Drumul lung al dreptatii

Doua stiri externe mi-au atras atentia.

Prima: Potrivit theguardian.com, Galeria Nationala de arta a SUA restituie mostenitorilor arta furata unor victime ale Holocaustului. De apreciat faptul ca din ce in ce mai multe opera de arta furate de nazisti sunt redate celor in drept, macar ca o reparatie morala.

A doua: telegraph.co.uk scrie ca un radical islamist, Ahmad al-Faqi al-Mahdi din Mali, comandant de brigade al Ansar Dine, o miscare rebela maliana afiliata Al Qaida, a fost tradus in fata Curtii Penale Internationale pentru grave crime de razboi, in special incitare publica si participare directa la distrugerea de monumente religioase si istorice, adica noua sanctuare religioase si o moschee din Timbuctu, fapte petrecute in 2012-2013 In timpul rebeliunii islamiste, infrante apoi de francezi in timpul Operatiunii Serval.

Distrugerile aduse patrimoniului universal si Islamic sunt iremediabile, iar faptele comise de Mahdi sunt cu atat mai grave cu cat era un respectat lider militar si religios.

Ce este important este ca acuzatul a pledat vinovat si si-a recunoscut faptele, o noutate, cerand public iertare si indemnand musulmanii de pe pozitia sa de fost lider religios sa nu se mai abata de la adevaratul Islam si sa nu comita nicio crima. In curand vom afla si sentinta.

Pana la urma dreptatea mai si triumfa, iar cei rai o incaseaza din cand in cand.

Cati ani vor trece insa pana cand urmarile fanatismului, fie el nazist sau Islamic, sa dispara?

3 comentarii la „Drumul lung al dreptatii”

  1. Nu cred c-or sa dispara prea curand mai ales daca tinem cont de faptul ca in ultima perioada au aparut alt fel de fanatici religiosi ce par mai degraba sa arate o transformare a fanatismului clasic intr-unul modern.

    Răspunde
  2. Problema mare e ca pe astia ii mamanca in cur sa ii si provoace dandu’le mereu si mereu motive de a face alte si alte nenorociri din care au de suferit tot nevinovatii indiferent de originea lor. Fanatismul nu este un fenomen in sine ci un rezultat a ceva, pe fondul a ceva … d’aia parerea mea este ca ar trebui gasite solutii pentru tratamentul cauzei si nu doar al efectului.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura