Despre teapa numita asigurari

Recunosc ca de ceva vreme mintea mea se gandea ca o asigurare cu acumulare de capital ar fi o afacere buna ptr vremuri mai tarzii, cand o sa vina perioada aia cu senilitati, artrita si alte bucurii pe care ti-le aduce batranetea.

Bun, si ptr ca eu sunt genul de om care gandeste de 10 ori, despica firul in 14 si abia apoi ia o decizie, am stat si am cantarit mult si treaba asta cu asigurarile si am ajuns la concluzia ca defapt toata treaba este teapa pe fata, de care oricum nu prea ai parte ptr ca ori esti mort, ori esti ciung, cand ajungi in postura de beneficiar. In rest e numai abureala si praf in ochi, ptr ca societatile de asigurari au niste comisioane uriase de care nu prea iti vorbeste nici un agent, dobanzile sunt penibile, si daca te pune dracu sa te folosesti de aceasta asigurare in caz de nevoie te-ai cam ars, ptr ca prima ta de asigurare creste exponential cu problema. Practic bani aia tot tu ii platesti, doar ca intr-o noua rata lunara. Practic societatile astea sunt niste societati de camatarie legala, bine mascate in spatele unor reclame cu oameni fericiti si zambitori, care nu fac decat sa se foloseasca de bani tai cativa ani la rand, si de fiecare daca cand ai nevoie ei iti dau imprumut. Misto … deci pana la urma e un soi de … clientul nostru, banu nostru.

Un caz concret este acela al asigurarilor de genul CASCO, cand iti este frica sa te folosesti de aceasta asigurare, ptr ca de fiecare daca cand faci asta, iti creste prima de asigurare si bineinteles iti scade valoarea asigurata. Astfel ca nu cu mult timp in urma, un amic de al meu avea asigurata la ei o masina cu valoare de piata de minim 15.000EU, le-a cotizat 4 ani, timp in care s-a folosit doar de 200EU paguba cauzata de o creanga cazuta pe capota; omul a avut un accident in care masina a fost avariata in proportie de 70%. De la asigurari s-a ales cu 8000EU, ptr ca in ciuda valorii duble de piata a masinii, acestia au ei un soi de calcul ciudat in care se iau in calcul anii+uzura+dracu+lacu, astfel ca la final aproape ca reiese ca tot tu esti dator la ei. Vorba lui, am platit lunar 260EU, daca ii puneam intr-un sertar, acum aveam mai mult decat al luat de la astia … adica … aproape 12.500EU …
Si pe mine ma batea gandul la CASCO da mi-a trecut. Decat sa dau bani aiurea, daca tot imi vine, mai bine aplic metoda cu sertarul si in 3 ani imi iau alta masina laugh

Intorcandu-ne la camataria … pardon restul asigurarilor care se platesc din bani tai oricum … eu unul acum ma gandesc mai degraba la un cont bancar, ptr ca departe este cu mult mai avantajos decat asigurarea lor. Exista o suma net adunata (nu cat mai ramane dupa ce si-au incasat ei comisioanele grasane)pe care esti sigur 100% la care se mai adauga si o dobanda, si nu mai spun ca ai si libertatea maxima de administrare.

Deci 10x, but no 10x.

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...