Pentru a iesi putin din cotidianul zoaielor politice in care se scalda Romania in aceste zile tulburi, o discutie deschisa despre Romania cu academicianul Ioan Aurel Pop, presedintele Academiei Romane, vine ca o binecuvantare intelectuala, un soi de lumina de dincolo de intunericul in care parca se afunda tara asta din motive la care am fost toti partasi dovada stans si atacurile din ultima vreme la Academia Romana ca dovada cumva a faptului ca fenomentul „Cancel Culture” a cuprins intr’o oarecare masura si Romania, din fericire inca la un nivel destul de redus si izolat.
Cu academicianul Ioan Aurel Pop despre Romania in vremuri tulburi
Invitat la Marius Tuca Show, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, presedintele Academiei Romane, a raspuns intrebarilor lui Marius Tuca despre situatia actuala din Romania si viitorul ei, atat in plan national cat si in context european, tinand si o splendida pledoarie despre ce reprezinta acest popor si valorile lui, dincolo de dezbinarea ce ne’a pus mereu in situatia de a alege prost, cu toate ca suntem capabili ca popor sa facem adevarate miracole atunci cand ne aduna la un loc toata sinergia pentru a face un lucru bun. Asadar, faceti’va putin timp liber si urmariti aceasta prima ora de emisiune cu Ioan Aurel Pop, iar daca aveti ceva mai mult timp urmariti si partea a doua unde este invitat jurnalistul Cornel Nistorescu:
Opinie personala
Daca ar fi ceva ce as reprosa Academiei Romane si academicianului Ioan Aurel Pop ca presedinte al acestei Institutii de nivel inalt, ar fi lipsa de implicare vizibila din ultimi ani in societatea romaneasca prin retragerea intr’un con de umbra a acestei voci a carei cadere este sa apare valorile, traditiile si cultura acestui popor, voce ce nu se face auzita suficient de dupa zidurile Academiei. Este poate ca singurul lucru pe care l’as reprosa, mai ales in situatia in care intelectualitatea din Romania se afla probabil ca in cea mai neagra perioada a sa, dupa ce ani de zile in rol de intelectuali am avut promovati doar niste impostori si nulitati ce au alergat dupa folosul personal si functii. Dar cum niciodata nu este prea tarziu, sa speram ca nu vom ramane cu acel niciodata!
Un story scurt, pentru o întrebare profund academică – mica mea vacanță a fost un pic dată peste cap de o razgandeala a operatorului aerian, decalând zborul de întoarcere, deși un booking round trip presupune că omul are un gheșeft, de biznis, de vacanță, cu calendar stabilit cu ceva timp înainte.. nu scuze, nu nimic – vă anunțăm că bla bla .. în fine, la checkin online ce observăm, toate datele mele personale sunt completate cu autofill, normal, că tot eu eram ca și la dus – mai puțin apelativul – Mr,Ms etc, și genul.. foarte grijulii cu identitatea mea de gen, nesimțiți total cu timpul și banii mei .. și acum întrebarea – toți progresiștii sunt golani sau toți golanii sunt (și) progresiști ? Aștept Academia, că tot o dă pe academiei cu subiectul ăsta..
O sa teleportez intrebarea ta si inspre altii academicieni, daca primeste vreun raspuns, revin …
De la un ne-academician: unii progresisti sunt golani, restul sunt pelicani, unii golani sunt progresisti, restul „normali”