Hai sa ne batem joc de examenul maturitatii

In urma contestatiilor de la bacalaureat, numarul lucrarilor gresite chiar si cu cate 2-3 puncte la prima corectare este infiorator!

Cine isi asuma raspunderea pentru aceasta bataie de joc?

Cine isi asuma raspunderea pentru viitorul ratat al unor copii care au ales sa nu mai faca contestatii?

Cata incredere sa mai ai intr’un sistem de invatamant al caror responsabili nu sunt in stare nici macar niste lucrari de bacalaureat sa le corecteze corespunzator?

De ce aia care au gresit in asemenea hal nu sunt luati pe sus si pusi sub invinuirea de frauda, pentru ca sa dai cu 2-3 puncte mai jos este la fel de grav ca si cele 2-3 puncte puse in plus?!

Nenorocitii astia si’au batut joc in ultimul hal de tot ce inseamna sistem de invatamant, aruncand in aer si ultima farama de credibilitate! Multi dintre responsabili considerau pana la contestatii ca numarul celor admisi este ingrijorator anul asta … dar nu am inteles de ce?! Singura lor explicatie fiind ca …

In sfarsit, parintii au inteles ca trebuie sa bage mana in buzunar si sa plateasca meditatii la cooperativa din fundul scolii!

Pai si unde p0l@ mea mai e notiunea de invatamant gratuit care ar trebui sa dea oricui o sansa?! La planul asta oare au lucrat in toti ultimi 5-6 ani cand rezultatele la bac au fost dezastru? Au facut tot posibilul sa inteleaga prostimea ca e cazul sa isi vanda rinichii pentru a plati meditatii?!

Imi este pur si simplu scarba si sunt revoltat pana la Dumnezeu si inapoi, mai ales cand ma gandesc ca anul viitor si fiica’mea va fi in fata unui asemenea examen ale carui reguli se schimba de la an la an dupa ureche.

5 comentarii la „Hai sa ne batem joc de examenul maturitatii”

  1. Acum 20 de ani se copia de zor, martor eu care nu am copiat, iar profu ne lua la zor: hai, ba, ca nu am timp sa ma duc la fetite. Si an de an a fost tot mai rau. Apoi au zis: sa punem piciorul in prag. Azi imi e deosebit de clar ca s-a pus pentru a pregati terenul pentru imbogatirea meditatorilor. Care tot profi sunt. NU cunosc copil de bac in ultimii 10 ani care sa nu fi facut meditatii. Iar dragutii de meditatori s-au umplut de bani. Ca domnu Ghinion….

    Răspunde
  2. Multa cerneala a curs in Romania scriind despre sistemul de invatamant de pe aceste meleaguri. Si multa o sa mai curga, pentru ca e un absolut dezastru.

    Fara a lungi povestea, eu sunt cam ingrijorat si pot sa va zic de ce folosind cea mai elementara logica si deductie:

    – sistemul de invatamant e un dezastru (cred ca suntem cu totii de acord cu aceasta premisa)
    – un sistem dezastruos va produce copii cu o educatie dezastruoasa
    – copiii cu educatie dezastruoasa se vor transforma in adulti
    – o tara cu adulti educati dezastruos este sau va deveni ea insasi un dezastru

    Tocmai din acest motiv cred ca nu o sa-mi petrec inca foarte multi ani pe aici, la un moment dat trebuie sa plec si eu…

    Nu exista nimic mai important pentru o natiune decat educatia cetatenilor ei. E fundatia peste care se construieste absolut tot, de unde porneste si deriva tot.

    Răspunde
  3. Un popor fara educatie este un popor usor de manipulat! Din pacate, nici dincolo situatia nu este mai roza, sistemul public de invatamant este la pamant si acolo … noi nu am facut decat sa il aliniem la ce aveau ei! Lipsa de educatie si generatii de needucati sunt doar cateva din lucrurile bine ascuse sub presul occidentului. Lucru asta poate fi oricand confirmat de somajul in randul tinerilor si de la ei. De ce crezi ca au inca foarte mare cautare muncitorii din Europa de Est? Crezi ca doar din cauza faptului ca lucreaza mai ieftin sau si din cauza faptului ca fiind saraci sunt mult mai dispusi sa munceasca si mai ales sa invete sa faca ceva pentru a castiga mai multi bani?

    Discutia este lunga, foarte lunga … din pacate pentru noi, exportul masiv de mana de munca tanara si mai ales calificata ne duce incet si sigur la paradoxul importului de asemenea mana de munca din state mult mai sarace ca noi pentru ca deja avem un deficit urias de mana de munca calificata pe toate ramurile. Singurul domeniu in care stam bine este IT’ul … dar asta nu este suficient nici pe departe, ca de mancat inca trebuie sa mancam, de locuit undeva trebuie sa locuim iar de bunuri de folosinta medie si lunga avem si vom avea nevoie, la un momendat importurile nu vor mai fi nici rentabile si nici suficiente, mai ales ca mana de munca in China de exemplu s’a scumpit din ce in ce mai mult. Dar … asta este un alt subiect despre care probabil ca voi scrie intr’o buna zi.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura