Guest post: puncte de vedere din diaspora cu privire la blocarea României în Schengen și boicotarea Austriei

Eu din 2009 de cînd am părăsit definitiv România trăiesc și fac parte din spațiul Schenghen. Vin anual în România măcar un pic ca să nu uit de ce am plecat, așa cum merg anual în SUA din 1994, cînd în calitate de functionar al UN, am primit prima viza de 10 ani. Totuși pentru că nu îmi plac austriecii ca oameni, încă din 1992 la venirile și plecările mele din țara, ocolesc de fiecare dată Austria. Asta a fost și rămas forma mea de boicot permanent al Austriei, nu vreau să le dau taxa de tranzit, nu vreau să alimentez, să mănânc, sau să dorm în țara lor!

Nu vreau și cu banii mei fac ce vreau

Am închis acum doi ani contul la BCR pentru că furau – bine, mă furau românii din banca austriacă – și acum urmează să mă și judec cu ei. Revenind la povestea mea cu boicotul tranzatarii Austriei, pe români din diaspora îi îndemna să ocolească tranzitarea acestei țări când vin, sau pleacă din România, pentru că asta o să aibă efect imediat și o să îi doară destul de rău pe austrieci, deoarece doar din tranzitul românilor de sarbatori spre România, Austria câștigă milioane de euro, iar propunerea mea este ca românii să îi ocolească și în felul asta nu le mai plătesc taxa de tranzit. Sutele de mii de români care dau la dus 12,5 EUR + încă 12,5 EURO la întoarcere pe vinieta, care mănîncă de minim 30 euro, care alimentează de alți 40-50 de euro, pot alege să nu mai facă asta și cu siguranță că lucrul asta se va simți imediat în bugetele locale și federale ale Austriei! Vă garantez!

Așa se boicotează Austria, nu de la București, unde falimentul băncilor însemna mii de români concediați! Acolo la ei acasă trebuie să aibă falimente, la ei, unde austriacul votează trebuie să aibă probleme ca să înțeleagă că iresponsabilitatea populistă a celor pe care îi votează, le poate aduce problemele la ei acasă!

România trebuie să insiste pe menținerea unei legăturii cu Rusia și faptul că după cum cânta rușii, austriecii dansează întreaga Europa, iar acest dans al lor este un semn care trebuie sa dea de gindit!

Ce putem face în țară și la Bruxelles?

  • In România trebuie sa le tăiem accesul la resurse ieftine;
  • Trebuie sa ii împiedicam sa externalizeze ilegal profiturile;
  • Trebuie sa ii împiedicam sa scoată ca pana acum banii din România prin scheme offshore si alte smecherii financiare;
  • Partidul cancelarului Austriei trebuie exclus din PPE sau măcar cererea de excludere;
  • PNL PMP și UDMR trebuie sa solicite excluderea acelui partid sau sa părăsească ele PPE;
  • Manfred Weber trebuie sa ramina fără loc de munca fără grup parlamentar pentru felul in care a gestionat problema și pentru fariseismul politic de care da dovada sa devină un simplu europarlamentar.

În semn de protest vicepreședintele PPE, Sigfrid Mureșan, trebuie să demisioneze din acesată funcție, chiar dacă pierde multele privilegii cu care, el, băiatul din provincie, abia se obișnuise. Asta ar atrage atenția întregii Europe asupra faptului că România, românii, au fost sunt și vor fi o națiune demnă, un popor greu de îngenunchiat și care chiar dacă nu a fost niciodată imperiu, au știut prin sîngele vărsat să își ocupe și merite locul în istoria lumii!

Tiberiu Tatulescu
Sachsen Anhalt, Deutschland

16 comentarii la „Guest post: puncte de vedere din diaspora cu privire la blocarea României în Schengen și boicotarea Austriei”

  1. Nu am tranzitat niciodata Austria, in afara am iesit pana acum doar cu avionul cu care nici escale nu am avut. Pe austrieci ii stiu doar din multinationala unde lucrez, de interactionat nu am interactionat foarte mult cu ei, decat strict legat de job, insa din putinele interactiuni se poate observa in privirea lor faptul ca se considera superiori oamenilor din Est, atitudinea lor find destul de rece, atat cu colegii romani, cat si cu colegi bulgari. Idea de a nu mai tranzita Austria in semn de protest este o idee foarte buna, banii aia din taxele de tranzit sunt bani multi si avand in vedere ca austriecii au profitat de ani de zile din traficul romanilor catre tara, dezvoltand afaceri pe seama asta, cu siguranta ca ii va afecta in mod direct pe multi austrieci care poate asa pricep si ei ca traiesc in alte vremuri fata de alea cand erau un imperiu si luau totul cu japca. O sa trimit si eu mesajul asta la rudele ce vin de sarbatori in Romania si sper sa vina pe o alta ruta, iar banii aia pentru taxe de tranzit mai bine sa ii dea cehilor si slovacilor decat nemernicilor astia de austrieci care au facut doar rau Romaniei ori de cate ori au avut ocazia! hi

    Răspunde
    • Nu stiu daca neaparat generalizarile sunt bune, insa antipatiile nationale sunt pana la urma cumva si normale, Europa find pana la urma un continent cu o istorie straveche, motiv pentru care nici o Europa federala nu ar functiona vreodata. Pe de alta parte, la considerentul superioritatii vesticilor am contibuit si noi din plin, pentru ca daca exista o natie pe pamantul asta care uraste cu inversunare Romania, aia sunt chiar romanii in marea majoritate a lor, desi multi confunda tara cu aia pe care ii aleg sa ii reprezinte.

      Răspunde
  2. Asa zisa boicotare a firmelor austriece in Romania de catre cetatenii de rand, e frectie la picior de lemn, care ne poate face mai mult rau, decat bine! Toate tampeniile promovate de Rares Bogdan si restul de politruci nu au nici un efect si nu este decat o modalitate de distragere a atentiei de la adevaratii vinovati si aia sunt cei care s-au instalat la conducerea Romaniei si sunt presul intereselor straine. Metoda asta de lovire in veniturile locale ale Austriei este una de bun simt si chiar daca poate ca nu afecteaza atat de rau bugetele, macar va reprezenta un semnal de solidaritate nationala dat celor care cred ca tara asta poate fi calcata oricand si de oricine in picioare, doar pentru ca pot si cumva e de inteles ca pana acum Romania nu a reactionat in nici un fel la oricate nedreptari i s-au facut, romanii alegand si pupatorii astia de cur care i-au tot mintit cu solidaritatea europeana si marea familie europeana si mandria de a face parte din structura asta bolnava a Uniunii Europene, ce are sanse bune ca in curand sa isi dea duhul dupa ce a fost transformata in ceva mai rau decat a fost URSS. Nu stiu cati vor da curs la aceasta initiativa de a ocoli Austria in tranzitul lor, dar eu cu siguranta ca asa voi face in drumul meu spre Germania unde sunt invitat sa petrec Revelionul de nasii nostri.

    Răspunde
  3. M-a pierdut de la a doua fraza.? Trebuia sa mai aruncam un pic cu rahat pe imaginea de tara. Daca noua nu ne plac austriecii, poate ne intrebam de ce nu ne plac ei pe noi? Ca nu ne plac nici nemtii nici olandezii, nici suedezii. Nu trece zi, sa nu vad comentarii despre Romania saraca, corupta, etc. Atat msm cat si privat/forumuri. Dupa parerea mea, trebuia gandit demult o promovarea a lucrurilor pozitive despre tara. La fel cum o fac toti, toate tarile normale. Voi cand auziti de Olanda, va ganditi la droguri sau la biciclete si canale? Cand auziti de Suedia va e gandul la impuscaturi, violuri, sau la grija fata de familie, viata linistita? In rest…nu e nimic altceva de facut acuma. E tarziu si pana noi nu ne schimbam atitudinea, nu avem ce astepta de la altii

    Răspunde
    • Este opinia autorului, probabil ca isi va face timp si de o replica. Din punctul meu de vedere, ai dreptate, insa nu stiu cum se va petrece aceasta schimbare de mentalitate de care vorbesti si nici prin ce miracol romanii vor invata sa vada lucrurile bune din tara asta si cu alti ochi decat aia prin care o judeca pentru alegerile lor! Pana la urma, cei care ii reprezinta si situatia in care se afla tara asta le este datorata tot lor, ca ei s’au lasat mereu prostiti de populisme, sloganuri si povesti in vremea in care au facut din sentimentul de inferioritate un stindard pe care l’au promovat patetic peste tot pe unde s’au dus si cand s’au intors! An de an avem exemplul diasporei care se intoarce acasa si in majoritate vin doar pentru a refula niste frustrari si fara a dovedi ca au invatat ceva de pe unde s’au dus, aportul lor la tara asta find rezumat la niste bani pe care ii aduc sa ii cheltuie tot la multinationalele care apartin statelor unde muncesc din greu. Pe la altii nu e asa, in Polonia de exemplu, multi dintre cei care au muncit pe la altii s’au intors in tara si s’au pus pe investitii locale,preferand sa munceasca pentru tara lor de care sunt mandrii pana la Dumneeu si inaapoi,adevarat find ca si sistemul i’a sprijinit. La noi e ca la noi, iar promovarea aia de lucruri bune despre care vorbesti, s’ar putea face doar daca am schimba ceva la mentalitate, ca de aici trebuie inceput, iar mentalitatea se formeaza de la nastere. Cata vreme Romania e tara unde educatia a esuat dramatic, de unde sa pornesti? Sunt multe de zis … dar si mai multe de facut! smile

      Răspunde
    • @Crina: imi pare rău ca v-am pierdut dar experiența personală a omului care din 1992 cind am avut o bursa in Germania a tranzitat Austria reprezintă un punct de vedere cu care chiar dacă nu sunteți de acord trebuie sa nu îl desconsiderati
      Dacă am ales sa evit un loc poate am un motiv
      Cum spuneam trăiesc de ani buni in spațiul de limba germana le cunosc ifosele la ei acasă
      Austriecii au aere peste cei din Bayern si Luxemburg
      Austriecii au fumurile astea uitând ca fără ceilalți germani la 1800 turcii ocupau și Viena

      Răspunde
      • @ Tiberiu Tatulescu Dar eu nu cu asta nu am fost de acord, cu trecutul prin Austria, ca nici noi nu trecem, ci cu faptul ca suntem prea critici cu propria tara. Multi piliticieni straini isi iau informatiile din msn. care nu are deloc articole favorabile. De ex. un politician destept suedez, zicea ca o sa vina migrantii economici (romii) pe care probabil ii vede zilnic in fata magazinelor. Pentru el asta e imaginea Romaniei

        Răspunde
  4. Boicotam, boicotam, dar in tara cine raspunde ca de o demisie nu am auzit si nici cineva sa isi asume dezastrul din tara asta unde nimic nu functioneaza si torul se duce dracului? Da, e urat ca nu am intrat in Schengen si Austria merita blamata, dar sa nu fim naivi, tara asta e un deazastru si zic ca mai bine ne-am face curat prima oara prin ograda noastra.

    Răspunde
    • Pai si de cine depinde asta, daca nu de noi? smile Sa vina altii sa faca ce noi nu suntem in stare? Aici e problema si nu vom vedea nici o demisie pentru ca astora nu le pasa stiind foarte bine ca nu vor plati niciodata pentru nimic, iar vina e a noastra ca am permis si permitem asta cu idolenta caracteristica.

      Răspunde
  5. Da, da, sa dam in slugi. Pe americanii care au dat comanda sa-i pupacim pe mai departe. Doamne, cata naivitate. Inca mai am urechile afectate de linistea asurzitoare care vine dinspre iankei in legatura cu acest subiect. Un fel de tace ca … in papusoi si plus ca nici gura nu-i miroase. Smecheri vacarii, intai i-au pus pe aia sa ne faca si acum ne baga pe noi la cafteala cu snitzelii. Nu-i rau pentru niste unii care folosesc pokeru’ pe post de sah! Si uite asa creste suveranismul de cazarma ca Fat Frumos si se fuke Oiropa, numa, numa sa le iasa vacarilor de o saorma cu de toate. Ma rog, pe mine nu ma deranjeaza, din contra. Hai Libi!sarcastic

    Răspunde
    • Discutand cu Dan, autorul articolui, in privat, find un tip foate bine informat si conectat la realitatile din Germania, printre altele am incercat sa aflu care este perceptia nemtilor despre ce se intampla in Europa. Ca sa resum discutia noastra lunga pe tema asta, in Germania situatia nu e deloc roz la nivelul populatiei in sensul ca si acolo cuvantul de ordine este neliniste si anxietatea in crestere a populatiei, din motive diferite fata de ale noastre, dar in stransa legatura cu tot ce se intampla. In concluzie cred ca si nemtii s’au prins ca sunt in pericol ca pe mana americanilor sa se duca naibi tot ce a insemnat Germania, o tara unde neamtul cel mai sarac traia linistit stind ca exista certitudinea zilei de maine in care isi poate permite facturile, un carton de 10 oua, o paine si o sticla de lapte, ca sa il citez pe Dan. In rest, poate o sa isi faca timp sa participe si la dezbaterile de pe aici.

      Răspunde
  6. Sigfrid Vasile ala e la fel de penibil ca si Rares Bogdan si Tomac, nime-n-drum, lipiti si ei pe mii de euto pe acolo ca sa nu faca nimic ptr Romania si tot pentru altii. Il doare undeva pe Manfred ala, a ras de noi si cu curul, si? Ce presiuni sa faca slugile pnl-psd-udmr? Hai sa fim sobri, laud initiativa patriotica, dar sa nu fim naivi. Romania are nevoie de o resetare sistemica, singura care poate conta, insa este imposibil asa ceva, ptr ca nu are cine si daca ar fi nu ar apuca sa faca ceva ca il executam cu mana noastra.

    Răspunde
  7. UE are o problema sistemica grava si asta de la infiintare. A pornit ca un cartel deci din prima, un smen anticapitalist. Pe urma au venit „parintii fondatori” care ori au fost niste glumeti cinici or niste visatori cantand „Imagine…”. Intr-un continent in care toata lumea se cafteste cu toata lumea de vreo doua mii de ani incontinuu, n-ai cum sa ai o uniune economica (interese clar divergente la fiecare in curte), daramite una politica. In fine, gargara ca sa facem un fel de USA iar e o tampenie, americuta a fost fatata in cu totul alte conditii. Plus ca si asa abia s-a tinut intreaga iar in ultima vreme au cam inceput sa crape si p-acolo sudurile (vezi TX et altri). Logic si matematic, cand garbage in, garbage out. Plus ca vacarii au inceput sa dea cu berbecu’ p-aci doar doar o crapa al patrulea Reich mai repede. La asta mai adaugam si comunismu’ asta de rit progresist care a cuprins tot occidentul si care va grabi prabusirea. Avem asadar, prieteni, cele mai mari sanse sa intram in Schengen si in zona E fix odata cu prabusirea colhozului. Chiar nu inteleg de ce atata frasuiala. Bucurati-va, tot raul are si un bine asa cum tot binele are si un rau. drinks
    PS UE s-a tinut in picioare doar datorita faptului ca avea carja numita energie aproape moka de la cioloveci. Acum ca s-a rupt carja, o sa vina vremuri de mare frumusete ptr „competitivitatea” boierilor din vest. De noi nu-mi fac griji, cat timp exista sobe pe lemne, porc in cotineata si cacastoare in fundul curtii, ne-am scos!

    Răspunde
  8. Sa mai destindem putin atmosfera …

    Răspunde
  9. Stiti de ce n-a venit ambasadoarea Austrie la paranghelia de azi? Pai il avea deja pe Iohannis ca back-up si prezenta ei ar fi fost redundanta! drinks

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura