Japonia, una dintre cele mai tehnologizate tarii ale lumii, telefoanele clasice de genul „flip” au inregistrat pentru prima oara o importanta crestere a vanzarilor (5,7%) in detrimentul smartphone’urilor care au inregistrat o scadere importanta (5,3%) in preferintele japonezilor, care sunt dealtfel avizi de tehnologii de ultima ora.

O posibila explicatie in ce priveste acest trend este legata de pretul mai mare al smartphone’urilor  vandute in Japonia fata de alte zone ale lumii. O alta explicatie logica ar fi aceia ca acest tip de telefoane sunt preferate pentru dimensiunea redusa si autonomia bateriei infinit mai mare decat a oricarui smartphone de pe piata.

Astea sunt posibilele explicatii date de cei care au facut studiu, eu insa mai banuiesc ca este vorba si de nationalismul nipon de care japonezii dau dovada tot timpul si mai ales in ultima vreme, dovada stand si decizia celor de la Panasonic, Sony, Hitachi si alte branduri japoneze, care au decis de curand sa se retraga de pe piata de televizoare din SUA pentru a se concentra pe vanzarile la nivel national unde sunt de departe apreciate de catre japonezi in dauna modelelor Koreene, Samsung dealtfel retragandu’se de pe piata nipona inca de acum doi ani iar LG iau si ei in calcul aceasta posibilitate. Avand in vedere faptul ca in afara de Sony dupa indelungi eforturi, nici un alt producator nipon nu are un smartphone de top, cumva este de inteles intoarcerea japonezilor catre telefoanele clasice unde au destul de multi producatori interni.

Dupa succesul ultimilor ani al smartphone’urilor si suprasaturarea pietei, oare exista posibilitatea ca telefoanele clasice sa revina pentru cel putin o parte a cumparatorilor?! Sa fiu sincer, cunosc foarte multi oameni care nu au un smartphone si care nici nu au de gand sa isi cumpere unul desi si’ar permite din punct de vedere financiar ca sa nu mai zic ca isi puteau oricand lua unul gratuit pe abonament. Au ales totusi sa isi ia telefoane clasice pentru durata de viata a bateriei in primul rand si in al doilea rand pentru faptul ca sunt mult mai durabile si portabile decat un smartphone de care de obicei te cam desparti dupa ce a luat un dur contact cu Terra.

Voi ce parerea aveti?

V’ati mai cumpara asa ceva dupa ce ati avut un smartphone?!

7 comentarii la „Revin telefoanele clasice?”

  1. Cam grea trecerea de la un smartphone la un telefon clasic. Totuşi, dacă foloseşti smartphone-ul doar pentru mesaje şi apeluri, nu-i chiar atât de greu să treci la un mobil mic şi uşor.

    Răspunde
  2. După cum zis și la mine, dacă nu aș avea nevoie să citesc o hoardă de emailuri de pe telefon și să mai și răspund la ele, atunci cu siguranță aș reveni la un telefon clasic. De orice sunt muțumit pe telefonul meu, numai de funcția de telefon nu. laugh

    Răspunde
  3. Vasile … sa stii ca mine nu mi’ar fi atat de greu … desi il folosesc minimal si pentru internet. Nu stiu cat mi’ar lipsi … daca stau bine sa ma gandesc … Are si partile lui bune … dar eu unul pot trai linistit fara ele.

    Marius … eu nu nici macar nu mai am WordPress’ul pe el … am si uitat sa il instalez de acum cateva luni cand l’am resetat. laugh

    PSG … Hehheee … am si eu prin sertar cele doua Nokia de acest gen. Inca merg perfect, am si incarcator la ele si tot ce trebuie. laugh

    Stefane – eu asta am zis mereu in ce privesc smartphone’urile astea inca din vremea cand doar ma jucam cu unul. Din pacate … functiile de telefon sunt secundare la gageturile astea … adica merg … te descurci … dar te apuca pandaliile cand accesezi functiile de telefon si il apuca lag’ul pestelui prajit. Chestiile astea le intalnesti la orice smartphone oricat de „rapid” ar fi el, cred ca de vina sunt si incompatibilitatea acestor smartphone’uri cu SIM’urile alea care sunt de cand era bunica fata mare.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura