Confuntarea Biden – Trump, sau cum arata gerotocratia unui imperiu la finalul apogeului hegemonic

Toate imperiile istorice la sfarsitul hegemoniei lor au aceeasi soarta, inceputul-sfarsitului decadentei lor find marcat de momentul in care la conducerea imperiului se statueaza gerontocratia. Daca este sa luam in discutie cel mai recent exemplu din istoria moderna al unui imperiu care azi nu mai exista, acela ar fi cel al imperiului URSS, care a decazut dupa instaurarea unei gerotocratii corupta si rupta de realitatile economico-sociale, care l’au subrezit din temelii, pana cand pilonii de sustinere s’au prabusit din interior la inceputurile anilor ’90, in uralele plebeilor ignorati. Acest lucru a dus la instaurarea unipolare a hegemoniei americane, care azi, prin confruntarea prezidentiala dintre Biden (81 de ani) si Trump (78 de ani) ne arata ca imperiul american, este pe acelasi drum al inceputului-sfarsitului decadentei hegemonice.

Confuntarea Biden – Trump

Pentru multi americani, cu precadere democrati, aceasta confruntare a fost un soc, mai ales prin atipicul ei la nivel organizatoric, aceasta avand negociate lipsa publicului spectator si … pauze comerciale, un lucru fara precedent in istoria dezbaterilor prezidentiale americane, in care cei doi competitori trebuiau sa demonstreze ca rezista confruntarii dure de 90 de minute, doar cu un pahar cu apa. Acesta cutuma pastrata mai bine de 60 de ani, a fost data la o parte, din probabila nevoie a schimbarii pampersilor si a pomparii de droguri, pentru ca cel putin unul dintre candidati, sa para prezent in confruntare, desi s’a ratacit de cateva ori. Pe de alta parte, imaginea celor doi batranei care se lupta pentru putere, desi nici unul dintre ei nu este sigur ca supravietuieste mandatului, a fost una pe cat de patetica pe atat de relevanta pentru imaginea decadentei imperiului american, aceasta find oferta a tot ce poate oferii sistemul gerontocratic american mai bun.

Opinie

Spre deosebire de vremurile cand aceste dezbateri erau un spectacol pe care il urmaream fie si pentru ca americanii sunt buni la asta, de data asta nici macar curios nu am fost, nefind impulsionat nici macar de curiozitatea de a il vedea pe Biden daca reuseste macar performanta de a sta in picioare, fara a fii nevoie sa il adune staff’ul de pe jos, concluzia a fost ca:

„Cea mai buna casa de bătrâni este la Casa Albă!”

Si nu e banc, pentu ca oricare dintre cei doi candidati gerontocrati ar supravietuii preluarii mandatului, rezultatul este acelasi, pentru ca sistemul in sine este unul putred pana la os, decaderea hegemonului lumii unipolare in care am trait, find doar o chestiune de timp. Partea proasta este ca pentru noi, ca rezervatie americana, vestile de peste ocean nu sunt bune deloc, deoarece odata cu aceasta iminenta prabusire a imperiului, vom fi fi noi trasi dupa el si cu noi odata, intreaga colonie europeana, unde domneste aceiasi gerontocratie dupa modelul american, prin functiile negociate zilele astea la Bruxelles, find statuate aceleasi marionete cu figuri sinistre, care au prabusit Europa si vor continua sa faca acelasi lucru.

14 comentarii la „Confuntarea Biden – Trump, sau cum arata gerotocratia unui imperiu la finalul apogeului hegemonic”

  1. După părerea mea, america a început să meargă la vale odată cu alegerile trucate mai abitir ca la noi în 30 de ani, cu primul mandat al lui bush junior, și-a luat avânt cu obama, iar acum deja a ieșit de pe partie, pe model huidu..

    Răspunde
    • Daca ar fii sa gasesc un moment zero al pornirii necontrolate la vale, 9/11 cred ca a fost momentul ala, iar alegerile si tot ce a urmat dupa, doar l’au precedat! hi

      Răspunde
    • Dacă te uiți pe cronologia de aici, cred că doar e o continuare a ce au fost de la început.

      Și mai înclin să cred că de fapt la ei alegerile sunt doar o fațadă, deciziile strategice nu aparțin președintelui.

      Răspunde
      • SUA este un imperiu nascut din sange si cladit pe cadavre! Asta este un fapt de necontestat, pornind de la exterminarea populatiilor native si continunand cu sclavia, ce a contribuit economic la formarea SUA si nasterea imperiului in urma unui razboi intern al ocultei, la fel de sangeros. De aici inainte, dominatia lor mondiala a crescut, ca si in cazul tuturor imperiilor, odata cu extinderea razboielor peste granite, culminand cu Al Doilea Razboi Mondial, care i’a creat ca puterea militar industriala care sunt azi si astea sunt fapte istorice, nu lucruri supte din deget. Ce se intampla acum e finalul perioadei lor de dominatie imperiala, momentul inceputului acestei decaderi find 9/11, pentru ca acela a si fost momentul in care, conform unui prim semn al decaderii, imperiul s’a intors impotriva propriului popor, Patriot act („Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism Act of 2001”) facand din oricine, un inamic al sistemului, fara drept de apel si asta este motivul pentru care acel moment este unul de cotitura in istoria imperiala a SUA.

        Legat de puterea de decizie a unui singur om, de la Statul sunt eu si ghilotina care a curmat intr’un final aceast lucru, puterea a fost preluata de sisteme, presedintele find doar interfata publica, dar in niciun caz reala putere decizionala, si aici nu vorbim doar de SUA. hi

        Răspunde
          • Primul semn al decaderii imperiilor a fost paranoia gerontocratilor ce a dus la intoarcerea imperiului impotriva propriilor cetatenii, pentru ca plebea a fost cea de care le’a fost mereu frica si pe care au incercat mereu sa o tina amortita cu pita si circ. Baiul este ca la un moment dat echilibrul acestui contract social se rupe, iar atunci statul decide ca a venit momentul trecerii Rubiconului. De aici incolo, este doar istoria pe care oamenii o repeta mereu si mereu, pentru ca un imperiu moare, ca altul sa se nasca, cu aceeasi soarta.

  2. Prin faptul ca Biden pare ca vrea sa persista în funcție arata doua lucruri,
    – decizii grele, dacă sunt greșite și se pare ca da, e clar a cui va fi vina
    – urmează decizii și mai grele, nimeni nu-i tâmpit sa se bage acum în joc afara de cei doi mosi și asta le convine la toții pamblicarii din funda.👌
    Biden s-a descurcat bine, a repetat ca un papagal ce a zis tot timpul intr-o viata de politician. Cred ca nici nu le mai gândește, ies singure declarațiile, declanșate de cuvinte cheie.
    Trump e lucid bine, da’ îl cocoseaza ăștia cu scandalurile. Dacă iese președinte o sa fie panarama mare în USA, la fel si pe plan mondial.
    Una peste alta o sa fie tot mai rău și tare îmi e ca dacă democrați simt ca pierd o sa apeleze la soluția finală, un război total cu Rusia declanșat cât de curând, pana în alegeri‼️🥴

    Răspunde
    • Tot mai des vad si tot mai des se vorbeste de o cu totul alta „Solutie finala”, dupa ce au ajuns la concluzia ca intr’un conflict deschis cu Rusia pe cale conventionala sunt praf, iar in unul nuclear, pulbere. Stiu, parte SF, dar incalzirea prin „sursele oficiale” in directia asta, se face de ceva vreme dejapopcorm

      Răspunde
        • Este adevarat, de „Project Blue Beam” de exemplu, am auzit in urma cu ani de zile, insa de data asta, „teoria conspiratiei” este sustinuta din greu de toate organizatiile guvernamentale, de la Pentagon la NASA, care fac pe dracu in patru sa furnizeze dovezi in sensul asta, iar televiunile de documentare rup norma pe tema asta, nu mai zic de Hollywood. In concluzie, de data asta pare a fi ceva mai mult.

          Răspunde
    • Si asta …

      Răspunde
        • Imagineaza’ti ca maine ar ajunge cainele lui Obama presedinte. Pana si la ala exista riscul sa si’o ia in cap si sa uite de stapan, ca deh, se vor gasi destui sa ii scarpine blana. Senilul e marioneta perfecta, e ca in bancul ala in care il scoti la geam cand vine pensia. smile

          Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura