Sunt tot mai interesat de acest subiect si invatamant in general pentru ca fiica’mea este in clasa a XII-cea, un an decisiv pentru viitorul ei la care mi’as dori din tot sufletul sa pun umarul in asa fel incat sa ii fie cat mai usor si frumos cu putina mai ales intr’o lume atat de complicata din toate punctele de vedere. Ca orice parinte, mi’as dori sa faca mai mult decat am avut posibilitati sau am putut eu, desi nu i’am pus niciodata in carca nerealizarile mele … sau cel putin am incercat sa nu fac greseala asta. Ca un parinte responsabil si cu capul pe umeri, constient fiind de starea si nivelul invatamantului public, desi este la un liceu bine cotat si chiar in cea mai buna clasa de acolo, am inceput deja pregatirile de bacalaureat cu gandul inspre o facultate. Avand inclinatii artistice daruite de Dumnezeu si mostenite de la mine ( ), pe care am incercat sa le cultiv si stimulez cat am putut de mult, visurile ei de viitor se indreapta inspre o facultate de arte/webdesign. Avand prieteni in aceiasi situatie ca si mine sau fiind intrebat de unul/altul despre ce ganduri are fiica’mea pentru viitor, am observat o schimbare destul de radicala in gandirea multora fata de acum cativa ani cand nimeni nu concepea un alt viitor pentru copilul lor in afara de facultate. Spre surprinderea mea, in proportie destul de mare, multi sunt de parere ca:
In ziua de azi, facultatea nu mai conteaza!
Ceea ce este partial adevarat luand in calcul numarul fabricilor de banii „facultatilor” care in ultimi 20 de ani au produs someri cu studii superioare pe banda rulanta.
Cu toate astea, nu pot spune ca le impartasesc in totalitate parerea, pentru ca exista inca facultati care iti pot asigura o paine alba de mancat, prima conditie este sa fi capabil de ele iar a doua sa muncesti foarte mult in timpul in care iti mananci prima oara unghiile pentru a putea apoi sa mananci paine alba! Nu cred ca aceste facultati ar trebui puse in aceiasi oala cu restul! Nu este vina nimanui ca ai ales sa faci facultate la o universitate neacreditata sau la cele acreditate ai ales un profil unde intri bou si iesi vaca pentru ca ce ai terminat tu nu se mai cauta pe piata in acel moment si poate nici in viitorul apropiat! Ideea este ca daca tot te hotarasti sa mergi la o facultate sa incerci sa mergi inspre una care iti exploateaza calitatile pe care le ai deja si mai ales iti asigura o oarecare sansa pentru un viitor cat de bun se poate si nu doar o diploma complet inutila.
Cam asta este parerea mea … voi ce ziceti? Facultatea mai conteaza sau nu in ziua de azi?
Bre, ce sa zic…mie nu mi-a prea folosit, adica nu am profesat nici macar un minut, dar daca e sa o privesc practic…a fost „doctoratul” in scoala vietii. Aici te calesti si-ti faci o idee despre lume, aici intalnesti diversitatea de care nu ai avut parte la liceu. Eu zic ca’i buna.
Eu macar nu am asa ceva … ca asa au fost vremurile … asa conditiile … dar nici lipsa nu pot spune ca i’am simtit invatat fiind sa ma descurc si fara. Cu toate astea, daca vorbim de o facultate buna si eu sunt de parere ca daca tot ai posibilitatea si capacitatea sa o faci, bine ar fi sa o faci.
Cred ca stii deja parerea mea, dar, totusi, tin sa o mai expun inca o data si aici. In primul rand, nicio facultate din lumea asta nu iti asigura si-un loc de munca, sper ca de lucrul asta suntem constienti cu totul. Pe langa facultate, chiar daca e una acreditata si de categoria A (dupa noua clasificare din Romania), trebuie sa muncesti foarte mult sa ajungi sa prinzi un job mai mult decat decent.
Rolul facultatii este sa te faca sa gandesti organizat si, la randul tau, sa-i organizezi si pe altii intr-o buna zi. Cei care vad facultatea pe o scoala profesionala, ca un loc unde se invata o meserie care le asigura painea, acestia fac o mare greseala. Facultatea nu face asta. Ea doar te ghideaza intr-un anumit domeniu, te ajuta sa-l aprofundezi mai mult si cam aici se opreste rolul ei. Faptul ca primesti o acreditare intr-un anumit domeniu nu te face neaparat si un specialist in acel domeniu, lucru pe care nu multi il inteleg.
Facultatea conteaza mai mult decat iti poti imagina, dar depinde cum privesti lucrurile. Daca le privesti din perspectiva – o foaie in plus, atunci, clar, nu te ajuta cu nimic. Daca le privesti din perspectiva – sunt capabil de mai multe, atunci vorbim de altceva. Daca ai absolvit o facultate si nu o fabrica de diplome si daca ai fost prezent la cursuri/seminarii/laboratoare nu doar cu sufletul si ti-ai dat si interesul pe langa, atunci, fara doar si poate vei iesi din turma celor cu diploma de licenta. Iar oamenii din a doua categorie nu vor ajunge niciodata sa lucreze in callcenter, ca mai apoi sa se planga ca au absolvit licenta si master, dar nu si-au gasit de lucru si au fost nevoiti sa accepte un job de necalificati.
Pe de alta parte, facultatea te ajuta sa ajungi pe un post in care neaparat se cer studii superioare. Vezi meseria de programator. Programatori sunt multi, cu numele, dar la cati scrie in contractul de munca programator si nu ajutor de programator? Nu la multi. Scrie doar la cei care au absolvit o facultate. E doar un exemplu pe care l-am avut la indemana.
Din punctul meu de vedere, fiicei tale nici nu ar trebui sa-i pui problema daca facultate conteaza sau nu. Trebuie sa aiba o singura optiunea – un mare DA pentru facultate. Ajut-o sa-si gaseasca vocatia, sa gasesca o facultate la care sa mearga cu drag si care sa prezinte si interes pe piata muncii. Chestia cu interesul pe piata muncii e relativa, poate azi prezinta, dar maine nu mai e sigur, cert este ca o facultate poate sa faca diferenta dintre o viata buna si una la limita decentei. Stiu ca in Romania si acest lucru e relativ, dar traim cu speranta ca si tara asta se schimba pe zi ce trece.
Mult succes!
Stefane, pretuiesc opiniile tale chiar daca de multe ori nu suntem de acord! Deh … asa se naste progresul pana la urma! In cazul dat, din fericire suntem pe aceiasi lungime de unda, la fel percep si eu facultatea de aia ziceam ca pana sa mananci paine alba prima oara trebuie sa iti mananci unghiile … o facultate este un loc unde asimilezi niste informatii nu unul unde castigi experienta intr’un domeniu, aia o sa vina cu timpul si dupa multa munca. Iti multumesc atat pentru intarirea convingerilor mele cat si pentru urari! In ce priveste alegerea unei facultati am lasat’o pe ea sa faca asta pentru ca ea este cea care va merge la scoala si tot ea va incerca dupa aia sa puna in practica ce a invatat. Am pomenit despre o facultate de arte pentru ca asta ii place pe langa talentul cu care s’a nascut de la Dumnezeu pe care in mod cert o va urma in Bucuresti si nu la o fabrica de diplome ci dorintele merg inspre o Universitate de grad A. O incurajez in directia asta si in acelasi timp incercam sa imbinam pe cat posibil utilul cu placutul. Mai este pana in vara viitoare si oricum pana atunci mai avem hopul cel mare … bac’ul pentru ca se pregateste intens. Oricum … in ce privinta facultatii o sa iti cer si o opinie personala intr’o zi si eventual niste sfaturi ca sigur ai mai multe cunostiinte decat mine in domeniul asta. Toate la timpul lor.
Bafta si toate bune si tie! 😉
Actualul meu punct de vedere este format vazandu-i pe cei tineri care au facut facultatea in ultimii zece ani. Cel mai mare succes l-au avut cei care au facut facultatea dupa ce deja si-au gasit un loc de munca si au vazut care este zona in care le-ar prinde bine niste studii superioare si le-au facut aceste studii la frecventa redusa. Eforturile pe care le-au facut au fost ceva mai mari dar succesul dupa terminarea facultatii a fost aproape garantat.
Cei care au facut o facultate inainte de a se angaja undeva si dupa ce au terminat facultatea au incarcat sa se angajeze nu au reusit sa gaseasca ceva in domeniul in care au facut facultatea sau foarte putini au gasit, dupa ce au facut de toate dar nu ce au invatat in facultate.
Din facultatile noastre nu iesi pregatit pentru a ocupa un post in care se cere experienta. Inainte era perioada de stagiatura (la ingineri) in care capatai acea experienta, fara sa mai pomenesc de faptul ca postul era asigurat prin repartitie. Erau si lucruri bune inainte de 1990 care nu ar fi trebuit anulate. Asta este parerea unei persoane cu studii superioare care a lucrat 10 ani inainte de 1990.
Aboslut corect … sunt de aceiasi parere! Intradevar, sistemul de invatamant superior dinainte de 1989 era foarte bine pus la punct si structurat chiar daca nici atunci nu era perfect. Acum … e o harababura generala pentru ca facultatile nu mai sunt orientate inspre partea practica ci doar teoretica.
Pentru ca e un subiect sensibil, hai sa-mi dau cu parerea
Incep prin a spune ca Stefan merita o iesire la bere si poate dicutat offline mai mult pe tema asta
Facultatea are rolul ei. Rol pe care multi nu il inteleg. Si da, aia care trag tare si invata si persevereaza si nu se impedica la primul profesor ciufut, aia reusesc mai departe. Si oricit spun stundentii ca nici macar 10% nu o sa foloseasca mai departe, eu le transmit un sincer FU pentru ca experienta mea imi spune ca 10% e abia baza de cunostinte. Cind dai de locul de munca dorit o sa vezi ca de fapt trebuie sa inveti si mai mult. In mod constant. Si aici te ajuta facultatea.
Dar aia care ajung sa lucreze doar la call-centere10-20 de ani, aia nu vor intelege niciodata.
Nu zic nu, un loc de munca e un loc de munca. Si daca prestezi bine, chiar si la call center, ai sanse sa evoluezi.
Eu inca nu am copii, asa ca acorda-mi dreptul de a scapa prostii fara voia mea. O facultate trebuie sa te ajute sa gasesti mai departe un loc de munca decent. Si locul de munca nu trebuie sa fie neaparat si pasiunea pentru ceva anume. Rar se intilnesc astea doua.
Daca ar fi sa incep din nou as face asa: AC plus master pe ceva economie. Asta o spun pentru ca vad ca multe joburi misto cer astfel de cunostinte. Da, nu o sa le iei de la ziua unu, dar macar stii ca poti sa mergi spre ceva ok.
Si crede-ma, e greu sa realizezi pe urma, pe la 30 de ani, ca de fapt ceea ce iti place sau ai vrea sa faci e altceva. Eu am realizat si m-am realiniat, insa prin eforturi imense. Si inca nu am ajuns acolo unde as vrea eu. Dar sint foarte aproape.
Scolile cu chestii artistice nu stiu cit sint de cautate. Ok, sint foarte misto, insa pe urma ce faci?
Conteaza poate si mai mult intership-urile facute in timpul facultatii. Indiferent de facultate. Am colegi care au primit joburi decente pentru un entry entry level doar pentru ca facusera intershipul la noi si cunoasteau deja procesele. Si ghici ce, dupa 2-3 ani au prins joburi la companii la fel de mari si mult mai bine platite. Unul imi spunea intre patru ochi ca uneori ii este rusine cind se duce la bancomat sa scoata bani. Dar oamenii astia au tras din facultate si dupa pe salarii mizere la inceput. (gen 1200 lei) Cred ca e important ca asteptarile ei pe termen lung sa corespunzatoare, indiferent de ce va face.
Numa zic
Prietene Jules … ne stim de atata vreme … sti doar ca parerea ta este una binevenita … poate va scot pe amandoi la bere … daca o avea Stefan timp sau voie de acasa sa vina la una.
Lasand gluma la o parte … ma bucur sa vad ca sunt oameni care gandesc cerebral si mai ales isi argumenteaza foarte bine opinia.
Fiica’mea vrea la arte pe partea de design … adica ori webdesign ori design interior. In ambele profile este o paine alba de mancat, designul interior fiind pe val la noi in ultimi ani pentru ca nu a fost de multa vreme descoperit … iar de cand au inceput romanii sa aiba mai mult decat un apartament comunist de 60mp … au inceput sa bage bani din ce in ce mai seriosi si in design’ul interior. Din punctul meu de vedere nu este o alegere rea cum nu este nici webdesign’ul.
Pe parte economica nu stiu ce sa zic … stiu o gramada de economisti care someaza mai ales dupa perioada aia de aur a ASE’ului cand toata lumea se visa economist … dar … probabil ca ai dreptate, nu am fost interesat de subiect.
Eu legat de webdesign ma abtin. Nu cred ca e ceva care sa mearga extraordinar niciodata. Prea multa concurenta si preturi mici.
Design interior e o nisa foarte interesanta.
Parca si la arhitectura au o sectie din asta?
Legat de economisti, fix de asta ziceam master in economie, dar o facultate tehnica. In felul asta dezvolti doua baze relativ solide si crede-ma ca conteaza.
Stiu eu ce zic.
Asa, da economisti pe toate drumurile si casieriile. Depinde de oameni. Unii nu vor mai mult poate.
Daca esti bun in webdesign si tragi tare ai sanse bune sa castigi destul de bine, cum zicea si Stefan … tot la fel exista si o gramada de programatori cu numele, mai greu cu practica. Dar …. si eu as indemna’o mai degraba inspre design de interior la care da, exista ceva de genul si la Arhitectura (Arhitectura Design Interior) dar ea vrea la UNARTE, Facultatea de Design Ambiental … care este cam acelasi drac, dar la alta Universitate ceva gen Cibernetica la ASE si Automatica la Politehnica.
N-am citit toate comentariile tocmai pentru a nu mă influența.
Facultatea este bună pentru oricine. Îți dezvoltă gândirea, iei contact cu oameni din diferite medii, e un loc în care se socializează.
Eu am preferat să muncesc în facultate. Am avut job bun, am renunțat un an, m-am înscris iar.
Apoi am schimbat jobul, domeniul, ușor, ușor gândirea mi s-a schimbat despre facultate.
Nu neapărat ca entitate, ci ca ce se face acolo. Încă mai am niște restanțe de care mi-e scârbă să iau contact cu ele: învăț despre floppy disc în 2015, în condițiile în care lumea se robotizează tot mai mult.
Dar analizam pe cei mici, de la zi: habar n-au pe ce lume sunt. Nu știu dacă în 4 ani de facultate se vor maturiza în gandire.
Eu am avut noroc și mi-am dorit să mă dezvolt singur. Am învățat o meserie, am învățat lucruri frumoase pe care le fac cu plăcere.
În facultate înveți teorie, înveți câteva lucruri de bază, dar restul trebuie să faci tu. O facultate bună îți deschide o oportunitate de viitor. Anumite facultați, trebuie să fim de acord, sunt degeaba. Le faci, ieși vânzător după…
Marius, problemele semnalate de tine mai ales in ce priveste materia asupra careia s’a intervenit cu vreun update ultima oara cam acum 20 de ani este o problema acuta la toate nivelele! Nu ai cum sa mai predai in 2015 intr’un liceu de informatica din Romania limbajul de programare BASIC sau FoxPRO. Acelasi lucru se intampla si in invatamantul superior cu care am avut ocazia sa interactionez mai ales ca am editat si o carte de profil al unui bun prieten care si’a sustinut ulterior o teza de doctorat. Cred ca era prima si singura carte moderna din biblioteca aia. Este inadmisibil sa nu ai materie si mai ales profesori pregatiti la zi in domeniul asta, bazele ar trebui sa fie puse mai mult pe practica decat pe teorie, mai ales in anii terminali.
In rest …. si eu am fost si sunt de acelasi principiu: decat sa faci o facultate de doi bani din care nu te alegi cu nimic, mai bine pune mana, munceste tare si invata sa faci ceva in viata, vreme de studii ai si ulterior cum spunea si Evenuta mai sus.
Multam Marius si tie pentru opinia bine argumentata! Speram sa vad si niste opinii ale unor pusti care sunt fie inainte de facultate fie in facultate.
@Jules, mulțumesc pentru apreciere. Mă bucur să văd că mai sunt oameni care gândesc în aceeași direcție cu mine.
@Ice, nu știu cum e la tine, dar la mine acasă nu e cu program semideschis. =)) Hate me! 😛 Și ca să revin la subiect, vă invit să citiți acest articol: http://www.zf.ro/eveniment/un-absolvent-de-facultate-nu-ar-trebui-sa-lucreze-in-call-center-14678614
Tare topicul. Ma arunc…
Am facut nu una ci doua. Ambele nu m-au ajutat sa gasesc job, ci eu. Eu am tras, eu am muncit de m-am spetit.
Un prof mi-a zis intr-o zi un lucru mare: eu aici va fac ordine in cap si si va invat sa il mobilati cu ce trebuie. Bine asa profi sunt rari dar asta facea omul. Dar dupa aceste faze depinde numai de tine sa ai pasiune, sa pui osul la treaba si capul la contributie si sa nu te opresti pana la pensie din invatat.
Am avut pana acum 4 joburi, complet diferite. In cel actual cred ca am invatat aproape tot ce trebuie sa faca un economist de firma mare(atentie, nu sunt contabil!), ca m-au plimbat peste tot. Si de la un salariu entry ridicol de mic sa ajung azi spre 1000 euroi pe luna, cu perspective de urcare.
Depinde numai de tine , parerea mea, sa ajungi la un nivel de venit, dar trebuie sa pui osul la treaba dupa absolvire ca sa devii cu adevarat profi in domeniul ales si sa inveti continuu.
Sunt insa deosebit de sceptic ca generatiile actuale au habar de ce vor sa faca in viata. Multi au revelatii d-astea abia dupa ce termina studiile…
Personal, facultatea mi-a destupat mintea, m-a format si ca om si ca barbat, mi-a deschis mintea spre niste chestii nebanuite si pot sa spun ca m-a ajutat sa inteleg mai bine ce inseamna sa fii roman in Romania. Dar, odata absolvirea venita, n-am ramas ancorat in nostalgii, Am evoluat. Asta de fapt este si sfatul dat oricui vrea la o facultate: sa aveti mintea deschisa si sa va pregatiti sa evoluati. Acei ani sunt in fapt un rit de trecere de la copilarie la maturitate si depinde strict de individ daca va reusi sa constientizeze acest fapt.
Cine vede in fac doar ca o trambulina spre un job platit bine, imi pare rau s-o spun, dar va avea mari dezamagiri. Nu exista scurtaturi sau, daca incerci sa sari peste etape (p,c, si r), mai tarziu vor exista consecinte extreme de nocive.
De asemenea, nu-I bai daca nu faci o facultate. Orice meserie, daca o faci cu pasiune si credinta si bine, e bratara de aur.
Apropo, stiu ca unii o baga p-aia cu AI CARTE, AI PARTE. Imi pare rau sa o spun, dar zicala asta se refera nu la stiinta de carte si diplome, ci la dreptul de proprietate asupra pamantului in Transilvania.
ice, eu inca sunt in ea. Doar ca dau 1,2 examene pe an ca sa nu „obosesc”. Acum vreo 2,3 ani am facut un program scris in 1981. Mi-a placut atat de mult inteligenta artificiala incat am uitat si numele programului.
Aaaah, bun subiect, pot curge usor rauri de cerneala .
Experienta mea cu facultatea este una mai amestecata. O sa-ti povestesc pe scurt cam ce am „patit” eu.
Am inceput studiile la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Cluj, sectia engleza. Dupa 2 ani, fiind prea enervat de accentul prea mare pe teorie si nimic palpabil si concret, mi-am bagat piciorul si am renuntat.
La scurt timp dupa asta, mi-am gasit un job ca programator, unul care-mi place foarte mult.
Sunt si eu de acord ca o diploma, in special in domeniul meu, rareori demonstreaza cunostinte, etica de lucru sau chiar orice. Conteaza mult mai mult ce stii sa faci. Prin urmare, avand in vedere ca mi-am inceput cariera in domeniul care vroiam si avand in vedere ca am gasit un job bun, lipsa diplomei in cazul meu are un efect tot mai scazut, spre deloc…
Problema cu toata chestia asta e ca:
– inca o sa dai de o gramada de fete idioate in departamentele HR ale unor companii care nu te vor lua in considerare pentru o pozitie faina pentru ca, vezi-doamne, nu ai diploma. Asta rezulta in oportunitati bune care pot fi ratate din motive total stupide
– oamenii vor fi un pic sceptici in privinta asta. Spre deosebire de colegii „cu diploma”, va trebui sa lucrezi mai mult pentru a le demonstra ca esti o persoana capabila sa munceasca si sa faca treaba buna
– fara diploma, platesc 16 % impozit pe venit care, in cazul unui salariu de programator in Romania, poate sa devina o suma foarte semnificativa.
Tocmai din aceste motive, m-am hotarat sa ma inscriu din nou la o facultate, de data aceasta la una mai usoara, mai scurta (3 ani) si care ofera posibilitatea invatamantului la distanta (avand in vedere ca legile universului previn existenta unei persoane in 2 locuri deodata).
Cred ca va trebui sa treaca inca cativa ani ca sa pot trage concluziile daca ce am facut a fost corect sau nu.
Ca nota personala as adauga ca: facultatea o experienta pe care e foarte fain sa o ai.
– La fel cum imi ziceau bunicii legat de mersul in armata: te formeaza ca om, te disciplineaza, te maturizeaza
– facultatea de obicei o faci intre 18 – 24 de ani, o varsta in care chiar iti cimentezi foarte bine personalitatea si omul care vei deveni.
– acolo iti vei cunoaste cei mai multi prieteni, multi dintre acei oameni iti vor tine companie tot restul vietii
– acolo inveti cat-de-cat cum sa traiesti fara mama si tata, inveti sa tii curat in camera/apartament, inveti sa platesti o factura, sa schimbi un bec cand se arde, sa-ti faci management mai bun al banilor, sa iti cumperi tu alimentele, sa nu mergi zilnic cu taxi (ca nu-ti permiti), sa iti speli hainele, sa-ti speli vasele din care mananci si multe altele
– acolo inveti valoarea banului, ca de obicei un student are un buget foarte limitat in Romania
– acolo inveti ca exista consecinte pentru actiunile tale, actiuni care mult mai usor le faci fara mama si tata acolo sa te opreasca: te ingrasi daca mananci porcarii, nu te poti concentra si te simti ca curu daca nu dormi noaptea, pici materia daca in loc sa inveti calumea te uiti toata ziua la seriale, faci tampenii daca-ti faci prieteni niste oameni dubiosi si multe altele
– (pe o nota mai pozitiva) acolo te distrezi enorm daca stii cum, oamenii sunt mai toleranti si prietenosi ca in liceu, in timpul facultatii tinzi sa calatoresti mult si sa vezi diversitatea lumii in care traim
Pe scurt: in facultate inveti cum sa fii pe cont propriu, gusti pentru prima data atat mierea vietii cat si sarea ei.
La fel ca si restul comentariilor si al tau prietene SoboLAN este extraordinar de bine argumentat cu bune si cu rele. Nu ma gandeam cand am scris acest post sa il pasez fiicei mele sa il citeasca insa experientele descrise aici ma indeamna sa fac asta pentru ca a trecut doar de stadiul de retorica, cred ca bine ar fi ca cei care mai dau pe aici sa il sheruiasca mai departe pentru ca poate sa fie de folos oricarui tanar care se confrunta cu dilema maturitatii. Pe la noi examenul de maturitate este considerat bacalaureatul ceia ce este complet gresit, din punctul meu de vedere un examen de maturitate care se intinde pe 3-4-5 ani este o facultate care in primul rand te poate forma ca om in primul rand.
Multumesc SoboLAN si tie si tuturor inca odata!
@Marius – mult succes in continuare!
Ideea de fabrică de diplome funcţionează atunci când candidatul Gigel face facultatea fără nicio logică şi fără să înveţe nimic din ea. Adică, în perioada 1998-2010, economie sau drept. Din care ieşeau agenţi de vânzări cu maşina inscripţionată, păduchii şi ploşniţele capitalismului. Sau, dacă erau norocoşi, funcţionari la Primărie pe 1200 de lei net.
În schimb, când e vorba de cineva talentat în arta plastică, poate face o carieră fructuoasă în publicitate, webdesign şi alte domenii. Cu micul sacrificiu al suportării măgăriilor obişnuite într-o societate conservatoare şi represivă ca a noastră.
Probabil te-ai / v-ati gandit destul de mult la asta in ultima vreme. Ceva concluzii ? Facultate sau nu facultate ? Sunt curios.
Pfffffffffff….si te”ai gasit tu sa dezgropi acuma mortu! Mai ai putintica rabdare sa treaca bacu si iti promit ca vine si raspunsul special ptr tine!
Si asa cum am promis iaca si finalul povestii in cazul nostru:
https://ingerisidemoni.ro/blog/universitatea-petrosani-facultatea-de-stiinte/