Mafia verde era sa sugrume Europa

Am sa fiu scurt ca am creierasul obosit.

A fost neste minti in UE care au zis „sa fie lumina din sfarleze, panouri solare, biomasa s-alte alea”, 20% pana in 2020. Dar terenurile , salariile si taxele sunt mari in Vest, iar activistii ecologisti nu mai sunt asa de gigea cu energie asta verde, ca doar carbonul si footprint-ul la sfarleze sau fotovoltaice e cam mare.

Dar nu-i nimic. La baietii destepti se aprind niste beculete …

Dincolo… e mai ieftin. Unde, ma? Ete colo, in Romania.

Da mai era un hop.

Vedeti dumneavostra e cam scumpe belele astea. Ba da baiat de baiat nea Barroso. Nu-l lasa pe el sufletul si creeaza mecanismul de supracompensare al energiei verde prin cumpararea de certificate verzi de catre consumatori si cumpararea cu prioritate a energiei verzi in sistem in dauna surselor clasice de energie.

Si era un bou in Romania, si BOcUlete il chema iar el cu turma lui degraba dadura cea mai generoasa schema in 2009. Si dadura baetii cei destepti navala, ca era in fiecare zi Black FraierDay in Romanai, iar ei, baietii cei destepti, incasau vartos si din curent si din certificate. Si cotropeau zarile cu mii de sfarleze si campuri de panouri si se rupeau muntii cu microhidrocentrale, de nu mai aveai unde sa prinzi o lostrita sau un amarat de pastrav.

Si au trecut de atunci 4 ani de glorie, pana cand baietii cei destepti se prind ca cam duce la faliment industria, inclusiv a lor, si se termena reducerile. De la 1 decembrie 2014.

Mafia asta inca n-a plecat si trage inca tare sa isi scoata banu in 5 ani, nu ca afara, in ZECI DE ANI, Iar curentu ieftin romanesc degraba la export l-au trimes…

V-a placut povestea? Cer senin ei ne-au adus iar banutii s-au tot dus…Noapte buna!

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura