Doua camere de supraveghere de la TP-LINK „bricuite” au ajuns la gunoi

Vreun an si jumatate au rezistat cele doua camere de supraveghere de la TP-LINK pana au ajuns la gunoi, dupa ce m’am trezit cu ambele camere blocate cu ledurile infrared aprinse si cam atat.

Am cautat pe internet o solutie la problema

Si am aflat ca nu sunt singurul fraier care a patit asta, de vina find update’ul lansat de TP-LINK pentru aceste camere, care s’a facut automat si le’a „bricuit” pe amandoua, noroc ca nu aveam mai multe. Am incercat toate solutiile lor, nu au rezolvat nimic. Le’am trimis in garantie, dupa cateva zile m’au anuntat ca imi refuza garantia pe motiv ca sunt „bricuite”, de parca nu as fi stiut, singura noutate find ca asta este un „motiv intemeiat” pentru a fi refuzata garantia si cam aia a fost tot.

Daca aveti camere de supraveghere de la TP-LINK

E prea tarziu sa nu mai datii banii pe asa ceva, dar ce puteti face, ca sa nu va ardeti la fel ca mine si altii, este sa intrati in setarile camerei si sa dezactivati update’urile automate, iar pe viitor, daca insistati sa ii faceti vreun update, cautati bine pe internet informatii cu privire la acel update!

Anii de zile am comercializat si lucrat cu routere si alte echipamente de conectica de la TP-Link si mereu am fost multumit, dar incepand de azi, aventura mea cu acest producator se incheie aici,

17 comentarii la „Doua camere de supraveghere de la TP-LINK „bricuite” au ajuns la gunoi”

  1. Pana nu s-au apucat de IoT, au fost decenti, de cand au luat-o pe calea asta si cu routerele ceva mai rasarite au aceeasi probleme la firmware. Dupa ce am aruncat si eu la gunoi 2 routere destul de scumpe, sa nu mai aud de TP-link!

    Răspunde
    • N’am mai prea avut de a face cu routerele lor din ultimi cativa ani, lucram cu ele in perioada cat am avut afacerea in domeniu si erau printre cele mai cumparate de clientii care nu aveau mari pretentii, dar voiau ceva cu un bun raport calitate-pret. Acolo stateau destul de bine, avand la bani putini o oferta destul de bunicica, la concurenta cu D-Link si Tenda. Una peste alta, nu au costat o avere camerele astea, dar experienta asta mi’a lasat un gust amar, motiv pentru care nici eu nu mai vreau sa aud de producatorul asta.

      Răspunde
    • Ma gandeam eu ca desi nu ofera portul de conectare LAN, o varianta de conectare pentru service mod trebuie sa existe, dar nu am mai avut rabdare sa aflu care este, dupa ce mi’am secat suficient nervii cu suportul lor de kkt. Acum e prea tarziu sa mai incerc ceva, au ajuns la ghena, dar iti multumesc pentru efortul de a da o mana de ajutor!

      Răspunde
    • Csf, ncsf … in discutia de mai jos cu Cola, am ajuns la concluzia ca este doar inceputul a ce urmeaza, macar la mine nu a fost atat de tragic, dar se poate si mult mai rau.

      Răspunde
  2. Îmi este frică de un fenomen mai general și mai profund .. calitatea muncii în zone mai sensibile, în cazul ăsta software dev .. se tot întâmplă chestii lately – gen ieri citeam de un update la windows 11 care blochează computerele, cu unică soluție oprirea update-ului, google a șters câteva proiecte cu backups cu tot, și am o listă lungă anul ăsta ..
    https://lkml.iu.edu/hypermail/linux/kernel/2401.3/04254.html
    Am lăsat linkul care deși e tehnic, explică multe, prin enervarea lui Linus..

    Răspunde
    • M’a strafulgerat si pe mine fix acelasi gand, mai ales ca in ultima vreme devin tot mai numeroase problemele astea peste tot! Ca idee ce mi’se leaga abia acum in minte, in urma cu cateva zile, discutam cu un prieten despre criza nevazuta de programatori backend, el find unul dintre veterani. Practic, toti programatorii sufletului din ziua de azi, se inghesuie inspre frontend unde banii se fac multi, rapid si usor, in vremea in care prin „canalizare” nu vrea sa mai lucreze nimeni, pentru ca acolo nu’si pot ascunde lipsa de cunostinte reale de programare, cum o pot face in frontend unde e destul de usor sa dai cu bidineaua cat sa ia ochii si sa se umple cardul. Cred ca asta este radacina reala a problemelor la care asistam si cred ca odata cu „digitalizarea” excesiva, este doar inceputul unui tzunami de probleme pentru care nu este nimeni pregatit.

      P.S. Find de scoala veche, acolo unde mai este posibil (ca si asta este o uriasa problema) am oprit mereu update’urile automate. In cazul camerelor astora, nu am dat atentie, ca daca faceam asta, probabil ca si azi ar fi functionat bine-mersi.

      Răspunde
      • În zona asta s-a făcut cel mai rapid schimbarea de generații.. e un preview la ce ne așteaptă în toate domeniile .. între timp , it-stii fără facultate terminată, care dau foc profesorului de matematică fiindcă îi pică la examen, ne explică tuturor că ei sunt viitorul .. foarte adevărat, dar viitorul ăsta e sumbru..

        Răspunde
      • Băboieri, stați liniștiți la locurile voastre căci dacă o luați pe panta asta mâine , poimâine o să vreți și arhitecți de rețea și să vă meargă cardul de sănătate fără de glitch-uri.
        drinks
        Cola chiar are dreptate legat de temerile cu calitatea muncii în zone mai sensibile. E un schimb de generații unde cei ce preiau au ars etape importante în formarea profesională.
        Exemplu cu tânărul care a dat foc profesorului spune tot. L-a incendiat, nu glumesc, cu spirt… nici măcar asta nu a fost capabil să o facă cu ceva, dizolvat în ceva și amestecat cu ceva …. hi

        Răspunde
        • Nu le da idei, omule .. că după aia cine știe ce accident fac unii dintre ei, și or să zică că tu i-ai învățat .. am pus linkul ăla cu reacția lui Linus, fiindcă pentru mine a fost o ușurare – am avut și am exact tipul ăla de reacție, și rămânea întrebarea dacă trebuie să trec pe pastile.. una din două, ca și Linus, nu am nimic, dar s-a defectat lumea, sau m-am defectat eu, dar măcar nu sunt singurul ..

          Răspunde
          • Cu scuzele de rigoare, dar din ceva dizolvat cu ceva si amestecat cu ceva, nu cred ca iasa mai mult decat ceva! crazy

  3. Daca tot te-a lovit necazul cu pocnitorile astea, iti recomand sa faci o investitie si sa treci pe o solutie de la Unifi:
    -Controller (are si functie de NVR)
    -camere
    -AP-uri
    -switch cu PoE
    -eventual si router

    Chiar daca par scumpe intial, este un sistem de tipul set & forget. Merge. Aplicatiile pentru terminale mobile si interfetele de administrare merg foarte bine, multe feature-uri.

    Răspunde
    • Multumesc de recomandare, stiu producatorul, insa pentru ce le foloseam nu aveam nevoie de ceva atat de complex si tocmai de aia am ales o varianta „light”, singurul noroc din toata tarasenia find acela ca au pocnit cam cand se terminase si nevoia lor, mai tare m’a secat mizeria. hi

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura