Mi’am luat dezumidificator Turbionaire EPI 12

Anul asta a fost un an ploios, foarte ploios, motiv pentru care, in ciuda aerisirii casei, nivelul de umiditate s’a pastrat unul ridicat si asa am ajuns la decizia de a imi lua un dezumidificator, si m’am pus pe cautat pentru ca voiam ceva mic, silentios si eficient, avand inainte in test un dezumidificator de la LG, care era destul de mare, zgomotos si in ciuda consumului mare de energie, nu s’a dovedit a fi nici foarte eficient, dupa o zi de functionare reusind sa adune destul de putina apa in rezervor, desi l’am lasat sa functioneze intr’o camera proaspat renovata unde umiditatea era una foarte ridicata.

Mi’am luat dezumidificator Turbionaire EPI 12

Intr’un final, dupa ce am citit si intrebat pe ici-colo, m’a decis sa iau in teste un dezumidifcator Turbionaire EPI 12, care pare a fi ce ar trebui sa fie, respectiv un dezumidificator de dimensiuni reduse, eficient din punct de vedere energetic si al functiei de dezumidificare, usor de mutat unde ai nevoie de el si nu foarte zgomotos. Dupa vreo cateva zile de test, am ajuns la concluzia ca Turbionaire EPI 12,este cam ce as avea eu nevoie, respectiv un dezumidificator mic, compact, eficient atat energetic (~185W/h) cat si ca functie de dezumidificare/purificare a aerului, in 2 ore reusind sa scoata din casa in jur de 250ml de apa, aerul devenind mult mai curat si respirabil, un mic review gasiti aici.

De ce e bun un dezumidificator

Avand o functie automata, isi face discret treaba atunci cand este nevoie sa echilibreze nivelul de umiditate in casa, eliminand in felul asta riscul de egrasie sau mucegai si implicit riscurile pentru sanatate. E util oriunde si oricand, putand sa il muti prin casa in zonele cu probleme sau sa il montezi pe undeva de unde sa isi faca treaba pentru toata casa. Modelul asta pe care l’am ales are avantajul de a nu fi nici foarte zgomotos, setat pe modul de noapte find suficient de silentios cat la nevoie sa poti dormi chiar si cu el in camera.

13 comentarii la „Mi’am luat dezumidificator Turbionaire EPI 12”

  1. M-am apucat de renovari pe la tara, in mod cert voi avea si eu nevoie de unul, casa este veche, batraneasca si care dupa ce a stat cativa ani nelocuita, a prins ceva egrasie si mucegai, nu mai zic de beci. Cata suprafata acopera? Eu am in total vreo 45mp, oare o fi ok?

    Răspunde
    • Prin instructiuni zice ca ar acoperi pana la 65mp, dar asta depinde de foarte multe lucruri, respectiv compartimentarea casei, mobila, etc. Eu il mut pe unde este nevoie de el, sau, la cateva zile, iau camerele la rand si il las sa isi faca treaba prin fiecare camera, de tinut mai mult tinandu’l pe langa baie/bucatarie, adica unde se afla sursele cele mai mari de umiditate in casa.

      Răspunde
      • Vad ca nu e nici foarte scump si ma cam bate gandul sa iau si eu unul! Merita sa platesc bani in plus pentru modelul cu wifi? In afara de wifi mai este oare vreo diferenta?

        Răspunde
        • In afara de functiile wifi care iti ofera un grafic de monitorizare pe telefon, nu are absolut nimic in plus, e fix acelasi lucru. Daca merita, sau nu, asta nu pot sa apreciez decat pentru mine, iar in cazul meu era o functie complet inutila pentru ca nu ma ajuta cu nimic si nici nu’s pasionat sa leg toate tampeniile astea la internet.

          Răspunde
          • Am gasit unul cu reducere la resigilate, l-am comandat si cand ajunge il pun la treaba sa vad ce poate. Merci, revin cu o parere! victory

          • A venit ieri, l-am pus in apartament sa il testez, in 4 ore a adunat aproape 1 litru de apa!!! shock Nu ma asteptam,sa existe atat de multa umiditate in apartament!!!! Interesant este ca aerul se simte mai curat, cred ca o sa il duc la tara abia saptamana viitoare, il mai tin aici sa faca treaba. Imi place ca e mic, usor de mutat si mai ales ca este foarte silentios, chiar si pe viteza maxima la ventilator nu e detanjant deloc! Multam de recomandare, pana acum pot zice ca este o afacere buna, de lavresigilate a venit ca nou si merge brici! hi

          • E greu sa iti dai seama cata umiditate este intr’o locuinta si cand iti dai seama e nitel cam tarziu, pentru ca intre timp apare mucegaiul si egrasia. Ma bucur ca esti multumit, odata ce a scos „grosul” umiditatii din locuinta, o sa inceapa sa adune din ce in ce mai putin iar daca aerisiesti bine, se va pastra acel nivel! Bafta! smile

  2. De cativa ani folosesc si eu unul in baie si camera de langa ea si tot de atunci nu mai am probleme cu,mucegaiul de care altfel nu am reusit sa scap. Sunt foarte bune mai ales daca stai la parter.

    Răspunde
    • Sunt bune oriunde exista probleme cu umiditatea, fie naturala, fie artificiala. Ma bucur ca si’a facut treaba la tine, din cate vad incepe sa isi faca treaba si pe la mine desi nu aveam (inca) probleme cu mucegaiul!

      Răspunde
  3. Pun si eu o intrebare, daca nu va suparati ca te-ntreb. Daca afara e umiditate mare, e clar ca trebuie sa tii ferestrele inchise daca umbli cu dracovenia. Dar daca afara e umiditate scazuta, ferestrele n-ar fi suficiente, basca ca ai avea si circulatie si reimprospatare a atmosferei din interior? unknw

    Răspunde
    • Cand il folosesti inchizi tot si il lasi sa mearga si sa isi face treaba si o face pentu ca trage atat umiditatea din pereti cat si dusumea, mobilier, etc.. Intr’o vara normal, eu nu il folosesc, bucurandu’ma de ventilatia naturala, dar asta nu e o vara normala, aici ploua zi de zi de o luna si jumatate si ploua torential aproape in fiecare zi, motiv pentru tot de o luna si jumatate, umiditatea este execesiva, aerisitul clasic find inutil. In rest, iarna nu ai cum sa aerisesti niciodata corespunzator, si se creaza abur de la baie, bucatarie, plus ca daca stai la casa sau parter, „trage” umezeala de jos si aia e greu de rezolvat. Are si el rostul lui, complementar aerisiri naturale, pentru ca rolul dezumidificatorului nu este de a o inlocui ci de a rezolva probelma cu umiditatea excesiva care duce la egrasie, mucegai, etc.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura