Directia Generală Antifrauda (DGAF) e cu ochii pe YouTube, Facebook si TikTok. Taxe noi pentru Netflix si HBOGo

Conform unui comunicat al Directia Generala Antifrauda (DGAF) in perioada urmatoare se vor derula o serie de controale in urma carora se va incerca indentificarea tuturor persoanelor care obtin venituri, nedeclarate, din activitati desfasurate online pe platforme audio-video si/ sau pe site’uri de tipul retelelor sociale.

Directia Generală Antifrauda (DGAF) e cu ochii pe YouTube, Facebook si TikTok

„Domeniul indicat a fost abordat în cadrul controalelor fiscale efectuate, începând cu anul 2021, odată cu operaționalizarea verificărilor documentare. Astfel, vă aducem la cunoștință că au fost selectate, în vederea verificărilor, persoane susceptibile a realiza venituri nedeclarate, provenite de la entități care administrează/operează site-uri web de tipul rețelelor de socializare/platformelor audio-video. Totodată, precizăm faptul că în cadrul controalelor fiscale au fost întreprinse demersuri pentru identificarea tuturor sumelor încasate, cu scopul de a stabili starea de fapt fiscală corespunzătoare”

a transmis Antifrauda pentru Profit.ro.

In atentia DGSF se afla persoane care obtin venituri din mai multe domenii, printre care muzical, media, IT, gastronomie, calatorii

Conform DGSF, in urmatoarea perioada aceste controale vor fi intensificate foarte mult odata cu adaptarea si digitalizarea institutiei pentru a face fata acestor noi provocari in vizorul lor fiind luate principalele domenii din care se fac cei mai mult bani online, respectiv domeniul muzical, media, IT, gastronomie si calatorii.

Taxe noi pentru Netflix si HBOGo

Din foamea de bani la bugetul tot mai ciuruit, Citu a venit cu geniala idee a de a scormoni o taxa suplimentara si pentru platformele de streaming. Pe scurt, conform unui proiect de lege se doreste includerea platii cotei de 3% din pretul operelor audiovizuale descarcate contra cost prin intermediul serviciilor de transmisie de date, inclusiv prin internet sau telefonie, prin furnizori de servicii mass-media audiovizuale la cerere. In acelasi proiect de lege mai este prevazuta pentru Fondul cinematografic o contributie de 4% din veniturile obtinute din forma de abonament, pentru vizionarea de opere audiovizuale prin intermediul serviciilor de transmisie de date prin internet sau telefonie, de catre furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere. Adica in concret, toate abonamentele Netflix si HBOGo, conform acestui proiect de lege, ar urma sa creasca cu 4%, in vremea in care orice film cumparat online sau de prin magazine va avea aplicata o taxa suplimentara de 3%.

Opinie personala

Babaieti, incet si sigur Romania devine tara aia „ca afara” pe care si’o doreau multi, respectiv aia unde va exista o taxa pentru orice si unde ocolirea fiscalizarii va fi tot mai greu spre imposibil de facut, multi incepand sa inteleaga ca nu poti avea o tara ca afara cu banii obtinuti din tot soiul de smecherii in Romania. Treptat se gata toate smecheriile alea, rand pe rand o sa fi  tot mai mult”ca afara”, multi descoperind abia acum faptul ca trebuie sa plateasca taxe peste taxe, fiscalizarea urmand sa fie tot mai extinsa si bine controlata si pe la noi, iar in foamea de bani in care e guwerner si in lumina PNNR’ului care ne angajeaza la niste #lucrurifantastice cum nici nu va imaginati, tineti’va doar bine de carca si de buzunare ca e abia inceputul! hi

Directia Generala Antifrauda DGAF e cu ochii pe YouTube Facebook si TikTok

9 comentarii la „Directia Generală Antifrauda (DGAF) e cu ochii pe YouTube, Facebook si TikTok. Taxe noi pentru Netflix si HBOGo”

  1. Nu cred ca e chiar intenția de a fiscaliza orice sumă ce s-ar încadra ca și venit în urma unei prestații.
    Cred ca e clasica acțiune pe scenariul hegelian, de tipul problemă-reacție-soluție, în urma căreia se va declara ritos că statul nu poate stăvili evaziunea de vreme ce nu poate controla parcursul banilor. Și iată cum se naște un alt argument în favoarea impunerii unei monede bazata pe blokchain, monedă trasabilă pe tot parcursul existenței sale ca si mijloc de tranzacționare.
    În mod uzual se acceptă și tolerează evaziunea de subzistență, acea evaziune care aduce venituri in preajma salariului mediu, pe un membru de familie. Asta se întâmplă fiindcă costurile sociale asociate în cazul în care oprești evaziunea sânt mai mari decât nefiscalizarea venitului, mai mult, cheltuielile pe care statul e obligat să le facă ca să probeze evaziunea, depșesc cu mult suma ce se va recupera.

    Răspunde
  2. Suprareglementarile birocratice si fiscale duc inexorabil spre blocaj social si financiar. Dorind sa imbunatatesti lucrurile prin continuarea strangerii surubului d-a proasta, se cheama delir si nebunie. Cam ca la „boosterizarea” vaccinului. Suntem cu oala la presiune maxima iar idiotii din toata lumea, in loc sa incerce sa purjeze presiunea, sudeaza valvele si intetesc focul. Ghici ce va urma? cool diablo

    Răspunde
  3. Mi se pare corect .. fiscalizarea e oricum lejeră rău la noi, că are gardul fiscal mii de găuri lăsate intenționat .. sistemul fiscal trebuie sa fie de bun simț , ca in țările civilizate – adică lași loc la mica evaziune, sa nu moară ăla care vinde ridichi pe trotuar, că în piață nu are loc de samsari, declari bacșișul în limita de bun simț, nu cel real, dacă ești chelner ( dar suficient sa nu te dai că ai venitul minim pe economie, că nu e așa) .. oricum sunt găuri cât casa pentru șmecheri – multinaționale, dezvoltatori imobiliari, pe bursă, criptomonezile, etc.
    . Care vrea stat minimal ( mie sincer, mi-ar conveni), să nu mai întrebe de ce nu se face, nu se drege .. facem toți ca Becali, ne facem clinică, biserică, drumuri, pe bani proprii, pentru uz individual .. e o soluție la prea multele taxe, nu ?

    Răspunde
  4. In Romania ar fi minunat de trait daca legile ar avea o singura propozitie, simpla si clara, nu ar exista instructiuni si norme la legi si cel mai important, nu ar exista exceptii la aceleasi legi. Parerea mea! beach

    Răspunde
  5. O sa imi iau probabil niste injuraturi, dar taxarea aia a itistilor cam pe cand? Super taxarea super pensiilor alea speciale? In rest nu stiu cati bani fac aia pe internet, dar e normal sa fie taxati ca noi restul. Parerea mea!

    Răspunde
    • Stai liniștit, că și acolo e o portiță (de intra tirul prin ea ) deschisă – PFA-urile .. sunt multe moduri de ‘optimizare’ fiscală , mai multe decât oriunde.. plus evaziunea pe față .. mă miră doar că bugetarii ăia ‘speciali’, nu se scandalizează – pe moment facem datorii să acoperim cheltuielile publice, dar la faliment, nu îți mai dă nimeni nimic.. să vedem atunci ce și cum..

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura